Ανακοίνωση των μεταναστών που κρατούνται στο hot spot της Lampedusa (6/5/2016) // Ενημέρωση από την ομάδα Collektivo Askavusa

Εδώ και κάποιες μέρες λοιπόν, οι μετανάστες άρχισαν να οργανώνονται κι έγραψαν το παρακάτω κείμενο-ανακοίνωση, με σκοπό να διαδωθεί όσο τον δυνατόν περισσότερο.

post image

 

Από τη δημιουργία του Hot Spot στο νησί της Lampedusa και μέχρι σήμερα, οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών έχουν χειροτερέψει. Οι μετανάστες/στριες που αρνούνται να δώσουν αποτυπώματα υφίστανται την καταστολή από τα όργανα της τάξης. Κι όλα αυτά μακριά από τις κάμερες και χωρίς καμία προβολή από τα μίντια, τα οποία μάλιστα προβάλλουν το νησί, ώς ένα φιλόξενο για τους μετανάστες τόπο. Οι κάτοικοι της Lampedusa βρίσκονται ενώπιον μιας ολοένα εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης του τόπου, στρατιωτικοποιήση η οποία οφείλεται  σε ανθρωπιστικό-στρατιωτικές πολιτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια ως απάντηση στο μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Δείτε την ανακοίνωση των μεταναστών και την ενημέρωση από τη συλλογικότητα Askavusa εδώ :

http://reseau-marseille-athenes.espivblogs.net/2016/05/09/lampedusamigrants/

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License