Ισπανία: Στη φυλακή για οργάνωση αποστολών στο Άιν Αλ Άραμπ (Κομπάνι)

Στη φυλακή ο γ.γ. του Μαρξιστικού – Λενινιστικού Κόμματος (Κομμουνιστική Ανασυγκρότηση) για την οργάνωση της αποστολής διεθνών ταξιαρχιών στο Άιν Αλ Άραμπ (Κομπάνι)

Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου (Audiencia Nacional) Eloy Velasco έκρινε προφυλακιστέο χωρίς δυνατότητα εξαγοράς το γενικό γραμματέα του Μαρξιστικού – Λενινιστικού Κόμματος (Κομμουνιστική Ανασυγκρότηση), Roberto Vaquero, για “κατοχή εκρηκτικών και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που συνεργάζεται με μια τρομοκρατική οργάνωση”, όπου “τρομοκρατική” εννοεί το ΡΚΚ-ΚCK.

Επίσης, ο κρατικός λειτουργός απαγόρευσε για ένα χρόνο τις δραστηριότητες του κόμματος και διέταξε το κλείσιμο των γραφείων του στη Μαδρίτη και τη Βαλένθια.

Ακόμα, έκρινε προφυλακιστέο, αν και με δικαίωμα εξαγοράς 10.000 ευρώ, το μοναδικό τούρκο πολίτη που κρατείται βάσει της αστυνομικής επιχείρησης που είχε την κωδική ονομασία Valle, ο οποίος θεωρείται ο εκπρόσωπος του ΡΚΚ στην Ισπανία. Η εγγύηση που επιβλήθηκε στον υπεύθυνο ασφαλείας του κόμματος, αν θέλει να εξαγοράσει την ποινή, είναι 6.000 ευρώ.

Οι άλλοι 6 κρατούμενοι από τους 9 συνολικά που είχαν συλληφθεί την Τετάρτη (5 στη Μαδρίτη, 3 στη Βαλένθια και 1 στο Μπιλμπάο) αφέθηκαν ελεύθεροι, με υποχρέωση εμφάνισης στις αρχές ανά μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση διαβατηρίου.

Από περσινή εκδήλωση αλληλεγγύης του κόμματος

Σε 11 εισβολές στα γραφεία του κόμματος σε Μαδρίτη, Βαλένθια και Μπιλμπάο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν εκρηκτικά έτοιμα προς χρήση, καθώς και ένα κιλό νιτρικό κάλιο και απαγορευμένα όπλα. Σε μια κατοικία, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν μια ατζέντα όπου ένας από τους κρατούμενους αναγνωρίζει ότι ένα μέλος του κόμματος είχε επαφές στην Ισπανία με μέλος του ΡΚΚ.

Σύμφωνα με το ισπανικό Υπουργείο Εσωτερικών, οι κρατούμενοι, σε συνεργασία με άλλα άτομα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, παρείχαν την απαραίτητη υποδομή ώστε να ταξιδεύουν στο εξωτερικό άνθρωποι και να εντάσσονται στις τάξεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) του ΡΚΚ για να πολεμήσουν τους αρουραίους του Ισλαμικού Κράτους.

Ανακοινώσεις αλληλεγγύης στην Ισπανία έχουν εκδώσει διάφορες οργανώσεις (βλ.π.χ. εδώ και εδώ).

Πηγές από αστικά ΜΜΕ:

http://www.elmundo.es/espana/2016/01/29/56ab9e5846163fcc298b466c.html

http://www.elmundo.es/espana/2016/01/27/56a88f25ca474116338b45df.html

http://www.eldiario.es/politica/Prision-Reconstruccion-Comunista-colaborar-PKK_0_478752943.html

Πηγή:https://parapoda.wordpress.com/2016/01/30/%CE%B9%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BF-%CE%B3-%CE%B3-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BE%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License