Συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού στο κέντρο της Αθήνας (ενημέρωση-φωτογραφίες)

Περίληψη

post image

ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς βγήκαν σήμερα στους δρόμους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση .. Πανεργατικό συλλαλητήριο κατά του Ασφαλιστικού πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να έχουν καλέσει σε μαζική συμμετοχή, αντιδρώντας στο σχέδιο της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο για διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι. Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση και όχι για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό». 

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν όλοι οι σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε εργαζομένους, νεολαία, συνταξιούχους, αυτοαπασχολουμένους, επιστήμονες και αγρότες απηύθυνε και η Λαϊκή Ενότητα. «Με παλλαϊκό μέτωπο να ανατρέψουμε την κυβερνητική αντιασφαλιστική πολιτική», υπογραμμίζει η ΛΑ.Ε. και προσθέτει ότι «η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον δημόσιο, αναδιανεμητικό και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης».

Στη διαμαρτυρία καλούσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η "αφετηρία" της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη. Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε παλλαϊκά συλλαλητήρια απέναντι στο ασφαλιστικό, το μεθεπόμενο Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License