Ιανουάριος στην κατάληψη Αγρός

εκδηλώσεις ιανουαρίου 2016 στην κατάληψη Αγρός

post image

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1
Κλάδεμα φιστικιών 11:00 – 14:00
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, καλούμε σε συλλογική – αυτοοργανωμένη φροντίδα των δέντρων του πάρκου από εμάς τους ίδιους και τις ίδιες, ενάντια σε λογικές ανάθεσης και διαμεσολάβησης. Οι κάθε λογής θεσμικοί φορείς που διαχειρίζονται το πάρκο, τα τελευταία χρόνια αναθέτουν τη συγκομιδή των καρπών των δέντρων σε εργολάβους έναντι μισθώματος, απαγορεύοντας τη συλλογή καρπών  σε όσους/ες το επισκέπτονται και το φροντίζουν. Η εμπορευματοποίηση του πάρκου επεκτείνεται σε όλο και μεγαλύτερες εκτάσεις, προετοιμάζοντάς μας για το μέλλον που του επιφυλάσσουν.

Συλλογική κουζίνα 14:00 – 16:00
Μαγειρεύουμε και τρώμε συλλογικά., φροντίζουμε όλοι/ες μαζί το χώρο.

 

ΤΡΙΤΗ 26/1
Προβολή βίντεο “Green” (48′) στις 18:30
Από τη δεκαετία του ’90 τα τροπικά δάση της Ινδονησίας καταστρέφονται συστηματικά για να πάρουν τη θέση τους καλλιέργειες για την παραγωγή φοινικέλαιου και προϊόντων χαρτοβιομηχανίας. Το τελευταίο διάστημα οι συστηματικοί εμπρησμοί που προκαλούνται από τις βιομηχανίες ως οικονομικότερη μέθοδος αποφίλωσης, αποτεφρώνουν τεράστιες εκτάσεις γης, απελευθερώνοντας τοξικά αέρια και οδηγώντας χιλιάδες ζώα στο θάνατο. Πολυεθνικές, κυβερνήσεις και παραστρατιωτικές οργανώσεις συμπλέκονται στο όνομα του κέρδους, λεηλατώντας φύση και ανθρώπους.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ
Λεωφορεία:
1) Β12 από αφετηρία Μάρνης ή από σταθμό αττικής, στάση: 6η Χασιάς
2) 711 σταθμό αττικής, στάση 6η Χασιάς
3) Α10, Β10 από σταθμό Λαρίσης, στάση 1η Πολυκατοικιών, είσοδος από Λ. Δημοκρατίας.
Προαστιακός:

στάση Πύργος Βασιλίσσης, είσοδος απο Λ. Δημοκρατίας

http://agros.espivblogs.net
e-mail :agros@espiv.net

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License