Οι καθαρίστριες α γ ω ν ί ζ ο ν τ α ι

Ο αγώνας των καθαριστριών στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων της ΟΣΥ στο Ελληνικό

Είναι εργάτριες, καθαρίστριες και μετανάστριες, οι πιο πολλές. Καθαρίζουν το εσωτερικό των αστικών λεωφορείων. Τους χρωστάνε μισθούς από το 2013. Δεν τους πληρώνουν τα δώρα. Τους βάζουν να υπογράφουν ότι πληρώνονται μεγαλύτερο μισθό από αυτον που τους δίνουν – και φυσικά φορολογούνται περισσότερο. Τώρα τελευταία έχουν καιρό να πληρωθούν. Όταν μια καθαρίστρια κόντεψε να λιποθυμήσει από την πείνα και την εξάντληση, το αφεντικό τους πέταξε ένα πεντάευρο και τους είπε:”αν πεινάτε, πάρτε σουβλάκια και μοιραστείτε τα!!!”.

 

Εδώ και τέσσερις νύχτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Απεργούν και δεν επιτρέπουν στους απεργοσπάστες του αφεντικού να καθαρίσουν τα λεωφορεία. Την Παρασκευή το βράδυ, το αφεντικό κατέθεσε μήνυση κατά ενός συνδικαλιστή της ΟΣΥ που τους συμπαραστέκεται. Τρία περιπολικά ήταν λίγα μέτρα από την πύλη, αλλά τον απεργοσπαστικό μηχανισμό δεν μπόρεσαν να τον βοηθήσουν να περάσει .

 

Απόψε θα είναι η πέμπτη νύχτα του αποκλεισμού. Οι αλληλέγγυες και οι αλληλέγγυοι μαζεύονται στην πύλη του αμαξοστάσιου από τις εφτά το απόγευμα...

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License