ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΓΙΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΕΞ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δράση υπέρ τον ανοιχτών συνόρων, ενάντια σε frontex και ευρωπαική-κυβερνητική πολιτική

post image

Το μεσημέρι της 18/4 ως Ex Portu αντιεξουσιαστική κίνηση μαζί με συντρόφους του δικτύου της ΑΚ, κινηθήκαμε αιφνιδιαστικά και αποκλείσαμε το υπουργείο ναυτιλίας που βρίσκεται στον ίδιο ασφυκτικά φρουρούμενο χώρο με τα γραφεία της frontex στο λιμάνι του Πειραιά.
Επιλέξαμε να λούσουμε με κόκκινη μπογιά συγκεκριμένα σημεία στο χώρο, θέλωντας να καταδείξουμε την ευθύνη τόσο της κυβέρνησης όσο και της frontex για τους εκατοντάδες πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στη θάλασσα του αιγαίου. Οπως φαίνεται σε φωτογραφία από την παρέμβαση, ένστολος του λιμενικού σώματος έσπευσε να χειροδικήσει εναντίον συντόφου κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, αλλά του κόπηκε γρήγορα η όρεξη.
Η δράση αυτή, προιόν της 13ης πανελλαδικής συνάντησης της ΑΚ, δηλώνει την εναντίωση μας στην ευρωπαική-κυβερνητική πολιτική των κλειστών συνόρων, των απελάσεων, των κέντρων κράτησης, της στοχοποίησης των αλληλέγγυων.
Καλούμε σε κλιμάκωση των δράσεων ενάντια στην Ευρώπη φρούριο και τα κλειστά σύνορα και γι αυτό το λόγο στις 15 Ιουλίου η ΑΚ στα πλαίσια του πανευρωπαικού δικτύου Βeyond Εurope καλεί και συμμετέχει στη διοργάνωση του NO BORDER CAMP στη Θεσσαλονίκη.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License