[Πάτρα] Ανακοίνωση για το δικαστήριο της κατάληψης Μαραγκοπούλειο

Προβολή βίντεο για την κατάληψη Μαραγκοπούλειο σήμερα στις 8 μμ στο Άτακτον

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να γίνει το δικαστήριο των πέντε συντροφισσών και συντρόφων που είχαν συλληφθεί κατά την επιχείρηση εκκενώσεων των καταλήψεων στην Πάτρα, τον Αύγουστο του 2013, και συγκεκριμένα στο κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο. Το δικαστήριο πήρε αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων για τις 25 Οκτώβρη του 2016. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν πλέον είναι αυτές τις διατάραξης οικιακής ειρήνης, οπλοκατοχής, ρευματοκλοπής και διακεκριμένων φθορών.

Για να θυμίσουμε τα γεγονότα, τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του 2013, εκκενώθηκαν και σφραγίστηκαν η Κατάληψη Παραρτήματος και το κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας καθώς και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Τ.Ε.Ι. Πάτρας – Κατάληψη Νικολάου Γύζη 33.

Η ανακοίνωση του συλλογικού εγχειρήματος λόγου και δράσης Πέρασμα, το οποίο είχε καταλάβει το Μαραγκοπούλειο, αμέσως μετά τις εκκενώσεις:

https://perasma.espivblogs.net/2013/08/10/η-σιωπη-του-τσιμεντου-δε-θα-πνιξει-το-θο/

Σήμερα στις 8 μ.μ. στο αναρχικό αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον (Άστιγγος 100 και Κανακάρη Ρούφου) θα προβληθεί βίντεο που αφορά το κατειλημμένο Μαραγκοπούλειο.

https://atakton.espivblogs.net/2016/04/11/προβολή-βίντεο-για-την-κατάληψη-μαραγ/

Αυτό το βίντεο αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες των εκκενώσεων και υπεράσπισης των καταλήψεων. Το κείμενο που την συνόδευε από το Πέρασμα:

https://perasma.espivblogs.net/2014/01/15/δικό-μου-είναι-ότι-χρησιμοποιώ-και-μοι/

“Οι καταλήψεις είναι πειράματα και προβολές ενός κόσμου για τον οποίο παλεύουμε στο σήμερα, είναι κέντρα αγώνα, είναι υπαρκτές ανταγωνιστικές οντότητες μέσα στον καπιταλιστικό βούρκο, είναι αντιφασιστικά αναχώματα, είναι εστίες κοινοτικής ζωής και αλληλοβοήθειας, είναι όλα αυτά που στο σήμερα η κυριαρχία παλεύει να θάψει. Όλους τους πειραματισμούς, τις επιλογές αγώνα, τις μοριακές αρνήσεις, τις συναντήσεις. Για να μην παρεξηγηθούμε, όλα αυτά δεν πραγματώνονται εξαρχής επειδή μια κατάληψη έχει μαγικές ιδιότητες, αλλά επειδή είναι επιθετική επιλογή, φύσει και θέσει απέναντι στο οικοδόμημα του σημερινού κόσμου. Από την αισθητική μέχρι τα πολιτικά προτάγματα και από την καθημερινή ζωή μέχρι το πέλαγος των κοινωνικών σχέσεων.”

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

10-100-ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

(Α)

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License