PKK: Karayılan: Η ιστορική ανοιξιάτικη διαδιασία ξεκινά Ο Διοικητής του κέντρου διοίκησης των Δυνάμεων Άμυνας του Κουρδικού Λαού, Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι οι αντάρτες του Κουρδιστάν  θα πρέπει να θέσουν σε κίνηση την ιστορική διαδικασία της άνοιξης  και ο κουρδικός λαός θα βγει νικητής στο τέλος αυτής της διαδικασίας.
Ο Καραγιλάν απευθύνθηκε στους αντάρτες κατα την διάρκεια της  30ης επετείου του θανάτου  του Mahsum Korkmaz (Διοικητής Egîd).
Ο Καραγιλάν απευθύνθηκε στους αντάρτες που δρούν στο Νότι και τη Βόρειο Κουρδιστάν μέσω πομπών  μεγάλων αποστάσεων, και τόνισε τη σημασία του Mahsum Korkmaz για το Κίνημα  Ελευθερίας του Κουρδιστάν Κινήματος. Όσον αφορά την  αντίσταση στις πόλεις στο Κουρδιστάν και η πρόσφατη πολιτική του ΑΚΡ, ο Καραγιλάν είπε ότι οι αντάρτες του Κουρδιστάν  θα πρέπει να θέσουν σε κίνηση την ιστορική διαδικασία της άνοιξης  και ο κουρδικός λαός θα βγει νικητής στο τέλος αυτής της διαδικασίας. Ο Καραγιλάν υπενθύμισε τα αιτήματα των πολιτών προς τις  HPG να  παρέμβουν κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων μηνών.

Παρακάτω είναι μερικά αποσπάσματα των πρόσφατων δηλώσεων του Μουράτ Καραγιλάν:«Ο EGÎD είναι το σύμβολο της επιτυχίας και το πνεύμα της επίθεσης»
30 χρόνια έχουν περάσει από το μαρτύριο του μεγάλου μας διοικητή Egîd. Ο αγώνας του συντρόφου Egîd έχει εισέλθει σε μια νέα και κρίσιμη φάση πρόσφατα. Εορτάζουμε  την 30η επέτειο του μαρτυρίου του σύντροφου Egîd, και επαναλαμβάνουμε την υπόσχεσή μας σε αυτόν και όλους τους άλλους επαναστάτες μάρτυρες του Κουρδιστάν. Ο Αγώνας για την Ελευθερία του Κουρδιστάν  θα τιμήσει την ανάμνησή τους με την επίτευξη της επιτυχίας
Ο σύντροφος Egîd ήταν το πνεύμα, η στάση, και ο τρόπος για να γίνει διοικητής. Αλλά πάνω απ 'όλα, ήταν το σύμβολο της επιτυχίας και της επίθεσης. 32 χρόνια πριν, στις 15 Αυγούστου 1984 32 άτομα με επικεφαλής τον διοικητή Egîd ξεκίνησαν την πορεία τους για την ελευθερία. Ο αγώνας τους έχει γράψει ιστορία, και ο σύντροφος Egîd έχει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και  εκατομμύρια  που ακολουθούν.

