Μπεζανσόν, Γαλλία: Διάφορες και ποικίλες καταστροφές… μα πάντα καλοστοχευμένες!

https://gr-contrainfo.espiv.net/2016/05/09/besancon-destructions/

 

Μερικές ώρες πριν την 1η Μάη, μια μέρα βροχερή, βαρετή και καταθλιπτική μέχρι θανάτου…

Κάνοντας μια γύρα με τα μάτια ορθάνοιχτα, μπόρεσα να προσέξω μερικά ίχνη εχθρότητας για αυτόν τον πολυμίσητο κόσμο.

Επί της οδού Μπαττάν η μεγάλη βιτρίνα του μεσιτικού γραφείου Nicolas είχε θραυτεί και ραγιστεί καλά. Λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο, το μιλιταριστικό και εθνικιστικό κατάστημα ειδών ένδυσης Military Look-Nationales Fripes είχε χάσει μία από τις βιτρίνες του. Πλέον ένα ξύλινο μπάλωμα καλύπτει μέρος της πρόσοψης αυτής της φασιστοφωλιάς. Τέλος, ο όμιλος Bouygues, διαβόητος κατασκευαστής φυλακών, που ’χει ένα υποκατάστημα επί της Γκραν Ρυ στο κέντρο της πόλης, πλήρωσε εξίσου το τίμημα με μία απ’ τις πολλές βιτρίνες του σπασμένες. Το σημείο μπαλώθηκε άρον άρον με ξύλινη επιφάνεια.

ένας παρατηρητικός διαβάτης

γαλλικά | αγγλικά

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License