Εκδήλωση κ καφενείο της Συντακτικής Ομάδας Άπατρις Ηρακλείου

Παρασκευή 29/01/2015 20:00 Καφενείο οικονομικής ενίσχυσης της εφημερίδας δρόμου Άπατρις για την έκδοση του φ32. Σαββάτο 30/01/2015 19:30 Εκδήλωση με σ/φο από Γαλλία για το κίνημα ZAD, τις τελευταίες εξελίξεις και το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. Θα μεταφερθεί η εμπειρία από μέλη της ΣΟ Ηρακλείου που βρεθήκαν εκεί καθώς και θα προβληθεί σχετικό βίντεο Στην κατάληψη Ευαγγελισμού

post image

Η Notre Dame des Landes, η κοιλάδα της Susa, αλλά και οι Σκουριές της Χαλκιδικής έχουν γίνει σύμβολα για τους αγώνες ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία (συχνά μέσω των τακτικών του greenwashing, δηλαδή με το προσωπείο της πράσινης βιώσιμης ανάπτυξης) επιτάσσει την περίφραξη και καταστροφή χώρων που θεωρούνται ως “αντιπαραγωγικοί”, με σκοπό την εγκατάσταση ενεργειακών κόμβων, εμπορικών κέντρων, ηλεκτροφόρων καλωδίων, ή οδικών μεγα-δικτύων στο όνομα του κέρδους εθνικών και υπερεθνικών μεγα-εταιριών.

Η κοινότητα της ZAD (“Ζώνης Αναπτυξιακής Χωροθέτησης” για τους χωροτάκτες και “Ζώνη Προς Υπεράσπιση” για τους κατοίκους), εδώ και δεκαετίες αντιστέκεται στην καταστροφή των καλλιεργειών και των σπιτιών της Notre Dames des Landes, κοντά στη Νάντη της Γαλλίας, η οποία θα επέλθει μέσω της σχεδιαζόμενης κατασκευής αεροδρομίου στην περιοχή. Με σημαντικές παρακαταθήκες από τους αγροτικούς και τους αντιπυρηνικούς αγώνες, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αλληλέγγυοι από όλη την Ευρώπη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, έχουν εγκατασταθεί στη ZAD, καταλαμβάνοντας εκτάσεις γης και άδεια κτίρια και δημιουργώντας περίπου είκοσι αγροτικές και κηπευτικές κολεκτίβες.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License