Ξάνθη: οι προσπάθειες διχοτόμησης συνεχίζονται

Αυτή τη φορά το προξενείο και η μουφτεία της Ξάνθης συνεχίζουν ακάθεκτοι το δρομολόγιο προβοκάτσιας που ξεκίνησαν τα καθάρματα της χρυσής αβγής. “ΕΥΠ και ΜΙΤ φασίστες δολοφόνοι” “τούρκοι πράκτορες-έλληνες ναζί-όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί” “έλληνες-πομάκοι-τούρκοι και ρομά ενάντια στους φασίστες και στα αφεντικά” “κράτος-προξενείο-χρυσή Αβγή-όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”

Είχαμε αναφερθεί στις απειλές του ναζιστή βουλευτή Λαγού για προγραμματισμένη απόβαση (https://athens.indymedia.org/post/1558382/)της Χρυσής Αβγής στις 7 του Μάη στο πομακοχώρι Γλαύκη της Ξάνθης. Είχαμε αναφέρει τότε πως η επίσκεψη δεν είναι διόλου τυχαία και πως μάλλον οι ναζί επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα εργαστήρι παραγωγής πολιτικής το οποίο στο μέλλον να προβεί σε σοβαρά επεισόδια. Είχαμε πει ότι οι πομάκοι είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση μειονότητας μέσα στη μειονότητα καθότι το προξενείο και η μουφτεία επιδιώκουν να τους εκτουρκίσουν με όχημα την κοινή θρησκεία, όπως πράττουν και με τους ρομά-τσιγγάνους. Εν τέλει ο Λαγός και οι παρατρεχάμενοί του πραγματοποίησαν μια απροειδοποίητη εισβολή (https://athens.indymedia.org/post/1558508/) στο χωριό, δημιουργώντας τις πρώτες εντυπώσεις μιας "δυναμικής" παρουσίας στο τμήμα του χωριού που θεωρεί εαυτόν εγκαταλειμμένο από το κράτος και έρμαιο του τουρκικού προξενείου και της μουφτείας. Είχαμε πει ότι πρόκειται ουσιαστικά για εφαρμογή στρατηγικής η οποία επέτυχε στον Άγιο Παντελεήμονα στο παρελθόν πριν τις προφυλακίσεις των στελεχών της το φθινόπωρο του 2013 και κυρίως της αποτελεσματικής αντιφασιστικής "σκούπας" που πραγματοποίησε το αντιφασιστικό-αντιεξουσιαστικό στέκι "Δίστομο" μέσα στην ίδια τη φωλιά τους. Να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στο χωριό Γλαύκη, παρ' όλη την αποτυχία της εξαγγελίας τους να "διοργανωθεί εκδήλωση στο Πομακοχώρι Γλαύκη με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρόντες για να συζητήσουν με τους Πομάκους και να τους αγκαλιάσουν σε μια μεγάλη αγκαλιά Ελλάδος απλώνοντας την γαλανόλευκη από επάνω" οι ναζί άφησαν υποσχέσεις, δημιούργησαν σίγουρα πυρήνα οπαδών, έταξαν συμμετοχές και μεγαλεία στην Αθήνα, σύναψαν οικονομικά μνημόνια συνεργασίας και πιθανόν να έχρισαν και κάποιον ως παροντικό ή μελλοντικό πυρηνάρχη.

