Το βράδυ του Σαββάτου 2/4 στο γκάζι, ομάδα συντρόφων και συντροφισσών ισοπέδωσε 2 μέλη από γνωστό "φασιστοπαρεάκι" που κινείται στην περιοχή και αποτελεί κομμάτι των ΑΜΕ, κάποιοι κεντρικές φιγούρες και κάποιοι περιφεριακοί.

Δυστυχώς για εμάς και ευτυχώς για εκείνους (γιατί βρισκόμασταν εκεί για να ισοπεδώσουμε όλο το "παρεάκι"), εμφανίστηκαν μόνο 2 από αυτούς: οι φασίστες Παναγιώτης Καμακάρης και Γιώργος Τσαλδάρης τσακίστηκαν όπως τους άρμοζε (μάλιστα με αρκετή δική μας αυτοσυγκράτηση λόγω της υπεροπλίας μας) και τους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν σαββατόβραδο, πρώτο τραπέζι πίστα, τα επείγοντα αθηναϊκού νοσοκομείου.

Οι ΑΜΕ, άλλο ένα νεοναζιστικό μισσαλόδοξο μόρφωμα, τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιήσει διάφορες εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις. Στην περιοχή του Γκαζιού όπου -μέχρι πρόσφατα- αισθάνονταν άνεση να κυκλοφορούν, έχουν προβεί σε επιθέσεις σε ανθρώπους με αντιφασιστικά σύμβολα σε μπλούζες καθώς και σε ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις.

Οι ΑΜΕ και οι διάφορες ονομασίες που παίρνουν ανά καιρούς -(COMBAT 18, ΙΧΩΡ, BRIGADE HELLAS, κτλ)- αποτελούν επίσης τον βασικό κορμό του PROPATRIA (εθνικιστικό φεστιβάλ πολεμικών τεχνών).

Οι ΑΜΕ μπορούν να προκαλούν πολλές φορές το γέλιο με τις αποτυχημένες αναλήψεις ευθύνης επιθέσεων -ακόμα και κάποιων που ποτέ δεν έχουν γίνει- αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι μια ομάδα που σχετίζεται άμεσα με τη χρυσή αυγή και το λεγόμενο βαθύ κράτος. Με την επίσημη Χ.Α. φαινομενικά παροπλισμένη, οι ΑΜΕ έρχονται να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε. Επιχειρούν να αποτελέσουν τη μήτρα για άλλου τύπου διεργασίες -ακόμα και πιο αναβαθμισμένης βίας- απέναντι στον κόσμο του αγώνα. Η σχέση τους με την Χ.Α. είναι οργανική και αποτελούν βραχίονά της. Το υλικό που "κατέσχεσαν" αντιφασίστες ύστερα από συμπλοκή-ισοπέδωση φασιστών στην Θεσσαλονίκη, είναι μικρό κομμάτι των στοιχείων που υπάρχουν για την παραπάνω σχέση.

Κάθε κίνησή τους θα απαντιέται στον δρόμο.

Οι δράσεις και το τσάκισμά τους θα συνεχιστούν.

Αντιφασίστες - Αντιφασίστριες.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License