Αντίσταση ιθαγενών στον Καναδά

https://anarchypress.wordpress.com/2015/12/25/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%AC/

 

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες ακτιβιστές στον Καναδά κατέλεβαν και έκλεισαν τον αγωγό Line 9 Endbridge’s  που διοχετεύει 300,000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Η πράξη αυτή διακόπτει τη ροή από τα Alberta Tar Sands προς τις ΗΠΑ.

Ο αγωγός αυτός θέτει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στο Κεμπέκ και το Οντάριο σε κίνδυνο, αφού δηλητηριάζει το πόσιμο νερό σε πολλές περιοχές. Ο 40 ετών αγωγός διασχίζει πολλά ποτάμια και πηγές νερού, όπως τη λίμνη του Οντάριο και τον ποταμό St. Clair ανάμεσα στο Οντάριο και την πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Η δράση των ακτιβιστών ξεκίνησε στο Endbridge δυτικά του Sarnia, Ontario στις 8 το πρωί.

Οι ιθαγενείς αντιδρούν καθώς ο αγωγός αυτός περνά μέσα από την περιοχή τους.

Εδώ και χρόνια καλούν το κράτος και τις εταιρίες να σταματήσουν το πρότζεκτ αυτό όπως και γενικά τη βιομηχανοποίηση ολόκληρης της περιοχής που απειλεί τις ιθαγενείς ζώνες, τα δάση και το νερό τη βόρειας Αλμπέρτα.

Δημοσιεύτηκε από Αναρχικό Πυρήνα ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License