Κυριακή 27/12 πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου, στις 12.00

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου, στις 12.00. Προ συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου , Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη.

  Στις 8 Δεκεμβρίου, και με μετά την ΜΗ ειρηνική  εκκένωση των εγκλωβισμένων στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, στο πρόχειρο καταυλισμό που δημιουργήθηκε στην Ειδομένη, περισσότεροι από 2000 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ταεκβοντο στην Αθήνα.


  Εκεί, λίγες μέρες αργότερα, δυνάμεις των ΜΑΤ έβγαλαν από τον ύπνο 123 Μαροκινούς, τους οδήγησαν στη Διεύθυνση αλλοδαπών και αφού τους πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και τα ακόμη σε ισχύ για κάποιους, υπηρεσιακά σημειώματα, τους έβαλαν να υπογράψουν τις κοινοποιήσεις κράτησης και απέλασής τους. Η όλη διαδικασία έγινε καθόλα παράνομα καθώς ενώ υπήρχε διερμηνέας αυτός δε γνώριζε καν ελληνικά! Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιτιολόγηση της σύλληψη τους αφορά την παράνομη παρουσίαση τους στην Αθήνα, ενώ εκεί είχαν μεταφερθεί από την Ελληνική Πολιτεία.


 Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο πρώην στρατόπεδο 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου, νυν στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Η τελευταία ενημέρωση είναι ότι ο αριθμός των συλληφθέντων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυτό στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι 250 περίπου μετανάστες.


  Αξίζει να σημειωθεί ότι η "δεύτερη_φορά_αριστερά", αναιρώντας μέσα σε λίγους μήνες τις αποφάσεις της "πρώτης_φοράς_αριστεράς", ευθυγραμμίζεται με ευκολία στις επιταγές της Ευρώπης και ανοίγει ξανά ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

  Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, καλούμε σε συγκέντρωση  και πορεία προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου, στις 12.00.

Προσυγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου , Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη.

 

 

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες

από Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες 24/12/2015 4:22 μμ.


 

Οι κρατούμενοι μετανάστες εξαναγκάστηκαν στην υπογραφή των κοινοποιήσεων κράτησης και απέλασής τους ΣΤΟ στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου.

***

Η τελευταία ενημέρωση (24/12) αναφέρει ότι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου βρίσκονται περισσότεροι από 400 μετανάστες. Μερικοί εξ αυτών στέλνονται εκεί κατευθείαν από τα νησιά του Αιγαίου όπου συνεχίζουν να καταφθάνουν.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License