ΤΡΙΚΑΛΑ

Το κειμενο που μοιραστηκε στην πορεια αλληλεγγυης σε προσφυγες και μεταναστες στις 2 Απριλιου 2016

Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα το όνομα που μας έδιναν,
 «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ»,
θα πει, εκείνοι που άφησαν τον τόπο τους.
 ΕΜΕΙΣ όμως δεν φύγαμε γιατί το θέλαμε, λέυτερα να διαλέξουμε μια άλλη γη
ούτε και σε μια άλλη χώρα μπήκαμε να μείνουμε για πάντα εκεί αν γινόταν,
ΕΜΕΙΣ φύγαμε στα κρυφά. Μας κυνήγησαν, μας πρόγραψαν και η χώρα που μας δέχτηκε, σπίτι μας δεν θα'ναι, μα εξορία
Έτσι απομένουμε εδώ πέρα ασύχαστοι...

                                                                                    -ΜΠΡΕΧΤ-

 Ας ξεκαθαρίσουμε ότι, για το μεγαλύτερο κύμα προσφυγιάς μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο υπεύθυνοι είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές (Ε.Ε.) και το ΝΑΤΟ.
 Αφού βομβάρδισαν, λεηλατήσανε, καταστρέψανε με ταυτόχρονη την οικονομική εκμετάλλευση (σε πολλά σημεία του πλανήτη) επιβάλανε δικτατορίες , οργάνωσαν πραξικοπήματα, στο πλαίσιο της «νέας τάξης πραγμάτων» που επιβάλει ο καπιταλισμός, με πρωταρχικό στόχο το κέρδος.
 Οι δικές τους πολιτικές είναι αυτές που δημιούργησαν τις μεταναστευτικές «ροές» απελπισμένων και κυνηγημένων ανθρώπων αναγκάζοντάς τους να θαλασσοπνίγονται, να πέφτουν σε ναρκοπέδια ή να χάνουν την ζωή τους από την εξαθλίωση και τις κακουχίες και τώρα, χρησιμοποιώντας τα κτυπήματα των φονταμενταλιστών, θρησκευτικού τύπου φασιστών του ISIS θέλουν να κάνουν φρούριο την «πολιτισμένη»  Ευρώπη κλείνοντας σύνορα και υψώνοντας φράκτες.
  Μια οργάνωση (ISIS) που είναι δημιούργημα των αμερικανών, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που τους χρηματοδοτήσανε, εκπαιδεύσανε, εξοπλίσανε, έχοντας σκοπό την ανατροπή του δικτάτορα Ασάντ που στηρίζει η φασιστική-ιμπεριαλιστική συμμορία του Πούτιν, όπως δικό τους δημιούργημα ήταν, οι ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, παλαιότερα η Αλ-Κάιντα και πάει λέγοντας.
 Διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις στηρίξανε και υπηρέτησαν τις ιμπεριαλιστικές επιλογές ΝΑΤΟ και ευρωπαϊκής ένωσης, πολιτικά αλλά και στρατιωτικά (ελληνικός στρατός σε Βοσνία, Αφγανιστάν κ.α.)
 Η τωρινή  κυβέρνηση (αχταρμάς) της "ριζοσπαστικής αριστεράς" που συμπράττει με καμένους ( εθνικιστές χριστιανοταλιμπάν) έλληνες τηρώντας την παράδοση των προηγούμενων (συνθήκη του Δουβλίνου-2)  και πιστή στις αξίες της, υπογράφει τη νέα συμφωνία (σαν μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ) μαζί και η "δημοκρατική" σύμμαχος Τουρκία, κάνοντας τα νότια της βαλκανικής χερσονήσου (Ελλάδα) ένα απέραντο hot-spot με χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (Hilton κατά τους συριζαιους) μια απέραντη αποθήκη ψυχών, εξασφαλίζοντας την "ασφάλεια" της Ευρώπης.    Ο δικός μας αγώνας πρέπει αν είναι στα πλαίσια ενός, διεθνιστικού,   αντί-καπιταλιστικού κινήματος ενάντια στην νέα τάξη πραγμάτων, ενάντια σε κράτη, σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και αγώνας ενάντια σε φασιστικές συμπεριφορές που εκπορεύονται από θρησκευτικό σκοταδισμό, που δεν έχουν ταξικά χαρακτηριστικά, δεν χωρίζουν καταπιεστές και καταπιεσμένους αλλά πιστούς από άπιστους και εκτρέφουν ρατσιστικές, καταπιεστικές συμπεριφορές και καταπατάνε θεμελιώδη δικαιώματα π.χ. ισότητα ανδρών-γυναικών.
 Έμπνευση για εμάς ας είναι το εγχείρημα της ROJAVA μιας σύγχρονης κοινωνικής επανάστασης με χαρακτηριστικά της, την κοινωνική χειραφέτηση, την δημιουργία μιας ελευθεριακής κοινωνίας, χωρίς καπιταλισμό και κράτος, μιας επανάστασης σημείο αναφοράς, μιας επανάστασης σε εξέλιξη, μιας επανάστασης, με τεράστιο ενδιαφέρον για το ελευθεριακό κίνημα.

ΥΓ 1ο: Σε τοπικό επίπεδο τις τελευταίες μέρες με αφορμή το μεταναστευτικό είδαμε άρθρα-κείμενα στον τύπο και σε site με εμετικό περιεχόμενο.
 Στην πρώτη των περιπτώσεων και με αναφορά στον ξένιο ΔΙΑ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ) είχαμε ένα μάθημα ξενοφοβίας και ρατσισμού άνευ-ΔΑΣΚΑΛΟΥ.
 Στην άλλη περίπτωση γνωστός φασίστας καραβανάς αναμάσησε τις γνωστές απόψεις των ορφανών του Χίτλερ ομοϊδεατών του (ΞΗΡΟΣ)
 
ΥΓ 2ο: Όταν οι πρόσφυγες-μετανάστες γίνονται αντικείμενο οικονομικής εκμετάλλευσης και κερδοσκοπούν ελληναράδες σε βάρος ανθρώπων σε ανάγκη, τότε παύουν να είναι βρωμιάρηδες, ψωριασμένοι, αλλόθρησκοι που βρωμίζουν τα νησιά, τις πόλεις τις πλατείες ;                                               ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
                            ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License