Τη Πέμπτη 17 Μαρτίου η Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απολυμένους και απλήρωτους εργαζόμενους/ες στις γειτονιές μας διοργάνωσε παρέμβαση στην κλινική – κάτεργο «Νέο Αθήναιον», όπου 100 περίπου εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, προσωπικό καθαρισμού, μάγειρες) παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 12 μήνες ενώ δεκάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και χρόνια χωρίς να τους έχουν αποδοθεί τα δεδουλευμένα.

Αφορμή υπήρξε η ανακοίνωση της απόλυσης σε αγωνιζόμενη εργαζόμενη που διεκδικεί τα δεδουλευμένα της, χωρίς την καταβολή ακόμα και της νόμιμης αποζημίωσης ούτε φυσικά των δεδουλευμένων της.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, η εργαζόμενη μαζί με αλληλέγγυους/ες απαίτησε να της καταβληθεί η νόμιμη αποζημίωση και τα δεδουλευμένα της. Οι υπεύθυνοι της κλινικής, δήλωναν αναρμόδιοι πετάγωντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον (ο προσωπάρχης στον οικ. Διευθυντή Γιωτόπουλο και στο νομικό σύμβουλο Τσόγκα ο οποίος βρισκόταν δήθεν σε δικαστήριο εν μέσω απεργίας δικηγόρων) και ουσιαστικά αρνούνταν να απαντήσουν στις απαιτήσεις της εργαζόμενης, ενώ η διευθύντρια Τσαρουχά που έχει υπογράψει την απόλυση ήταν άφαντη. Ο νέος γενικός διευθυντής Γιάναρος (πρώην Διοικητής του Π.Ν «ΕΛΠΙΣ»), ο οποίος προσήλθε με προκλητικό τρόπο, βρίζοντας τους συγκεντρωμένους, δήλωσε άγνοια για την απόλυση, ενώ όταν είδε ότι οι συγκεντρωμένοι δεν θα αποχωρούσαν, έχοντας μπλοκάρει τα ταμεία της κλινικής, κάλεσε την εργαζόμενη να πιάσει δουλειά (χωρίς επαναπρόσληψη και ενώ της έχει επιδοθεί ήδη απόλυση)! Η εργαζόμενη αρνήθηκε και κατήγγειλε την εργοδοσία στην επιθεώρηση εργασίας.

Δηλώνουμε αποφασιστικά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε κανένα εργαζόμενο και καμιά εργαζόμενη μόνο/η του απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.

 

Κανένα κάτεργο δεν θα μείνει αόρατο!

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License