Εισβολή ΕΚΑΜ στη φυλακή Κορυδαλλού


Χτες το βράδυ, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, εισέβαλαν πολυπληθείς ομάδες τις ΕΚΑΜ στην Α και στη Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλου.

Πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες σε όλα τα κελιά και κοινόχρηστους χώρους,  μέχρι τις 6 το πρωί, με την εξευτελιστική τακτική να δένονται πισθάγκωνα οι κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της έρευνας. Κάποιοι σύντροφοι που αρνήθηκαν να δεθούν, εξαναγκάστηκαν με τη βία, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους.

Μετά το πέρας της έρευνας, τα ΕΚΑΜ απήγαγαν-μετήγαγαν εκτάκτως και βιαίως, τους συντρόφους Παναγιώτη Ασπιώτη ο οποίος και τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, και Αντώνη Σταμπούλο, όπως και αρκετούς άλλους κρατουμένους, με άγνωστο προς το παρόν προορισμό.

Μέχρι αυτή την ώρα οι κρατούμενοι είναι κλειδωμένοι στα κελιά τους, στερούμενοι τον προαυλισμό, καθώς η υπηρεσία και το υπουργείο δικαιοσύνης φοβούνται αντιδράσεις από την πλευρά των κρατουμένων. Φυσικά δεν μπορούν να αποφύγουν τις αντιδράσεις, μόνο να τις μεταθέσουν σε βάρος τους.

 

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

από @ 18/04/2016 10:45 πμ.


Μετά απο τηλεφωνική επικοινωνία με το σύντροφο Πάνο Μιχαλάκογλου ενημερωθήκαμε οτι ο Πάνος Μιχαλάκογλου, ο Πάναγιώτης Ασπιώτης και ο Αντώνης Σταμπούλος βρίσκονται στην Πέτρου Ράλλη.

Για οτι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.

από απο τηλ 18/04/2016 μεσημέρι


Αυτη τη στιγμη γινονται μεταγωγες:

ο Πάνος Μιχαλάκογλου στη Νιγριτα Σερρων,

ο Πάναγιώτης Ασπιώτης στο Ναυπλιο,

και ο Αντώνης Σταμπούλος στη Λαρισα.

Οι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό δεν είναι πλέον κλειδωμένοι στα κελιά τους.

Ούτε βήμα πίσω.


Χτες το βράδυ λίγο μετά τις 12 πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες εισβολές των ΕΚΑΜ καθώς και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών στην Α' και Δ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλου.

Τουλάχιστον 150 μπατσοι μαζί με δικαστικούς λειτουργούς και υπεύθυνους από το Υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν συντονισμένες εφόδους στα κελιά όλων των κρατουμένων ενώ υπήρξαν και περιστατικά ξυλοδαρμού τόσο πολιτικών όσο και ποινικών κρατουμένων.

Κατά την διάρκεια της έρευνας οι κρατούμενοι δενοντουσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες και δεν είχαν καμία απολύτως οπτική επαφή με τα κελιά που βρισκόντουσαν υπό έλεγχο. 

Μετά το τέλος της έρευνας τα ΕΚΑΜ επέστρεψαν νωρίς το πρωί ενώ η φυλακή ήταν κλειστή και απήγαγαν τρεις πολιτικούς κρατούμενους οι οποίοι βρίσκονται αυτή την στιγμή στο μεταγωγών. 

Ή φυλακή παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 11 το πρωί ενώ μέχρι εκείνη την ώρα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες βίαιες μεταγωγές ποινικών κρατουμένων.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Φωτιά στις φυλακές.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License