Ιταλία: Λεύτερος ο σύντροφος Τζανλούκα Ιακοβάτσι

https://gr-contrainfo.espiv.net/2016/04/22/19-aprile-2016-gianluca-libero/

Τον Σεπτέμβρη του 2013 οι αναρχικοί Τζανλούκα Ιακοβάτσι και Αντριάνο Αντονάτσι συλλαμβάνονται κατηγορούμενοι για 13 σαμποτάζ και εμπρηστικές επιθέσεις (ανώνυμες ή υπογεγραμμένες) που έγιναν στην περιοχή των Καστέλλι Ρομάνι, κοντά στη Ρώμη, μεταξύ των ετών 2010 και 2013 εναντίον τραπεζών, ενός γουναράδικου, των εταιρειών ενέργειας ENI και ENEL και άλλων στόχων. Στη συνέχεια ο Τζανλούκα αναλαμβάνει την ευθύνη για όσες από τις πράξεις αυτές υπογράφηκαν με τ’ ακρωνύμια FAI/IRF (συγκεκριμένα, ως Αντιπολιτισμικές Ανατρεπτικές Ατομικότητες – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο).

Πρωτόδικα ο Τζανλούκα καταδικάζεται σε 6 χρόνια, ενώ ο Αντριάνο σε 3 έτη και 8 μήνες. Και οι δυο σύντροφοι κρατούν μαχητική στάση στη διάρκεια της φυλάκισής τους.

Τον Μάιο του 2015 διεξάγεται το εφετείο της υπόθεσης, όπου η κατηγορία περί τρομοκρατίας καταπίπτει, κι έτσι οι ποινές τους μειώνονται. Στον Τζανλούκα επιβάλλονται 3 έτη, ενώ στον Αντριάνο 1 έτος και 8 μήνες. Ο Αντριάνο, έχοντας εκτίσει ήδη όλη την ποινή, αφήνεται αμέσως ελεύθερος.

Τον Ιούνη του 2015 ο Τζανλούκα βγαίνει κι αυτός από τη φυλακή, αλλά τίθεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Στις 19 Απρίλη 2016 άρθηκαν όλοι οι περιοριστικοί όροι του Τζανλούκα Ιακοβάτσι, κι έτσι βγήκε επιτέλους από τον κατ’ οίκον περιορισμό.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License