Λάρισα 18/12: συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες (αφίσα πανθεσσαλική)

κείμενο και αφίσα για την Παρασκευή 18 Δεκ συγκέντρωση: στις 18:00 στο δικαστικό... (καλεί η πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες)

post image

με τους μετανάστες είμαστε μαζί

σύνορα ανοιχτά

στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά

Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση, πλήρως εναρμονισμένη με τις επιταγές της ΕΕ, για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε. Την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του καταυλισμού των προσφύγων στην Ειδομένη. Οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποίησαν άλλη μία επιχείρηση σκούπα, από αυτές που θα ζήλευε κι ο Δένδιας, εναντίον των εγκλωβισμένων στην Ειδομένη προσφύγων. Με χειρουργική ακρίβεια, αφού πρώτα επέβαλλαν καθεστώς απαγόρευσης  στην πρόσβαση σε αλληλέγγυους, ξένους ακτιβιστές και Μ.Κ.Ο., προσήγαγαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ για να μην υπάρχει καμιά μαρτυρία. Οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν την «αναίμακτη», όπως χωρίς ίχνος ντροπής δηλώνουν,  τακτοποίηση ανθρωπίνων ψυχών, στοιβάζοντας  τους πρόσφυγες  στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Tae kwon Do Παλαιού Φαλήρου.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που:

·         Άντρες, γυναίκες και παιδιά συνεχίζουν να δολοφονούνται στο Αιγαίο.

·         Κράτη της ΕΕ υψώνουν ανεμπόδιστα ηλεκτροφόρους φράχτες.

·         Στα κέντρα διαλογής- hot spots  εφαρμόζεται ο τεχνητός διαχωρισμός ανθρώπων με βάση την καταγωγή, δημιουργώντας έτσι καθεστώς αποκλεισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων.

·         Ο «ευαίσθητος» κ. Μουζάλας ενεργοποιεί ξανά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους «απείθαρχους» και εξαγγέλλει επαναπροωθήσεις για όσους μετανάστες δεν ικανοποιούν τα κριτήρια των «πολιτισμένων» Ευρωπαίων

Οι φράχτες και οι διαχωρισμοί όμως, δεν αφορούν μόνο τους μετανάστες και τα σύνορα. Υψώνονται κάθε μέρα πιο απειλητικά και μέσα στην κοινωνία των «ντόπιων». Τα μνημόνια, παλιά και νέα, ορίζουν ένα καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων για την πλειοψηφία της κοινωνίας, εξαθλιώνουν εργαζόμενους, συνταξιούχους άνεργους, νεολαία, επιβάλλουν την «τάξη» των ισχυρών, απαιτούν την πλήρη υποταγή μας.  Την ώρα αυτή λοιπόν, όπως και πριν, δεν σωπαίνουμε και ενάντια στην τάξη και την ησυχία τους ορθώνουμε τις φωνές και την αταξία μας, ενάντια στους φράχτες τους ψηλώνουμε το άλμα μας, ενάντια στην Ευρώπη φρούριο προτάσσουμε την αλληλεγγύη μας, ενάντια στα διαγγέλματα και τις απαγορεύσεις τους, η απάντησή μας θα είναι μία : θα  πάρουμε τις ζωές μας πίσω…


Στις 18 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα μεταναστών-μεταναστριών, Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική Ημέρα αλληλεγγύης, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες, τα κινήματα που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του ρατσισμού, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και του πολέμου και διεκδικούμε ένα κόσμο χωρίς σύνορα, πολέμους, αποκλεισμούς και εκμετάλλευση, το δικό μας κόσμο!

 

Απαιτούμε:

-                 Όχι στον πόλεμο, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΝΑΤΟ –Ε.Ε.

-                 Ανοιχτά Σύνορα - Ασφαλής, ελεύθερη διέλευση από χερσαία και θαλάσσια σύνορα, για τους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.

-                 Όχι στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων - Να σταματήσουν οι δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής.

-                 Όχι στα Hot Spots και την εξαίρεση δικαιωμάτων –Νομιμοποίηση και πλήρη δικαιώματα για τους οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες.

 

Καλούμε σε

 

 συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης

 

  στους μετανάστες - μετανάστριες  

 

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, 6.00μ.μ. στην κεντρική πλατεία (δικαστικό)

 

Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License