ΡΕΘΥΜΝΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ NO-EXPO

Περίληψη

post image

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ NO-EXPO

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Η παγκόσμια έκθεση EXPO που διοργανώθηκε φέτος στο Μιλάνο, ήταν άλλη μια καπιταλιστική φιέστα με σπόνσορες πολυεθνικές όπως coca cola και nestle. Ρόλος της ήταν να προωθήσει τα συμφέροντα του διεθνούς κεφαλαίου και να σχεδιαστούν στρατηγικές και εμπορικές συμφωνίες για την καταλήστευση των ζωών μας. Απέναντι σ΄ αυτή την κοροϊδία, στο πλαίσιο ευρύτερων κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων, συγκροτήθηκε η καμπάνια NO-EXPO. Έγινε πανευρωπαϊκό κάλεσμα συμμετοχής και διοργανώθηκε την εργατική πρωτομαγιά (ημέρα έναρξης της έκθεσης) μαζική πορεία που έλαβε και συγκρουσιακά χαρακτηριστικά.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν και 5 φοιτητές από την ελλάδα, για τους οποίους εκδόθηκε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις ιταλικές αρχές, χωρίς να στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες. Δεν πρόκειται μόνο για μια πολιτική δίωξη με στόχο την καταστολή και την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων από τα κάτω. Η πρωτοφανής χρήση ευρωπαϊκού εντάλματος μαρτυρά το σχέδιο ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και σε δικαστικό-κατασταλτικό επίπεδο. Αποτελεί μέρος της κατάστασης εξαίρεσης που αναπτύσσεται στην ευρώπη και θέλει να επιβάλει στρατιωτικοποιημένο αστυνομικό έλεγχο της καθημερινής ζωής, στοχοποιώντας όσους αντιστέκονται καθώς και κινήματα με διεθνιστικό προσανατολισμό.

Υπερασπιζόμαστε την επιλογή των 5 αγωνιστών να ενώσουν τις φωνές τους με τους καταπιεσμένους της ευρώπης. Η αλληλεγγύη μας να εμποδίσει την έκδοση τους στις ιταλικές αρχές. Να αποτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένου για την έκδοση ευρωενταλμάτων και να ενισχύσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Εν όψει του εφετείου που θ΄ αποφασίσει την έκδοσή τους ή όχι, συντονιζόμαστε μαζί με όλες τις συλλογικότητες, τα σωματεία, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές που εκφράζουν πολύμορφα την αλληλεγγύη τους.

όχι ευρωεντάλματα για τους αγωνιστές
έξω οι μπάτσοι, φασίστες, δικαστές

αδέσποτο σινάφι
ρέθυμνο, δεκέμβρης 2015

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License