Όχι στην φυλακή no al carcere

από την ιστορία της επαναστατημένης Ιταλίας στα χρόνια'70, '80

Posted on 06/01/2016 by kleovis

Η απόδραση είναι μια επαναστατική πράξη!

Στις 3 νοεμβρίου 1976, σε συνέχεια μιας έρευνας στα κελιά των συντρόφων επαναστατών κρατουμένων στην φυλακή της Φαβινιάνα, αποκαλύφθηκε ένα τούνελ που οδηγούσε στην εξωτερική περίφραξη της φυλακής. Παρά το ότι η διοίκηση της φυλακής δεν πήρε άμεσα μέτρα ενάντια στους συντρόφους, αυτοί ανέλαβαν την πλήρη ευθύνη της απόπειρας  απόδρασης με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Για έναν κομουνιστή η απόδραση είναι μια επαναστατική δράση!

Η δουλειά κάθε αιχμαλώτου συντρόφου στις φυλακές του ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ είναι εκείνη του να κατακτήσει εκ νέου την ελευθερία, για να συνεχίσει έξω από την φυλακή τον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΌ ΑΓΏΝΑ στο πλευρό των προλετάριων και των μαχητών που αγωνίζονται ένοπλοι για τον κομουνισμό.

Οι εχθροί της επανάστασης:

-αυτοί που μας πολεμούν με όλα τα νόμιμα και παράνομα μέσα,

-αυτοί που μας κρατούν σιδηροδέσμιους στα λάγκερ του Κράτους,

-οι πολιτικοί τους προστάτες, φωλιασμένοι στα κέντρα εξουσίας του ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ, που ιδιοποιούνται λαθραία σαν δίκαιη και απαραίτητη για την διάσωση της δημοκρατίας, την πιο ΒΆΡΒΑΡΗ ΑΝΤΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ που γνώρισε η Ιταλία από την εποχή του φασισμού του Μουσολίνι: την ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΑΝΑΔΙΆΡΘΡΩΣΗ της οικονομίας και του κράτους, το ξεπούλημα της εργατικής δύναμης του προλεταριάτου, για τα κέρδη των πολυεθνικών. ΌΛΟΙ ΑΥΤΟΊ και οι ρεβιζιονιστές λακέδες τους πρέπει να γνωρίζουν:

-πως οι φυλακές τους δεν αρκούν,

-πως δεν αρκούν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας τους ούτε οι προσπάθειες να εμποδιστεί η αντίσταση των ΑΙΧΜΑΛΏΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΆΡΙΩΝ με την αποκαλούμενη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος.

Οι προσπάθειές σας, διαβόητοι κύριοι, είναι τελείως άχρηστες. Ο μόνος τρόπος για να ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΆΤΕΣ, ο μόνος τρόπος για να μας αναγκάσετε να παραδοθούμε, είναι εκείνος να μας φυτέψετε μια σφαίρα στο κεφάλι…να θυμάστε όμως να στοχεύσετε καλά, να μην μας δώσετε την πιθανότητα να αντιδράσουμε με τα ίδια μέσα. ΝΑ ΘΥΜΆΣΤΕ κυρίως πως όσους από εμάς και να καταφέρετε να εξολοθρεύσετε, άλλοι σύντροφοι, άνδρες και γυναίκες, όπως εμείς θα αποκτήσουν συνείδηση, άλλες γροθιές θα σηκωθούνε ψηλά για να αδράξουν το όπλο μας.

Όσον αφορά εμάς, είμαστε συνειδητοποιημένοι πως για να μάθουμε πρέπει να ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΟΥΜΕ. Από μια χαμένη μάχη μπορεί να γεννηθεί μια προοπτική νικηφόρα. Φτάνει να μάθουμε από τα λάθη!

Οι νίκες σας γεννιούνται απ’ την αδυναμία μας, δεν υπάρχουν όμως αμφιβολίες, στο τέλος θα είναι η ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΚΉΣΕΙ. Γιατί κι άλλοι όπως εμείς, θα μπορέσουν να μάθουν από τα λάθη μας και την ΕΠΌΜΕΝΗ ΦΟΡΆ, κύριοι αφέντες, για εσάς δεν θα υπάρχουν οδοί διαφυγής.

Φαβινιάνα, 5 νοεμβρίου 1976

Σάντε Νοταρνικόλα, Καρμέλο Τερρανόβα, Χόρστ Φαντατσίνι, Μπέπε Μπαττάλια, Ρομπέρτο Ογνιμπένε

 

Αναρτήθηκε από Eriugena στις 8:39 μ.μ.   NO al carcere! Pubblicato il dicembre 4, 2012di contromaelstrom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License