Το Black Block “παίρνει πίσω τους δρόμους” του Μοntreal

Την νύχτα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου έγινε μια διαδήλωση ενάντια στην λιτότητα. Βγήκαμε στους δρόμους του Μόντρεαλ με το σύνθημα ο αγώνας μας δεν είναι διαπραγματεύσιμος.

                       Το BlackBlock“παίρνει πίσω τους δρόμους” του Μοntreal

 

Την  νύχτα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου έγινε μια διαδήλωση ενάντια στην λιτότητα. Βγήκαμε  στους δρόμους του Μόντρεαλ  με το σύνθημα ο αγώνας μας δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε γενική απεργία του δημοσίου τομέα στο Κεμπέκ με τους συστημικούς συνδικαλιστές να προσπαθήσουν να αυξήσουν την διαπραγματευτική τους δύναμη.

 

Βίντεο μανιφέστο:

https://youtu.be/wWZTrN-WF4s

 Εμείς δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας στο ξεπούλημα του συστημικού συνδικαλισμού. Καμιά ειρήνη με την εξουσία

Στο μέτωπο:

Ο αγώνας μας είναι αδιαπραγμάτευτος, δεν θα υποχωρήσουμε. Η νύχτα της 9ης Δεκεμβρίου έχει ήδη δρομολογήσει καταστάσεις.  

Ας ζεστάνουμε την πόλη με τα βήματά μας και τις κραυγές μας

 Μια εβδομάδα νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της νύχτας της 30ης Νοεμβρίου, ένα αποφασισμένο μπλοκ έσπασε ένα περιπολικό όταν άρχισαν οι συγκρούσεις με τους μπάτσους που είχαν χτυπήσει διαδηλωτές  με κλομπ και πλαστικές σφαίρες που πείσμωσε και έδωσε ώθηση για τις 9 του Δεκέμβρη.

 

Λίγες δεκάδες μαύρες σημαίες μοιράστηκαν κατά την διάρκεια της πορείας που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Μπέρι. Μέσα σε λίγα λεπτά  οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, περίπου 200 άτομα  που αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα  μπλοκ στο Μόντρεαλ από το 2012 είχαν πάρει προφυλάξεις ώστε να μην αναγνωριστούν από την αστυνομία. Οι εχθροί μας στα ΜΜΕ δεν είχε καν προσπαθήσει να προσεγγίσουν  την πορεία μας.10 λεπτά αργότερα άρχισαν οι συγκρούσεις με τους μπάτσους με την επιτυχία και με στρατηγικό στόχο να μην μας εγκλωβίσουν και πάρουν τον έλεγχο.

 

Προχωρώντας μπροστά

 

Ενάντια σε μια  από τους μεγαλύτερες και πιο εξοπλισμένες διμοιρίες μπάτσων στη Βόρεια Αμερική, σαν αυτούς  που βγήκαν στους δρόμους την Τετάρτη μετακινηθήκαμε αποφασιστικά και καταφέραμε να αντιπαρατεθούμε βάση της αναλογίας δυνάμεων επιτυχώς.  

 Νιώσαμε, κινηθήκαμε  και γράψαμε  μια ανακοίνωση  γιατί βλέπουμε πολλές δυνατότητες για τον καθορισμό και την ετοιμότητα των διαδηλωτών. Επίσης προτάγματα καθορίζοντας το ιδεολογικό μας “πρόσωπο ”και σκέψεις για το πώς θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε το πεδίο εφαρμογής τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Προς το παρόν  προσφέρουμε σκέψεις και αναλύσεις για την τακτική που θα μπορούσε να επεκτείνει το χρόνο και το χώρο των μαχητικών διαδηλώσεων. Αυτές οι ιδέες δεν σημαίνουν τίποτα αν μείνουν στα χαρτιά, αλλά ανυπομονούμε για την δυνατότητα εκπόνησης  στους δρόμους. Οι καρδιές μας θερμαίνονται από τις σπίθες της ιστορία μας, των συλλογικών εξεγέρσεων.

 

Πηγή περιγραφής- https://itsgoingdown.org/black-bloc-takes-back-streets-montreal/

*Αυτά που δεν έχουν μεταφραστεί είναι κάποιες περιγραφές που δεν έχουν ουσία.

 

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License