{Γερμανία} 1 Μαΐου/ 2016 – Δράσεις της διεθνής ημέρας του αγώνα

Σε όλο τον κόσμο την 1 Μαΐου /2016 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις, για την παγκόσμια ημέρα του αγώνα της εργατικής τάξης. Στο Σιάτλ, Σαντιάγκο, Μπογκοτά, την Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, το Λονδίνο και πολλές άλλες πόλεις, ακτιβιστές με διαδηλώσεις και άλλες δράσεις μέσα στο αστικό πλαίσιο προσπάθησαν να δείξουν τον άλλο δρόμο ενάντια στον παγκόσμιο καπιταλισμό, για μια επαναστατική προοπτική...

post image

{Γερμανία}  1 Μαΐου/ 2016 – Δράσεις της διεθνής ημέρας του αγώνα

 Σε όλο τον κόσμο την 1 Μαΐου /2016  άνθρωποι  σε όλον τον κόσμο έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες, εκδηλώσεις, για την παγκόσμια ημέρα του αγώνα της εργατικής τάξης. Στο Σιάτλ, Σαντιάγκο, Μπογκοτά, την Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι, το Λονδίνο και πολλές άλλες πόλεις, ακτιβιστές με διαδηλώσεις και άλλες δράσεις μέσα στο αστικό πλαίσιο προσπάθησαν να δείξουν τον άλλο δρόμο ενάντια  στον παγκόσμιο καπιταλισμό, για μια επαναστατική προοπτική.

 Ωστόσο σε πολλές γερμανικές πόλεις  υπάρχουν και χιλιάδες άνθρωποι που δεν συμμετέχουν στην ημέρα σύμβολο (1η Μαΐου) για μια κοινωνία πρόνοιας, κατά των κοινωνικών περικοπών, αντιθέτως την αύξηση, ενάντια στην την όλο και πιο σκληρή δεξιά στροφή της εξουσίας και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Κινητοποιήσεις-Συγκεντρώσεις-Δράσεις-Διαδηλώσεις

 Εβδομάδες πριν από την πρώτη του Μαΐου είχαν αρχίσει οι δράσεις συντονισμένης ενημέρωσης  για τις δραστηριότητες γύρω από την 1η Μαΐου και για τα τρέχοντα σημασίας θέματα :για την κατηγορία των μισθωτών σε πολλές κρατικές και ιδιωτικές δομές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο κινητοποιήσεων. Με μοίρασμα φυλλαδίων, εκδηλώσεις, δράσεις με συμμαχίες και συλλογικές εξορμήσεις ενημέρωσης  για την Πρωτομαγιά  μέσω εργασιών στο αστικό τοπίο. Έγινε προσπάθεια όσο το δυνατόν να γίνει κινητοποίηση ώστε να συμμετάσχουν  ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας ,να εμψυχώσουν την συμμετοχή στις δράσεις και σε συλλογικό επίπεδο μέσω των συνεχών κινητοποιήσεων, την συμμετοχή οργανωμένα.

  Όπως και τα προηγούμενα χρόνια  υπήρχε και φέτος μια συντονισμένη δράση της προοπτικής για την υποστήριξη του κομμουνισμού  ώστε να κινητοποιήσει και να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες και αναλύσεις. Με κυκλοφορία περίπου 10.000 αντίτυπα και οργανωμένη μαζική διανομή, μεταξύ άλλων, στις δημόσιες μεταφορές και στις περισσότερες επιχειρήσεις έχουν καταφέρει σε αρκετό βαθμό να ενημερώσουν ολοκληρωμένα για τις αντικαπιταλιστικές  και επαναστατικές θέσεις . Οι εκστρατείες/δράσεις διανομής συμπληρώθηκαν με μεγάλες αφίσες και το σύνθημα:

 «Δεν υπάρχει εναλλακτική:  αλληλεγγύη αντί του ανταγωνισμού - να καταργήσουμε τον καπιταλισμό».

Δράσεις  την 1η Μαΐου

Στο Βερολίνο(4 φωτογραφίες)- Περίπου 250 άνθρωποι συμμετείχαν με  σύνθημα "η ταξική πάλη δεν έχει σύνορα" για την ταξική μάχη  στην πορεία του DGB-(https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=de&u=https://de.wikipedia.org/wiki/Deutscher_Gewerkschaftsbund&prev=search)Παρά τις απαγορεύσεις της αστυνομίας περίπου 20.000 άτομα  συμμετείχαν στην επαναστατική 1 Μαΐου . Στις ομιλίες είχαν επισημάνει την ανάγκη οργάνωσης της ταξικής πάλης από τα κάτω ενάντια στην υπάρχουσα εξουσία και κυριαρχία, με πρωταρχικό στόχο  όχι μόνο την 1η Μαΐου, αλλά όλες τις 365 ημέρες του έτους.

Στο Αμβούργο(4 φωτογραφίες)- Περίπου 300-400 άτομα ήταν στον δρόμο για την ταξική πάλη. Συμμετείχε το αντικαπιταλιστικό μπλοκ Rise-up και η συμμαχία για την πορεία του DGB. Με το σύνθημα «Ενωμένοι αγωνιζόμαστε - αλληλεγγύη αντί  του ανταγωνισμού » ήταν οργανωμένοι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση για να τιμήσουν τους εργατικούς αγώνες και να προωθήσουν την ιδέα της άλλης προοπτικής από τον καπιταλισμό.