Τα πράγματα όμως συνεχίζουν να οξύνονται μάλλον δραματικά για το μέλλον της πολυεθνικής και πολυθρησκευτικής περιοχής. Αυτή τη φορά όμως η απόβαση πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του άλλου άκρου που επιθυμεί να διχάσει τους ανθρώπους της Θράκης: Ο τούρκος πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζή μαζί με τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και με το δήμαρχο Μύκης Τζεμίλ Καμπζά έκαναν τη δική τους συγκέντρωση στην προσευχή της Παρασκευής στις 6 του Μάη. Όλα αυτά βεβαίως διανθισμένα με κατηγορίες και καταγγελίες για τη ρατσιστική-ναζιστική οργάνωση που χρησιμοποιούνται αβανταδόρικα για την δημιουργία θετικών εντυπώσεων και κυρίως από την πλευρά των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αντιφασιστικές πρωτοβουλίες. Όμως ο τούρκος πρόξενος εκπρόσωπος ενός φασιστικού κράτους που ευθύνεται για κάποιες χιλιάδες πρόσφατες δολοφονίες κούρδων, που ευθύνεται για χιλιάδες φυλακίσεις ανθρώπων που απλά δεν συμφωνούν με τα έργα και ημέρες του σουλτάνου Ερντογάν, που ευθύνεται για τη συνεργασία του με το Ισλαμικό Κράτος, που ευθύνεται για το στρατιωτικό αποκλεισμό της ΝΑ Τουρκίας λόγω της προσπάθειας των κούρδων να κηρύξουν τη δημοκρατική αυτονομία (κι όχι κουρδικό κράτος), που ευθύνεται για την αποσταθεροποίηση της Συρίας, που ευθύνεται για το δράμα εκατομμυρίων προσφύγων τους οποίους χρησιμοποιεί για να εκβιάζει την ΕΕ και την Ελλάδα, που είναι υπεύθυνο για εισβολές, διεθνείς προβοκάτσιες, γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις δεν μπορεί να θεωρείται αποδεκτός από το αντιφασιστικό κίνημα λόγω της αντίθεσης με τη ναζιστική Χρυσή Αβγή. Ούτε ο Αχμέτ Μέτε, ο μουφτής που είναι δεξί χέρι του προξενείου και επιδιώκει να εκτουρκίσει τη μουσουλμανική μειονότητα, ούτε βεβαίως ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης με τις επεκτατικές του φιλοδοξίες μπορούν να αποτελέσουν αντιφασιστικές αναφορές. Το αντίθετο: μαζί με τους ναζί της χρυσής αβγής επιδιώκουν να δημιουργήσουν τα δικά τους τετελεσμένα: α)η χρυσή αβγή για την "προστασία" των ελλήνων πομάκων από το τουρκικό προξενείο και β)το δίκτυο του προξενείου για την "προστασία" της μειονότητας που δια μέσου του θρησκεύματος επιχειρεί να την καταστήσει σε τουρκική με το στανιό. Ας ελπίσουμε ότι ο ενεργός προοδευτικός κόσμος θα ανασκουμπωθεί απέναντι στις προκλήσεις αυτές και θα επιδιώξει δράσεις που θα ενώσουν διαφορετικούς οπαδούς θρησκειών και κατόχους διαφορετικών εθνοτικών-εθνικών ταυτοτήτων. Διαφορετικά είτε με τις προσπάθειες εκτουρκισμού της Θράκης είτε με τις προσπάθειες εξελληνισμού από τα εγχώρια ναζιστικά αποβράσματα αναμένεται ένα μέλλον πολύ δυσοίωνο. Και μάλιστα με προβοκάτσιες: οι μεν του τουρκικού προξενείου "μανούλες" με ιστορικό παρελθόν, οι δε εγχώριοι φασίστες ως φερέλπιδες "ακτιβιστές".

Το δημοσίευμα της Millet Gazetesi είναι χαρακτηριστικό. Ακολουθεί μετάφραση. 

Ahmet Mete: Yunan Irkçılara Tavrını Koyan Türk Azınlık Köyü Gereken Cevabı Verdi 06 Mayıs 2016

Yunan Neonazi ırkçılarının Türkiye ve Türk Azınlık karşıtı eylemle taciz edip yandaş göstermeye çalıştığı Türk Azınlık köyü Gökçepınar halkı, Müslümanların haftalık bayramı sayılan Cuma günü Anavatanı Türkiye Cumhuriyetinin Gümülcine Başkonsolosu’nu ağırladı.  

Nazi yanlısı ırkçı Altın Şafak (Hirsi Avgi) partisi, Batı Trakya'da tamamen Müslüman Türk Azınlık mensuplarının yaşadığı Mustafçova Belediyesi'nin Gökçepınar köyüne 27 Nisan Çarşamba günü polisin engel olmadığı ani bir çıkarma yaparak “Yunan Pomakları Türk propagandasına HAYIR diyor”eylemi gerçekleştirmişti. Köyü terörize eden partinin etkinliğine katılmayan köylüler bu olaydan son derece rahatsız olmuştu. 

Pomak Türkleriyle meskun Gökçepınar halkının kimliğini lekelemek amacıyla yapıldığı anlaşılan Türk aleyhtarı ırkçı neonazi eyleminden sonra haddini bilmez ve bazı provkatörlerin abartılı ve haksız eleştirelerine maruz kalan köy halkı bugün anavatanı Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı'yı beraberindeki heyet ile birlikte coşkulu bir şekilde ağırladı. Böylelikle kimliğini lekelemeye ve duruşunu tartışma konusu yapmaya çalışanlara karşı net bir şekilde tavrını ortaya koyan Gökçepınarlılar, Neonazilerin köye girişinden vazife çıkarmaya çalışan ve medet umanlara tokat gibi cevap vermiş oldu.

KÖY İMAMI ERKAN AZİZOĞLU: ALLAH KENDİLERİNDEN RAZI OLSUN!

Köyün Türk Başkonsolos'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren köy imamı Erkan Azizoğlu sosyal medyadaki facebook hesabında şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine başkonsolosumuz sayın Ali Rıza AKINCI, Faziletli İskeçe müftümüz sayın Ahmet METE, Belediye başkanımız sayın Cemil KABZA ve azaları bugün Cuma namazını bizlerle eda ettiler. Başkonsolosumuz, ecdadımızın milli ve manevi değerleriyle bütünleştiğimiz ve bu değerleri muhafaza ettiğimiz için köyümüze teşekkür ettiler. Müftümüz, Altın şafağın eylemi karşısında dik durduğumuz ve net tavır alarak gereken cevabı verdiğimiz için halkımıza şükranlarını dile getirdiler. Gökçepınar adına kendilerine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. 

İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE: GÖKÇEPINAR TÜRKLERİ GEREKEN CEVABI VERMİŞTİR

İskeçe Müstüsü ve Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete de yaptığı konuşmada köy halkına seslendi. Köy halkına ırkçılara gereken cevabı verdikleri için teşekkür eden Mete konuşmasında, "Altın Şafak'ın eylemi karşısında dik durduğunuz ve net tavır alarak herkese gereken cevabı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum." dedi. 

Göçmenlere yönelik saldırıları ve farklı cinayet vak'aları nedeniyle halen yargılanan ve kamu güvenliği açısından büyük bir tehdit potansiyeli taşıyan bu ırkçı örgütün tamamen Azınlık nüfusunun ikamet ettiği Mustafçova Belediyesi'nin "Gökçepınar köyünde Yunan Pomakları'nı bayrak açarak büyük Yunanistan kucağında kucaklama" sloganıyla bölge insanının huzurunu kaçırması Batı Trakya Türk Azınlığı tarafından endişeyle karşılanmıştı. 27 Nisan Çarşamba akşamı Gökçepınar köyünde düzenlenen “Yunan Pomakları Türk propagandasına HAYIR diyor” başlıklı etkinlik ise engellenemeyerek gerçekleştirilmişti.


Μετάφραση-απόδοση:

Αχμέτ Μέτε : Το τουρκικό μειονοτικό χωριό έδωσε την δέουσα απάντηση στους  Έλληνες ρατσιστές

Ο τουρκικός λαός του χωριού Γλαύκη που ενοχλήθηκε από την αντιτουρκική και αντιτουρκομειονοτική εκδήλωση των Ελλήνων ρατσιστών-ναζί, την Παρασκευή που θεωρείται η εβδομαδιαία γιορτή των μουσουλμάνων, φιλοξένησε τον πρόξενο της μητέρας πατρίδας-Τουρκικής Δημοκρατίας από την Κομοτηνή.

Το ναζιστικό-ρατσιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής , στις 27 Απριλίου στο χωριό Γλαύκη που κατοικείται πλήρως από κατοίκους της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, με μια ξαφνική απόβαση που δεν εμποδίστηκε από την αστυνομία,  πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο "Οι Έλληνες Πομάκοι λένε όχι στην τουρκική προπαγάνδα". Χωρικοί οι οποίοι δεν μετείχαν στην εκδήλωση αυτή που τρομοκράτησε το χωριό, ενοχλήθηκαν πολύ από αυτό το γεγονός.

 Μετά από αυτήν την εκδήλωση των αντιτούρκων ρατσιστών νεοναζί που έγινε με στόχο να σπιλώσει την ταυτότητα του κόσμου της Γλαύκης που κατοικείται από Πομάκους Τούρκους, ο κόσμος του χωριού που υπέστη άδικες και υπερβολικές κατηγορίες από κάποιους αλαζόνες και προβοκάτορες, υποδέχτηκε με ενθουσιώδη τρόπο τον πρόξενο τη μητέρας πατρίδας Τουρκίας και την ομάδα του. Με αυτό τον τρόπο οι Γλαυκιώτες παίρνοντας ξεκάθαρη στάση ενάντια σε αυτούς που προσπάθησαν να σπιλώσουν την ταυτότητα τους και σε εκείνους που αμφισβήτησαν την στάση τους, έδωσαν μια απάντηση-χαστούκι σε αυτούς που επιχείρησαν να επωφεληθούν από την είσοδο των νεοναζιστών στο χωριό, ελπίζοντας σε βοήθεια.

ΙΜΑΜΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΡΚΑΝ ΑΖΙΖΟΓΛΟΥ : Ο Αλλάχ να τους βοηθά !

Ο Ερκάν Αζίζογλου-ιμάμης του χωριού εξέφρασε την ικανοποίηση του χωριού για την επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου, κάνοντας στον λογαριασμό του την εξής δήλωση :

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κύριος Αλή Ριζά Ακιντζή, ο ενάρετος μουφτής Ξάνθης κύριος Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος μας κύριος Τζεμίλ Καμπζά και σύμβουλοι, σήμερα έκαναν μαζί μας την προσευχή της Παρασκευής.  Ο πρόξενος μας ευχαρίστησε το χωριό μας επειδή υπερασπιστήκαμε τις ολοκληρωμένες εθνικές και πνευματικές αξίες των προγόνων μας. Ο μουφτής μας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την καθαρή και περήφανη στάση μας ενάντια στην δράση της Χρυσής Αυγής. "Εκ μέρους της Γλαύκης τους ευχαριστώ. Ο Αλλάχ να τους βοηθά".

ΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΑΧΜΕΤ ΜΕΤΕ : ΟΙ ΓΛΑΥΚΙΩΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ  ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, απευθύνθηκε στον κόσμο του χωριού. Ο Μέτε ευχαρίστησε τον κόσμο του χωριού επειδή όπως είπε, έδωσαν την δέουσα απάντηση στους ρατσιστές, λέγοντας πως "Σας ευχαριστώ διότι με την περήφανη στάση σας κατά της δράσης της Χρυσής Αυγής και  την καθαρή σας στάση, δώσατε σε όλους την δέουσα απάντηση".

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License