Οι μετανάστες είναι της γής οι κολασμένοι.

Ο σύγχρονος κόσμος των εθνικών και υπερεθνικών κυρίαρχων αυτού του πλανήτη είναι ο κόσμος του ολοκληρωτικού πολέμου που έχτισαν για όλους εμάς. Είναι ο κόσμος της κυριαρχίας που χωρίζει τον πλανήτη με χαρακιές σε κράτη και σφαίρες επιρροής ανάλογα με τα συμφέροντά της, είναι ο κόσμος της μαζικής μετανάστευσης και της προσφυγιάς των εκμεταλλευόμενων και εξαθλιωμένων, είναι ο κόσμος της καταστροφής και του θανάτου από τους πολέμους και την οικονομική εκμετάλλευση από ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά. Οι πλούσιοι με τις θαλαμηγούς τους στο αιγαίο και στη μεσόγειο ταξιδεύουν ξέγνοιαστα στην επιφάνεια μιας θάλασσας που στον πάτο της κρύβει δεκάδες χιλιάδες κουφάρια κατατρεγμένων. Κατατρεγμένων που θαλασσοπνίχτηκαν αναζητώντας μια καλύτερη μοίρα, που προσπάθησαν απελπισμένα να περάσουν πάνω σε καρυδότσουφλα τα θαλάσσια τείχη της Ευρώπης-φρούριο. Σ’ αυτό τον κόσμο των κυρίαρχων, όλοι μας, ντόπιοι και μετανάστες, είμαστε ξένοι.

post image

Κείμενο που μοιράζεται και αφίσα που κολιέται στο Βόλο, για την πορεία της 18ης Δεκέμβρη, ενάντια στους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το καθεστώς εξαίρεσης μεταναστών.

 

" Αυτή την καλύτερη μοίρα για όλους μας, και για κείνους που έφυγαν από τούτο τον τόπο για να πάνε σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη και για κείνους που έρχονται από κάποια ερημοποιημένη ή κατεστραμμένη από τους πολέμους και την φτώχεια χώρα, μόνο με τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς μας αγώνες ενάντια στους κυρίαρχους μπορούμε να την αναζητήσουμε. Γιατί ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος της κοινωνικής αντίστασης και της αλληλεγγύης, στέκεται απέναντι στον κόσμο του πολέμου και της κοινωνικής καταστροφής που τα αφεντικά αυτού του πλανήτη, ντόπια και υπερεθνικά, έχουν χτίσει. Ο δικός μας κόσμος είναι ο κόσμος της ελπίδας που οικοδομείται μέσα από τους συλλογικούς μας αγώνες, χωρίς ανάθεση σε κανέναν επίδοξο διαμεσολαβητή-έμπορο ελπίδων, σε κανέναν αυτοδιαφημιζόμενο σωτήρα."

  • ΣΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ, ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ-ΦΡΟΥΡΙΟ.
  • ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ & ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Συγκέντρωση – Πορεία,  Παρασκευή 18/12 – 6μμ,  Πανεπ/μιο Θεσσαλίας (Θόλος)

 

Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας Ενάντια  στα Κέντρα Κράτησης

http://asenantiakentrakrathshsvolou.espivblogs.net

Επικοινωνία / mail :  synkentravolos@espiv.net

Εικόνες:

Αρχεία:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License