Επεισόδια στο Παρίσι! Δακρυγόνα από την αστυνομία στους διαδηλωτές (pics – videos – live)

LIVE: French trade unions return to the streets to protest labour reforms https://www.youtube.com/watch?v=EMO_AfV7S9g

Το Παρίσι αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας “βουλιάζουν” από τις διαδηλώσεις κατά του νέου ασφαλιστικού την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ ρίχνει λάδι στη φωτιά και διαμηνύει πως δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω! Με τα όπλα και τις ασπίδες τους στα χέρια, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν παραταχθεί σε πολλά σημεία του Παρισιού.

Διαδηλωτές όλων των ηλικιών έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους να φωνάζουν κατά του νέου νόμου για τα εργασιακά που η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς αποφάσισε να περάσει από την… πίσω πόρτα, με ένα προεδρικό διάταγμα και χωρίς ποτέ να συζητηθεί στην εθνική αντιπροσωπεία.

“Δεν θα υπαναχωρήσω, γιατί υπήρξαν πάρα πολλές κυβερνήσεις που υπαναχώρησαν” δήλωσε λίγη ώρα πριν από τις νέες διαδηλώσεις ο Φρανσουά Ολάντ στο Europe 1. “Αρκετά πια με τους ταραξίες”, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαιώνοντας ότι έχει δώσει “οδηγίες” ώστε η “καταστολή” να μην εμποδίσει το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Η δήλωση του μάλλον δεν βοηθάει. Ούτε και η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να πάρει… σβάρνα τις πόρτες των σπιτιών ακτιβιστών για να τους απαγορεύσει την κυκλοφορία σε συγκεκριμένα διαμερίσματα του Παρισιού, συγκεκριμένες ώρες.

 

     

 

Τα επεισόδια δεν έλειψαν νωρίτερα στην Ναντ… Φωτιές, καπνογόνα, πετροπόλεμος συνέθεσαν το σκηνικό. Στη Λυόν, η αστυνομία είναι παντού. Στη Ρεν, που έγινε τόπος επεισοδίων την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Δείτε εικόνες απ’ όσα συμβαίνουν…

Στη Ναντ

 

 

Στη Λυόν

 

 

 

Στη Ρεν

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License