Ραδιοφράγματα: Κείμενο πάνω στο κάλεσμα για την θεματική των καταλήψεων

Οι καταλήψεις οφείλουν να είναι αγκάθια απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής, απέναντι σε κάθε κυριαρχική έκφανση του υπάρχοντος. Εν γένει, οφείλουν να είναι αγκάθια απέναντι στην κοινωνική νόρμα, απέναντι στην ίδια την αλλοτριωμένη καθημερινότητα της σήψης που αυτή παράγει.

Οι καταλήψεις οφείλουν να είναι αγκάθια απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής, απέναντι σε κάθε κυριαρχική έκφανση του υπάρχοντος. Εν γένει, οφείλουν να είναι αγκάθια απέναντι στην κοινωνική νόρμα, απέναντι στην ίδια την αλλοτριωμένη καθημερινότητα της σήψης που αυτή παράγει.

Όσον αφορά τον συσχετισμό της δυναμικής των υποκειμένων που δρουν στις καταλήψεις και επιλέγουν την σύγκρουση με τις παραπάνω όψεις του κυριαρχικού συμπλέγματος, προκρίνουμε ως απαραίτητο εργαλείο τον συντονισμό των ατομικοτήτων και των ομαδοποιήσεων που δρουν μέσα και γύρω από αυτές, έτσι ώστε να αποτελέσουν έναν ζωντανό οργανισμό με άμεσα επιθετικά αντανακλαστικά. Ο συντονισμός και η διάδραση μεταξύ των καταλήψεων οφείλουν να μην ετεροκαθορίζονται από τις επιθέσεις του κράτους και των επίσημων ή ανεπίσημων μηχανισμών του αλλά να αποτελούν πυρήνα ουσιαστικής ζύμωσης και συνάντησης των ατομικών και συλλογικών μας αρνήσεων κι επιθυμιών.

Είναι ανάγκη να ξεπεραστούν πια τα παθογενής χαρακτηριστικά της εσωστρέφειας και της ιδρυματοποίησης που εμφανίζονται ακόμα σε κατειλημμένους χώρους του ελλαδικού τοπίου. Το διαρκές στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν οι καταλήψεις είναι αυτό της σύγκρουσης με την κυριαρχία, της θεωρητικής κι εξεγερτικής εξέλιξης των υποκειμένων τους, το ξεπέρασμα της εμφάνισης κοινωνικών αυτοματισμών που αποτελούν κακέκτυπα μιας μικρογραφίας ενός κοινωνικού ιστού που εχθρευόμαστε. Αυτές οι καταλήψεις μπορούν να αποτελέσουν ένα νέο πεδίο δημιουργικής εξέλιξης και σύγκρουσης με το υπάρχον. Γι' αυτές τις καταλήψεις, η εξουσία θα ματώσει αν προσπαθήσει να τις πάρει πίσω, γιατί θα αποτελούν απελευθερωμένα κέντρα αγώνα πολύμορφης αναρχικής δράσης, ζωτικά κομμάτια δηλαδή ενός ευρύτερου μαχητικού δικτύου απελευθερωμένων χώρων που δεν θα παζαρεύουν την ζωή τους μέσω της πειθήνιας υποταγής.

Ως ραδιοφράγματα, όντας ζωτικό κομμάτι ενός κατειλημμένου πεδίου (αυτό του χώρου της πολύμορφης δράσης αναρχικών Ζαΐμη 11 στα Εξάρχεια), στηρίζουμε κι αποτελούμε ενεργό ψηφιδωτό του καλέσματος στο οποίο συμμετέχουν εξίσου οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες από την Αναρχική Βιβλιοθήκη Τεφλόν, την κατάληψη Παπαμιχελάκη και την Συνεχή Αποδόμηση, που θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα των καταλήψεων, τον μεταξύ συντονισμό τους και την ανάγκη όξυνσης των επιθετικών τους χαρακτηριστικών.

 

Μάιος 2016, Ραδιοφράγματα

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License