Για τις συλλήψεις στης 6/12 στο Ηράκλειο Κρήτης

13 προσαγωγές εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις. 9 από τους 10 αφέθησαν ελεύθεροι καθώς ήταν ανήλικοι. 1 δικάστηκε και κρίθικε ένοχος με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή

αναδημοσιεύσεις από τοπική εφημερίδα:

 

7-12-2015 "Αναβλήθηκε η δίκη του συλληφθέντα από τα χθεσινά επεισόδια"

Κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και εμπρησμό από κοινού και διατάραξη κοινής ειρήνης

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκε ο νεαρός που συνελήφθη για τα επεισόδια. Κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και εμπρησμό από κοινού και διατάραξη κοινής ειρήνης. Ο άνδρας ζήτησε αναβολή και θα δικαστεί αύριο στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές εκ των οποίων οι 10 έγιναν συλλήψεις. Από τους 10, οι 9 αφέθησαν ελεύθεροι καθώς ήταν ανήλικοι.

Και σήμερα, πάντως, τα μέτρα της αστυνομίας στα δικαστήρια ήταν αυστηρά.

 

8-12-2015 "Ένοχος ο νεαρός για τα επεισόδια"

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3 ετή αναστολή

Ένοχο έκρινε το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείου Ηρακλείου τον 22χρονο νεαρό που συνελήφθη την Κυριακή για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με φόντο την πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Πιο συγκεκριμένα ο 22χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή ενώ απαλλάθηκε από τις κατηγορίες του εμπρησμού και της διατάραξης κοινής ειρήνης. 

Ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του στα επεισόδια ώστοσο όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους αστυνομικοί αναγνώρισαν το μπουφάν αλλά και το καπέλο τζόκει που φορούσε ο νεαρός σημειώνοντας ότι επιχείρησε να προκαλέσει φθορά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από τη Λότζια. 

Απο την πλευρά του ο συνύγορος υπεράσπισης του νεαρού άσκησε έφεση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License