Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι αγνοούνται σε τούνελ στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου αφότου η Αίγυπτος το πλημμύρισε με θαλασσινό νερό

Ο αιγυπτιακός στρατός πλημμύρισε τούνελ στα σύνορα με την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 14 Παλαιστίνιοι

Οι ομάδες διάσωσης της Πολιτικής Προστασίας της Γάζας, δίνουν μάχη την Τρίτη για να σώσουν τις ζωές 14 Παλαιστινίων που αγνοούνται μέσα σε ένα τούνελ, αφότου αιγυπτιακές στρατιωτικές δυνάμεις το πλημμύρισαν με θαλασσινό νερό.

 

Ο Μουχάμαντ Αλ Μεϊντάνα, αξιωματούχος της Πολιτικής Προστασίας, είπε στο πρακτορείο Μαάν ότι τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν τις ζωές 7 εργατών, αλλά έχει χαθεί η επαφή με άλλους 14, που τώρα αγνοούνται.

 

Αρχικές πληροφορίες ότι η Πολιτική Προστασία είχε αποκαταστήσει επαφή με αυτούς τους 14 εργάτες αποδείχτηκαν ανακριβείς.

 

Τα τούνελ που περνούν κάτω από τα αιγυπτιο-παλαιστινιακά σύνορα χρησιμοποιούνται για να επικοινωνεί η Λωρίδα της Γάζας των 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων με τον έξω κόσμο, από τότε που το Ισραήλ επέβαλε πλήρη αποκλεισμό στον παραθαλάσσιο θύλακα, το 2007, αποκλεισμός που στηρίζεται και από την Αίγυπτο.

 

Η Αίγυπτος επιδιώκει να καταστρέψει τα τούνελ στο πλαίσιο συνεχιζόμενης εκστρατείας στο βόρειο Σινά εναντίον αντι-καθεστωτικών ανταρτών, για την στήριξη των οποίων κατηγορεί τη Χαμάς, παρόλο που η Χαμάς διαψεύδει έντονα τις κατηγορίες αυτές.

 

Τα τούνελ είναι διαβόητα για το πόσο επικίνδυνα είναι, και οι εργάτες συχνά σκοτώνονται δουλεύοντας σε αυτά, είτε σε δυστυχήματα (καταρρεύσεις, ηλεκτροπληξίες), είτε από επιθέσεις ισραηλινών ή αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

 

Βασική πηγή: Maan

Φωτογραφία από το PIC

 

Δείτε προηγούμενη σχετική ανάρτηση:

 

Τρεις Παλαιστίνιοι εργάτες αγνοούνται μετά από αιγυπτιακή ανατίναξη τούνελ στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License