Κατσικάς - STOP στον Δικηγορικό Σύλλογο από τον Στρατό

βίντεο απο καθεστωτικό μέσο

βίντεο από καθεστωτικό μέσο

https://www.youtube.com/watch?v=rpFh9WP4m_A

 

σημείωμα της αναδημοσιέυτριας:

Την Παρασκευή 13/05/2016 ο Δκηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων επρόκειτο να επισκεφτεί το στρατόπεδο συγκέντρωσης Κατσικά για να μοιράσει πολύγλωσσο φυλλάδιο στους μετανάστες και πρόσφυγες σχετικά με το άσυλο, τα δικαιώματα τους και τις υποχρεώσεις τους εντός του ελληνικού κράτους. Να σημειωθεί πως ουδεμία επίσημη πληροφόρηση έχουν οι εν λόγω ως τώρα.

Η διοίκηση της 8ης Μεραρχίας επεδίωξε να λάβει γνώση και να εγκρίνει (!!!) το περιεχόμενο του φυλλαδίου, ενώ στην πύλη του στρατοπέδου, ο στρατοπεδάρχης Κατσάνος, απαίτησε την μη είσοδο της αντιπροσωπείας των δικηγόρων, την παύση κάθε συνομιλίας μεταξύ δικηγόρων και προσφύγων/μεταναστών, ακόμα και την απαγόρευση παροχής πληροφοριών σχετικά με το site του ΔΣΙ στο οποίο ήταν αναρτημένο το φυλλάδιο σε ηλεκτρονική μορφή. Μετά την άρνηση των δικηγόρων να υπακούσουν, αξιωματικός και φαντάροι παρακολουθούσαν και χαφιέδιζαν τους δικηγόρους σε απόσταση αναπνοής, όντας ουσιαστικά μέρος στα πηγαδάκια που στήνονταν.

Προφανώς και το φυλλάδιο των δικηγόρων δε θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάτι το εναντιωματικό απέναντι στην κρατική στρατηγική παρανομοποίησης αυτών των πληθυσμών, παρόλα αυτά το ζήτημα χρήζει της προσοχής μας, μιας και μιλάμε για ανοιχτή προσπάθεια λογοκρισίας, φίμωσης και παρακολούθησης από μια στρατιωτική αρχή προς κατόχους πολιτικής ταυτότητας που δεν εμπίπτουν καν στην αρμοδιότητα της (όχι πως θα ήταν αποδεκτό εάν επρόκειτο για κατόχους στρατιωτικής ταυτότητας).

Πάλι καλά που οι δικηγόροι δεν υποχρεώθηκαν σε γόπινγκ και καθάρισμα καλλιόπης με οδοντόβουρτσα...

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License