«Ο Ερντογάν θα χάσει, ακριβώς όπως ο Κενάν Εβρέν έχασε»
Όταν η πρωτοβουλία της 15 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε, ο Κενάν Εβρέν, ο πρόεδρος της Τουρκίας τότε, δήλωσε ότι οι δράστες θα πρέπει να πιαστούν και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη μέσα σε 72 ώρες, δεν έχει σημασία πού θα κρυφτούν. Ωστόσο, 32 χρόνια έχουν περάσει και η πορεία της εν λόγω μικρής ομάδας έχει εξελιχθεί σε ένα κίνημα δεκάδων χιλιάδων ανταρτών και εκατομμύρια λαού. Η πλευρά που χάνει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας είναι η τουρκική αποικιοκρατία που στηρίζεται στην άρνηση, τον αυταρχισμό και την αφομοίωση. Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να νικήσουν το κίνημά μας μέσα από τη χρήση της εξουσίας τους και την οργάνωση διεθνών συνωμοσιών του ΝΑΤΟ, αλλά το κίνημά μας είναι τώρα δυνατότερο. Το Κίνημα για την Ελευθερια του Κουρδιστάν  είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στη Μέση Ανατολή, και το πνεύμα  αντίστασης των ανταρτών του  Κουρδιστάν στα βουνά έχει εξαπλωθεί πάνω στη νεολαία σε πεδιάδες και  αστικά κέντρα. Ο Ερντογάν δεν θα καταφέρει αυτό που επιθυμεί  και θα βιώσει  την εμπειρία της ήττας, ακριβώς όπως ο Κενάν Εβρέν ο οποίος απέτυχε να τερματίσει το αντάρτικο κίνημα μέσα σε 72 ώρες. Το φθινόπωρο του 2015, το αποικιοκρατικό ΑΚΡ  είχε ισχυριστεί ότι η αντίσταση στις αστικές περιοχές θα τελείωνε μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο, η φωτιά τς αντίστασης στις πόλεις  δεν έχει τιθασευτεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 μηνών.
Σήμερα, ο Ερντογάν ξέρει ότι δεν μπορεί να νικήσει τους αντάρτες του Κουρδιστάν, αλλά συντηρεί τον  πόλεμο ενάντια στο κίνημά μας, προκειμένου να ενισχύσει την εξουσία του. Υπό το πρόσχημα της «παροχής δημόσιας τάξης,« το Τουρκικό κράτος προσπάθησε να ασκήσει την κυριαρχία του σε αστικές περιοχές αυτό το χειμώνα. Επίσης, προσπάθησε να μας βλάψει και να μας αποδυναμώσει  στα βουνά, έτσι ώστε οι δυνατότητές  μας να περιορίστούν ώς στην άνοιξη του 2016. Ωστόσο, έχουν αποτύχει. Είναι αλήθεια ότι επιτέθηκαν στις ζώνες άμυνας Medya  και το Βόρειο Κουρδιστάν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά οι επιθέσεις τους απέτυχαν. Προσπάθησαν να αποδυναμώσουν τις δυνάμεις μας στην Shengal με την υποστήριξη ορισμένων δυνάμεων στο Νότιο Κουρδιστάν, αλλά οι αντάρτες της  ελευθερίας του Κουρδιστάν  νίκησαν τα σχέδιά τους και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Shengal. Οι αντάρτες μας έχουν απελευθερώσει ακόμα  με επιτυχία τη στρατηγική θέση της Medîban χωρίς καμία εναέρια υποστήριξη. Σήμερα, οι δυνάμεις για την ελευθερία του Κουρδιστάν διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο στην απελευθέρωση της Μοσούλης και της Til Afer.
Η Τουρκία προσπάθησε επίσης να πολιορκίσει την επανάσταση στην Rojava διπλωματικά, ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη «εμείς ή αυτοί» σχετικά με το θέμα αυτό. Προσπάθησαν να κάνουν τις διεθνείς δυνάμεις να διατυπώσουν αντιρρήσεις για την Επανάσταση της Rojava , αλλά απέτυχαν παταγωδώς και η επανάσταση μεγάλωσε και έκανε  το ζωτικό βήμα ανακυρήσοντας την Ομοσπανδία της Βόρειας Συρίας  με την υποστήριξη του αραβικού λαού στην περιοχή.
«Το ΑΚΡ φοβάται επειδή είναι ένοχο»
Οι διπλωματικές και στρατιωτικές αποτυχίες τους, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αντίσταση στις πόλεις του λαού μας, τρομάζει το ΑΚΡ. Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα στελέχη του ΑΚΡ λένε ότι δεν φοβούνται σε δηλώσεις τους στον Τύπο . Προσπάθησαν να μας γονατίσουν το περασμένο έτος, και τώρα λένε ότι δεν είναι φοβισμένος και δεν κατάφεραν να μας   γονατίσουν. Ξέρουμε ότι είναι φοβισμένοι από εμάς, φοβούνται την πραγματικότητα του Κουρδιστάν, επειδή είναι ένοχοι. Έκαψαν άοπλους πολίτες στην Cizre και κατέστρεψαν κουρδικές πόλεις, φοβούνται λόγω των εγκλημάτων τους κατά της ανθρωπότητας.


«Οι μάρτυρες της  SUR και της  Cizre ανοίγουν το δρόμο για τη νίκη»
Όταν ο τουρκικός στρατός άρχισε την επίθεση κατα της αντίστασης στις πόλεις, είχαμε προειδοποιήσει ότι θα παρέμβουμε εάν ο στρατός διεξήγαγε έναν πόλεμο σε αυτές. Χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και κατέστρεψαν τις πόλεις και επιτέθηκαν στους νέους οι οποίοι είχαν μόνο  καραμπίνες και καλάσνικοφ. Ο πραγματικός στόχος τους ήταν να καταστρέψουν τις κουρδικές πόλεις, και προσπάθησαν να κανουν τον λαό  και τους νέους μας να γονατίσουν με τις άνανδρες επιθέσεις τους..
Ωστόσο, η αντίσταση στη Sur και την Cizre εναντίον της αποικιοκρατικής επιθέσης ήταν ιστορική. Είναι αλήθεια ότι έχουμε μάρτυρες, αλλά αυτοί οι μάρτυρες να ανοίξουν το δρόμο για τη νίκη. Αυτό το πνεύμα είναι το πνεύμα της εποχής μας. Είναι δυνατή η επίτευξη αποτελεσμάτων, αν έχουμε αυτό το πνεύμα,  πάρουμε μαθήματα από προηγούμενες πρακτικές, και έχουμε μια πολύπλευρη τακτική προσέγγιση.