Μάνχαϊμ(4 φωτογραφίες)-Το κάλεσμα της αντικαπιταλιστικής συμμαχίας για συμμετοχή στο αντικαπιταλιστικό  μπλοκ, για την ένωση-ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος συγκέντρωσε περίπου 500 άτομα. Παρά τις κατασταλτικές πρακτικές από την αστυνομία κατά την έναρξη της διαδήλωσης οι ακτιβιστές δεν πτοήθηκαν και συμμετείχαν δυναμικά ώστε να προωθήσουν  μια αντικαπιταλιστική προοπτική ξεκινώντας την πορεία με πυροτεχνήματα και δυναμικά συνθήματα αλληλεγγύης.

Μόναχο(4 φωτογραφίες)- Ύστερα από τις διοργανώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε η πρώτη φορά που ένα ανεξάρτητο επαναστατικό μπλοκ βγήκε μπροστά. Μπροστάρηδες  υπήρξαν, μεταξύ άλλων, και οι εργάτες  εναντίον της "Union-Busting"-Kanzlei Schreiner & Partner.

Στουτγάρδη(4 φωτογραφίες)- Η Επαναστατική 1η Μάη ξεκίνησε με ένα αντικαπιταλιστικό μπλοκ στην πορεία του DGB. Παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες κατά του Κογκρέσου της AFD μια ημέρα πριν, ακόμα περίπου 500 άτομα πήραν μέρος στη συζήτηση σχετικά με την πορεία ένωσης στην επαναστατική διαδήλωση. Η διαδήλωση συνοδευόταν από χαιρετισμούς αλληλεγγύης, συνθήματα, πυροτεχνήματα και ομιλίες. Μεταξύ άλλων κυριάρχησαν τα θέματα της καταστολής εναντίον ακτιβιστών την προηγούμενη ημέρα και η ανάγκη για αλληλεγγύη στον αγώνα στην Rojava.

Μετά από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις-δράσεις αρκετές εκατοντάδες άτομα κατέφθασαν στο κοινωνικό ανεξάρτητο αριστερό κέντρο Lilo Herrmann(https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=de&u=http://www.linkeszentrumstuttgart.org/&prev=search)

 Με ποικίλες, αποφασιστικές και μαχητικές διαμαρτυρίες πέτυχαν σε μεγάλο ποσοστό να περάσουν ένα σαφές μήνυμα κατά του ρατσισμού και να οργανώσουν μια μέρα αργότερα  μια ανεξάρτητη διαδήλωση μιας επαναστατικής προοπτικής στο δρόμο.

Villingen-Schwenningen(4 φωτογραφίες)- Περίπου 80 άτομα στην πορεία του φέτος . Με συνθήματα, πανό και ομιλίες, μεταξύ άλλων, η σημερινή στροφή προς τα δεξιά συζητήθηκε και δόθηκε έμφαση στην ανάγκη για την ταξική αλληλεγγύη  ξεπερνώντας τους διχασμούς, με τις προσπάθειες των εργαζομένων την αστική τάξης.

 Εκτός από τις πόλεις στις οποίες οι ομάδες της προοπτικής κομμουνισμού συμμετείχαν σε επαναστατικές δραστηριότητες την 1η Μαΐου υπήρχαν διαδηλώσεις στη Νυρεμβέργη και την Κολωνία, καθώς και άλλες επαναστατικές διαδηλώσεις στο Αμβούργο και το Βερολίνο. Στην μακρινή παράδοση  διαδηλώσεων  στη Νυρεμβέργη  καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετές χιλιάδες άνθρωποι παίρνουν μέρος  στην παραμονή της δίκης, στην Κολωνία μερικές πήραν μέρος μερικές εκατοντάδες.

Για την συνέχεια του αγώνα..

 Η εστίαση-οργάνωση πολιτικών δράσεων την 1 Μάη και στις διαμαρτυρίες κατά του AFD και του ομοσπονδιακού προγράμματος- (συνέδριου του  AFD στις 30.04.2016) ήταν ως συνήθως σε τοπικό επίπεδο. Σε πολλές πόλεις υπήρξαν  αισθητές  ενέργειες για τη δημιουργία εδραίωσης-αναβίωσης, συλλογικής δυναμικής πολιτικής πρακτικής την καθορισμένη ημερομηνία. Επίσης τώρα είναι σε θέση το αντικαπιταλιστικό κίνημα  να επεκτείνει την αλληλεπίδραση του πολιτικού περιεχομένου του και σε εκδηλώσεις  μιας μαχητικής για μια ορατή έκφραση των δυναμικών δράσεων στον δρόμο. Σε μερικές πόλεις  ο αριθμός των συμμετεχόντων φέτος ήταν πολύ λιγότερος από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια, σίγουρα μια φυσιολογική αντανάκλαση  από αχρησιμοποίητες δράσεις κινητοποίησης.

 Το έργο της πλατφόρμας «προοπτική του κομμουνισμού» που εστίασε την διαχείριση των δράσεων το 2016 από το τοπικό πλαίσιο προσπαθεί να επεκτείνει τις οργανωμένες δραστηριότητές του με ουσιαστικές ωθήσεις σε όλη την χώρα. Μαζί με τις οργανωμένες προπαγανδιστικές δράσεις, την  εφημερίδα, αφίσες, αυτοκόλλητα υπάρχει η αναγκαιότητα πρόσκλησης της διαδικασίας για επαναστατική συνέλευση.

Εφημερίδα της  κομμουνιστικής προοπτικής 1/ Μάη /2016

https://linksunten.indymedia.org/en/system/files/data/2016/04/1209919937.pdf

Κομμουνιστική προοπτική| Μάιος 2016

http://www.perspektive-kommunismus.org/

πηγή περιγραφής-- https://linksunten.indymedia.org/en/node/179773

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License