ΔΙΚΗ ΣΠΦ για το σχέδιο απόδρασης( συνεδρία 27/4)

δίκη για ΣΠΦ

Στην συνεδρία στις 27/4 οι δικηγόροι λόγω της αποχής του δικηγορικού συλλόγου ζήτησαν την διακοπή της δίκης..

 

Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα των συνηγόρων και το προεδρείο  αποσύρθηκε για να αποφασίσει..Όταν επέστεψε ανακοίνωσε ότι κάνει δεκτό το αίτημα διακοπής, αλλά η πρόεδρος Α.Υφαντή τόνισε οτι στην απόφαση αυτή μειοψήφισε ένα μέλος  υποννοώντας την ίδια , η οποία θέλει να συνεχίσει την δίκη χωρίς συνηγόρους..

 

Πριν τελειώσει η συνεδρία τον λόγο πήρε ο κρατούμενος Ντούσκο Φάμπιο  που δικάζεται μαζί με τους συντρόφους των Πυρήνων  και ζήτησε να σταματήσει η εις βάρος του εκδικητική συμπεριφορά του σωφρονιστικού συστήματος καθώς βρίσκεται πάλι σε καθεστώς απομόνωσης χωρίς καν να έχει διαπράξει πειθαρχικό παράπτωμα..Στη  συνέχεια από τους συντρόφους των  Πυρήνων παρενέβη ο Χρήστος Τσάκαλος  και τόνισε ότι η  αόριστη παραμονή του Ντούσκο σε συνθήκες απομόνωσης ουσιαστικά του στερεί την δυνατότητα να παρακολουθήσει την δίκη και επεσήμανε ότι απο τη  πρώτη στιγμή αυτή η δίκη διεκδικει την πρωτοτυπία να γίνει χωρίς συνηγόρους και χωρίς κατηγορούμενους (κάτι που διακαώς επιθυμεί και  μεθοδεύει η πρόεδρος Α.Υφαντή και έχει αποφευχθεί λόγω της στάσης των συντρόφων της ΣΠΦ και του αλληλέγγυου κόσμου που έρχεται στο δικαστήριο)

 

Η πρόεδρος δήλωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητά της και συμπλήρωσε ειρωνικά"εντάξει δεν σας πήγαν και στις φυλακές Γρεβενών..πως κάνετε έτσι; δυο μέτρα δρόμος είναι η απομόνωση που σας κρατάνε από το δικαστήριο!!!"

 

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα την στάση της που ο Ντούσκο  τελικά μεταφέρθηκε στις φυλακές τρικάλων και είναι άγνωστο το πως θα μπορεί να παρακολουθεί την δίκη...

 

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 Μαιου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License