Μαρόκο Αποκλεισμός αναρχικού από το πανεπιστήμιο


O Brahim Fillali είναι ένας από τους ελάχιστους αναρχικούς στο Μαρόκο, ιδιαίτερα μετά την άγρια καταστολή που υπέστησαν οι λίγοι νέοι αναρχικοί στο Μαρακές το 2005 και 2006. Ο Brahim Fillali μάχεται εδώ και χρόνια σχεδόν μόνος του σε ένα θεοκρατικό και ολοκληρωτικό βασιλικό καθεστώς. Εξέδωσε την αναρχική εφημερίδα Ici et maintenant (Εδώ και τώρα). Το 1998 και το 2006 παρακρατικοί έκαψαν τον χώρο που στεγαζόταν, αφού είχε βανδαλιστεί δυο φορές, χωρίς φυσικά να βρεθεί ποτέ ποιος το έκανε. Το 2011 έκανε απεργία πείνας για να υπερασπίσει το δικαίωμα στη γη και τη στέγαση. Εδώ και δυο χρόνια κάνει μεταπτυχιακό στην κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο του Beni Mellal. Συμμετείχε στα μαθήματα όπου εξέφραζε ανοιχτά τις ιδέες του. Γι αυτό το λόγο ο υπεύθυνος του τμήματος αποφάσισε να μην του επιτρέψει να δώσει εξετάσεις για να πάρει το πτυχίο. Στο Μαρόκο δεν υπάρχει καμία οργάνωση ούτε ομάδα για να τον στηρίξει. Ο Brahim Fillali μπορεί να στηριχτεί μόνο στη διεθνή αλληλεγγύη, δηλαδή σε μας. Πρέπει οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου να καταλάβουν ότι ο Brahim δεν είναι μόνος του.

Μπορείτε να στείλετε μειλ το κείμενο στον υπεύθυνο του τμήματος

στη διεύθυνση flshbm@usms.ma

και στον πρύτανη

στη διεύθυνση sgpresidence@usms.ma

Αρχεία:

από rosa@noslaverysociety.com 23/05/2016 8:24 μμ.


σε μεταπτυχιακό συμφοιτητή μου απέριψαν την ερευνητική του πρόταση  (για τη στεγαστική πολιτική) σε αγγλικό πανεπιστήμιο το 1994, με αποτέλεσμα να μην αποκτήσει τον μεταπτυχιακό του τίτλο...ποτέ. Εξάλλου η γνώση για τους πανεπιστημιακούς ειναι ενα εμπόρευμα πολύτιμο για να διακυνδυνεύσουν την καριέρα τους βάζοντας την ακριβοπληρωμένη/πουλημένη  υπογραφή τους σε ανατρεπτικά εγχειρίδια, έστω κι αν είναι επιστημονικά ορθά και τεκμηριωμένα....

άρα μια αναρχική ερευνητική/επιστημονική εργασία αναρχικού φοιτητή, πρϋποθέτει και την ύπαρξη έστω και ενός αναρχικού μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας!

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License