Χώροι συνεύρεσης συζύγων – συντρόφων κρατουμένων μέσα στις φυλακές εξήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης


Δημιουργία χώρου συνεύρεσης συζύγων-συντρόφων κρατουμένων, ανδρών και γυναικών, εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.   Οι χώροι συνεύρεσης συζυγικών-συντροφικών συναντήσεων, είναι κάτι που γίνεται σε πολλές χώρες του κοσμου, και προβλέπεται στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.   Ο χώρος αυτός θα γίνει πρώτα στις φυλακές Γρεβενών, ενώ εκεί ο Υπουργός εγκαινίασε και  το «Παιδικό επισκεπτήριο».  

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως

«Το ‘Παιδικό επισκεπτήριο υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες.  Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον».

Το παιδικό επισκεπτήριο είναι ένας διαμορφωμένος χώρος για να συναντάνε οι κρατούμενοι γονείς τα παιδιά τους, με  με ειδικά έπιπλα και χρωματιστούς τοίχους, όπου τα παιδιά θα μπαίνουν εκεί χωρίς να διαβαίνουν το εσωτερικό της φυλακής. Αντίστοιχος χώρος ετοιμάζεται και στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

  Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα εφαρμόζονται αυτές οι πρωτοβουλίες, καθώς και το αν θα ισχύουν για όλους τους κρατούμενους, γιατί παρόλη την επικοινωνιακή πολιτική με ανθρώπινο πρόσημο που φιλοδοξεί να προβάλει το Υπουργείο, οι καταγγελίες κρατουμένων για άθλιες συνθήκες, διακοπές ηλεκτρικού, άρνηση αδειώ, και «ειδικές συνθήκες» κράτησης, συνεχίζονται κανονικά, δείχνοντας μια αναντιστοιχία λόγων και πράξης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License