«Οι HPG πρέπει τώρα να παρέμβουν»
η Άνοιξη έχει έρθει, οι HPG πρέπει τώρα να παρέμβουν. Ωστόσο, αυτή η παρέμβαση δεν θα πρέπει να είναι σε μορφή εισβολής στις αστικές περιοχές. Θα πρέπει να είναι με τη μορφή της υποστήριξης της αντίστασης αυτοάμυνας της κουρδικής νεολαίας κάτω από την ομπρέλα του YPS από τα βουνά. Η δράση των HPG στην στρατιωτική θέση Mermer είναι ένα επιτυχημένο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, και οι HPG πρέπει να είναι ενεργές σε αγροτικές περιοχές προκειμένου να δείξουν την αλληλεγγύη με την αντίσταση στις αστικές περιοχές. Οι HPG δεν θα παρέμβεναν εάν ο στρατός δεν είχε επιτεθεί σε αστικές περιοχές, αλλά πρέπει να παρέμβει δεδομένου ότι ο τουρκικός στρατός κινητοποίησε τις δυνάμεις του εναντίον της κουρδικής νεολαίας στις πόλεις. Δεν υπήρχε ανάγκη για έναν τέτοιο πόλεμο, και το θέμα των τάφρων θα είχε λυθεί αν το κράτος είχε απαντήσει στο θέμα με διαφορετικό τρόπο.
Το αίτημα του λαού μας για αυτονομία είναι ένα καθολικό δικαίωμα. Διαφορετικοί πολιτισμοί και γλώσσες συνυπάρχουν στον κόσμο μέσα από την φορμουλα της αυτονομίας. Το αίτημα του κουρδικού λαού για αυτονομία είναι σωστό, και η αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις στο αίτημα του λαού μας είναι μια αντίσταση της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ο αγώνας για την αυτονομία του Κουρδιστάν εκδημοκρατίζει την Τουρκία, αλλά οι HPG θα πρέπει να στηρίξουν την αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις του τουρκικού κράτους στο αίτημα της αυτονομίας  με άρματα μάχης και πυροβολικό.


«Η ελευθερία του ηγέτη  APO είναι ο μόνος δρόμος »
Οι αξιωματούχοι του Τουρκικού κράτους  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κερδίσούν αυτόν τον πόλεμο. Οι πόλεις, τα βουνά και οι πεδιάδες είναι όλα σημεία της αντίστασης. Θα πρέπει να δούν αυτή την πραγματικότητα. Το καθεστώς Ερντογάν θα πρέπει να σταματήσει να σκοτώνει την τουρκική και κουρδική νεολαία, και να συμφωνήσει σε μια λύση. Η ελευθερία του ηγέτη Apo και η αυτονομία των Κούρδων είναι ο μόνος δρόμος και λύση, και δεν υπάρχει εναλλακτική σε αυτό.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε"
Η ιστορική περίοδο της άνοιξης είναι σε εξέλιξη και μπαίνουμε στην άνοιξη με μεγάλες ευκαιρίες. Είμαστε στο ισχυρότερο μας σημείο, και  μπορούμε να επωφεληθούμε από τις ευκαιρίες αυτές και να προβούμε στις δέουσες ενέργειες. Είναι σημαντικό για τους αντάρτες μας να προετοιμαστούν. Οι αντάρτες μας δεν δέχθηκαν ένα κρίσιμο χτύπημα αυτό το χειμώνα και πιστεύουμε ότι και οι ίδιοι είναι επαρκώς προετοιμασμένοι. Έχουμε εμπιστοσύνη στους αντάρτες μας ακριβώς όπως ο ηγέτης Apo εμπιστεύεται  τον λαό  μας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε σε αυτήν την περίοδο. Οι στόχοι μας είναι σαφής, "Ελεύθερη Ηγεσία, Αυτόνομο Κουρδιστάν, δημοκρατική Τουρκία." Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε ειρηνική επίλυση χωρίς την ελευθερία του ηγέτη Apo. Πρέπει να σταθούμε με τις πιο δημιουργικές τακτικές και να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία του ηγέτη μας. Πιστεύουμε ότι  θα επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα, αν οι αντάρτες μας εκτελούν ενέργειες με αποφασιστικότητα. Σε αυτή τη βάση, ευχόμαστε την επιτυχία στους αντάρτες μας και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουν σημαντικά αποτελέσματα όταν ενεργούν με το πνεύμα του ηρωικού μας συντρόφου Egîd.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License