Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

post image

Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό.

Σήμερα το πρωί, 22 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε παρέμβαση στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., για τη διακοπή νερού που έγινε εδώ και δέκα μέρες στο σπίτι ενός γείτονά μας.

Το νερό και η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτό αποτελούν πρωταρχικές ανάγκες και θεωρούμε αδιανόητο να τα στερείται ο οποιοσδήποτε. Ζούμε σε χρόνια, που η κρίση βαθαίνει και ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού φτάνει στα όρια της φτώχειας. Ζούμε σε χρόνια, όπου τα κοινωνικά αγαθά εμπορευματοποιούνται και αποτελούν πλέον προνόμιο και όχι δικαίωμα.

Και ενώ κάποιοι δεν έχουν να πληρώσουν το νερό και το ρεύμα, ή απειλούνται με πλειστηριασμούς και εξώσεις ή ακόμα χειρότερα είναι άστεγοι, κάποιοι άλλοι πλουτίζουν. Κράτος και κεφάλαιο, επιχειρήσεις ιδιωτικές και μεγάλες πολυεθνικές εμφιάλωσης βγάζουν απίστευτα κέρδη από την εκμετάλλευση και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Παράλληλα η αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων στη γεωργία και η βιομηχανία ρυπαίνουν ποταμούς και μολύνουν το πόσιμο νερό που έρχεται στις βρύσες μας. Φορολόγηση, υπερτίμηση, μονοπώλια και τα στραβά μάτια σε μεγαλοεπιχειρηματίες με υπέρογκα χρέη την ίδια στιγμή που άνθρωποι φτωχοί της διπλανής πόρτας έρχονται αντιμέτωποι με την τιμωρητική κατάσταση της διακοπής. Μιας κατάστασης που στην ουσία σημαίνει στέρηση των φυσικών αγαθών ζωτικής σημασίας!

Όλα τα παραπάνω κάνουν πλέον σαφείς τους λόγους που μας ωθούν στο να προτάσσουμε την συλλογική άρνηση πληρωμών σε ρεύμα και νερό. Και για όσους σπεύσουν να μιλήσουν για κόστος συντήρησης/κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου ή τις υπηρεσίες ύδρευσης, ας γνωρίζουμε ότι αυτά τα κόστη είναι καλυμμένα μέσω της φορολογίας, δηλαδή από την ίδια μας την εργασία.

Εμείς, βλέποντας ξεκάθαρα ότι η εξουσία είναι αυτή που καθορίζει τις ανάγκες μας ως εμπόρευμα, θέτουμε ως πρόταγμα την συλλογικοποίηση των αντιστάσεων μας με στόχο τον αυτοκαθορισμό των ζωών μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα και ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια σε κάθε διακοπή ρεύματος και νερού!

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ   Συνέλευση Κατάληψης Ντουγρού, Τζαβέλα 52 https://ntougrou.squat.gr/

 

 

Εικόνες:

από @ 23/12/2015 1:26 μμ.


Η παρεμβαση πηγε καλα και ειχε αρκετη απηχηση στον κοσμο.

Αποτελεσμα ηταν η επανασυνδεση του νερου στον γειτονα μας.

Η αλληλεγγυη το οπλο μας!!!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License