Ανακοίνωση κρατουμένων Α’ πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού για Μιχάλη Μακρυγιάννη

Ανακοίνωση κρατουμένων Α’ πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού για Μιχάλη Μακρυγιάννη

Ένα χρόνο πριν και υπό την πίεση της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων ψηφίζεται ένα νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προέβλεπε την αποφυλάκιση των κρατουμένων που έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους.

Είναι πολλά αυτά που δεν έχουν τηρηθεί στην πράξη από τα προβλεπόμενα του συνολικού νομοσχεδίου.

Έχουμε δει συγγενείς πολιτικών κρατουμένων να παραμένουν προφυλακισμένοι και να αποφυλακίζονται με όρους εξορίας μετά από απεργία πείνας, κρατούμενους να μη παίρνουν εκπαιδευτική άδεια ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις, αλλά και βασανιστήρια για την παράνομη απόσπαση και λήψη γενετικού υλικού από τη συμμορία της αντιτρομοκρατικής ενώ το ειδικό καθεστώς κράτησης για κάποιους κρατούμενους δεν τέλειωσε ποτέ.

Ακόμα ένα περιστατικό που δείχνει πως οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους είναι η περίπτωση του συγκρατούμενου μας Μ. Μακρυγιάννη που ενώ έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 1/3 της ποινής του, έχοντας εκτίσει 24 χρόνια φυλακής συν 6 χρόνια μεροκάματων και ενώ εμπίπτει προφανώς στις προβλεπόμενες διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης παραμένει φυλακισμένος παράνομα.

Στην παράταση της παράνομης κράτησης του συγκρατουμένου μας οι αρμόδιοι πολιτικοί προϊστάμενοι Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος δίνουν διαβεβαιώσεις πως αυτή η αδικία θα τελειώσει, αλλά παρόλα αυτά ο Μιχάλης συνεχίζει να βρίσκεται σε μια παράνομη ομηρία αορίστου χρόνου εξαιρώντας τον ουσιαστικά από το νόμο.

Ας δώσει όμως το Υπουργείο Εκδίκησης και Βασανιστηρίων, μια έντιμη απάντηση:
Γιατί στην περίπτωση του φασιστικού καθάρματος Γιώργου Ρουπακιά τηρήθηκε ως όφειλε η προβλεπόμενη αποφυλάκιση βάση της παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης (30 μήνες) αλλά στην περίπτωση του συγκρατούμενου μας Μ. Μακρυγιάννη ο νόμος αγνοείται προκλητικά;

Προφανώς γιατί ο Μιχάλης δεν έχει τις ίδιες διασυνδέσεις μέσα στους αστυνομικοδικαστικούς κύκλους που στοχοποιούν αξιοπρεπείς κρατούμενους που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι τους ακόμα και μετά από 24 χρόνια φυλακής, αλλά αντίθετα έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχή σε αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Προφανώς γιατί δεν κατάφεραν να μετατρέψουν τον Μιχάλη σε ένα υπάκουο και πειθήνιο κρατούμενο που δεν αντιδράει στη βαρβαρότητα του σωφρονιστικού συστήματος.

Αν το υπουργείο θέλει να λειτουργεί αποκλειστικά πλέον ως ένας εκδικητικός μηχανισμός απέναντι στους κρατούμενους, κουρελιάζοντας τους ίδιους τους, τους νόμους, τουλάχιστον ας έχει την τιμιότητα να το ομολογήσει αλλιώς οι υπεύθυνοι ας παραιτηθούν αφού αφήνουν συγκεκριμένες συμμορίες στο χώροι της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να εφαρμόζουν τους νόμους όπως νομίζουν, καθιστώντας τους ίδιους απλές μαριονέτες.

Στηρίζουμε τον συγκρατούμενο μας Μιχάλη Μακρυγιάννη γιατί κανένας κρατούμενος δεν πρέπει να αφήνεται μόνος του απέναντι στις εκδικητικές διαθέσεις των θεσμών.
Η αποφυλάκιση του είναι πρώτα απ όλα νόμιμη και η κράτηση του Μιχάλη είναι έγκλημα του ίδιου του κράτους, και όταν το κράτος εγκληματεί κάθε συζήτηση για δικαιοσύνη καταντάει αστεία.

Όμως εμείς δεν γελάμε.

Εξοργιζόμαστε

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση του Μιχάλη Μακρυγιάννη

Πρωτοβουλία κρατουμένων Α’ πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License