Συγκέντρωση Αλληλεγγύης για τον αγώνα τον καθαριστριών


Αύριο στη μία το μεσημερι εκδικάζεται η αίτηση της εργολαβικής εταιρειας Λινκ απ να κηρυχθεί παράνομη η απεργία που κάνουν οι καθαρίστριες στα λεωφορεία της ΟΣΥ.

εδώ και 3 μέρες οι εργαζόμενες βρίσκονται σε απεργία συνεχίζοντας τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει από πριν το Πάσχα για την καταβολή των δεδουλευμένων,την επαναπρόσληψη μιας συναδελφισσας και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Στη μια το μεσημέρι πρέπει να είμαστε οσοι και όσεςπερισσότεροι μπορούμε για να πιέσουμε να μην κηρυχθεί παράνομη η απεργία,για να δείξουμε στις εργαζόμενες ότι δεν ειναι μόνες.

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ  

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

από Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου 12/05/2016 1:26 πμ.


Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.   Οι καθαρίστριες της εργολαβικής εταιρείας Λινκ Απ στα αμαξοστάσια της Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) σε Ελληνικό, Βοτανικό, Λιόσια Ανθούσα απεργούν εδώ και 6 μέρες, από την Παρασκευή 6/5. Ο καλοπληρωμένος από το κράτος εργολάβος έχει επιβάλλει συνθήκες γαλέρας στις εργαζόμενες, στην πλειοψηφία τους μετανάστριες, αφήνοντάς τες για μήνες απλήρωτες, χωρίς τον πετσοκομμένο τους μισθό των 450 ευρώ, χωρίς άδειες και δώρα. Έχοντας πλάτες στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, που τον πληρώνουν κανονικά χωρίς να ελέγχουν αν τηρεί την σύμβαση που έχουν υπογράψει μαζί του, ο εργολάβος για χρόνια εκμεταλλεύεται τις εργαζόμενες καταπατώντας και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.  Τελευταία, μετά τις προσπάθειες δημιουργίας σωματείου που έχουν κολλήσει στην απεργία των δικηγόρων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθαριστριών, τα τσιράκια του επισκέφθηκαν αμαξοστάσια και απείλησαν τις γυναίκες που απεργούν, ποντάροντας στον φόβο και την ανάγκη τους για ένα λόγο παραπάνω αφού είναι σχεδόν όλες μετανάστριες και χρειάζονται τα ένσημα για την άδεια παραμονής τους.  Σε παρέμβαση των καθαριστριών και αλληλέγγυων την Τετάρτη 11/5 στα γραφεία της Ο.ΣΥ, εισπράξαμε από την πρόεδρο της ΟΣΥ Γεωργίου παραμύθια για δήθεν προσπάθειες δικαίωσης. Ο διευθύνων σύμβουλος Αναγνωστόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα, ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τον εργολάβο και οι καθαρίστριες ας πάνε να βρουν την άκρη μαζί του μιας και είναι δικές του εργαζόμενες. Και δεν φτάνουν αυτά, σήμερα ο εργολάβος της Λινκ Απ, στην προσπάθειά του να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργατριών, έστειλε αγωγή στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας επειδή καλύπτει συνδικαλιστικά την απεργία που είναι να συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα 16/5. Και ω του θαύματος, ο δικηγόρος της Λινκ Απ πήρε εξαίρεση από τον Δικηγορικό Σύλλογο και η δίκη θα γίνει αύριο στη 1 μ.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.   Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών Όλοι την Πέμπτη 12/5 στις 1μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων   Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου  

Σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων ήμασταν περίπου 80-100 άτομα αλληλέγγυοι μαζί με τις καθαρίστριες της Ο.ΣΥ. Η υπόθεση δεν δικάστηκε καθώς δεν ήταν γραμμένη στο πινάκιο. Τελικά ο δικηγόρος δεν κατέθεσε καν την αγωγή. Ίσως θορυβήθηκαν με την δημοσιότητα που πήρε το θέμα της εξαίρεσης από τον δικηγορικό σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση, ειπώθηκε ότι θα είμαστε σε επικοινωνία με δικηγόρους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και των καθαριστριών για ότι νεώτερο προκύψει.

 

Η απεργία συνεχίζεται και το ΕΚΑ δήλωσε ότι θα τις καλύψει για συνέχιση της απεργίας και την επόμενη εβδομάδα. 

 

Ο Αναγνωστόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Ο.ΣΥ., τηλεφώνησε σε καθαρίστρια την ώρα που βρισκόμασταν εκεί όπου και πάλι είπε ότι ο εργολάβος είναι καλυμμένος απέναντι στην Ο.ΣΥ. και άλλα τέτοια. Η γυναίκα του δήλωσε ότι συνεχίζουν την απεργία. 

 

Υπάρχει ανάγκη παρουσίας μας στα αμαξοστάσια (Ελληνικό, Λιόσια, Βοτανικός και Ανθούσα) από τις 7 μμ και μετά. Είπαμε, σε μια μικρή συνέλευση που έγινε πριν φύγουμε από τα δικαστήρια, ότι σήμερα το βράδυ και αναλόγως της παρουσίας αλληλέγγυων, να πάμε κάποιοι μαζί με τις γυναίκες στα αμαξοστάσια που δεν απεργούν για ενημέρωση. Αυτό να το κάνουμε σήμερα και αύριο το βράδυ.

 

Επίσης, αποφασίστηκε αύριο Παρασκευή να γίνει παρέμβαση στο υπ. Μεταφορών (μετρό Εθνική Άμυνα) στη 1 μμ.

 

Έχει ετοιμαστεί κείμενο των καθαριστριών που θα είναι τυπωμένο σήμερα ή αύριο. Υπάρχει και αφισάκι που κολλιέται στα αμαξοστάσια. 

 

Ας είμαστε και αύριο στο υπουργείο όποιοι μπορούμε.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License