Ενημέρωση από την δίκη του ολικού αρνητή στράτευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο (Γκίνη) η συνέλευση πολιτικού απολογισμού της κινητοποίησης με αφορμή το στρατοδικείο της 2 Ιούνη

post image

 Σήμερα 2 Ιούνη 2016 δικαζόταν από το αναθεωρητικό στρατοδικείο της Αθήνας (Ρουφ) ο ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Χατζηβαδσιλειάδης, για δυο διώξεις ανυποταξίας, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί για άλλη μια. Οι σύντροφοι της συνέλευσης και άλλοι αλληλέγγυοι πραγματοποίησαν σύντομη πορεία πριν την έναρξή της δίκης, ξεκινώντας από τον σταθμό του μετρό Κεραμεικός (προσυγκέντρωση) και φτάνοντας στο στρατοδικείο συγκροτημένα και με συνθήματα. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε στο στρατοδικείο, με τη συγκέντρωση που είχε καλέσει η συνέλευση αλληλεγγύης και άλλες συλλογικότητες.
 Μόλις ξεκίνησε η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο δικαζόμενος ολικός αρνητής δήλωσε ότι θέλει να πραγματοποιηθεί η δίκη, διεκδικώντας ένα δεδικασμένο της κατάργησης των αλλεπάλληλων διώξεων στους ανυπότακτους. Οι στρατοδίκες ανακοίνωσαν κατευθείαν την αναβολή της δίκης. Παρότι ο σύντροφος επέμεινε ότι αν ήθελε θα μπορούσε να ζητήσει και να πάρει αναβολή, όπως θα μπορούσε να απαλλαγεί από τις ποινικές και οικονομικές τιμωρίες εγκαταλείποντας τον αγώνα της ολικής άρνησης, το δικαστήριο εφαρμόζοντας εμφανώς μια πολιτική απόφαση τακτικής υποχώρησης του κράτους μπροστά στο αντιμιλιταριστικό κίνημα, αποφάσισε την επ' αόριστον αναβολή επικαλούμενο μια πρόσφατη διάταξη νόμου. Αυτή η απόφαση δεν αφορά ειδικά την περίπτωση του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, αλλά ουσιαστικά αναστέλει τις δίκες των ολικών αρνητών και των ανυπότακτων γενικότερα μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2016.
 Αποχωρώντας από την αίθουσα οι αλληλέγγυοι που βρίσκονταν μέσα φώναξαν συνθήματα. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έφυγαν με πορεία μέχρι το σημείο προσυγκέντρωσης, αφού πετάχτηκε μπογιά στο φυλάκιο του στρατοδικείου.
 Την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο (Γκίνη) η συνέλευση πολιτικού απολογισμού της κινητοποίησης με αφορμή το στρατοδικείο της 2 Ιούνη. Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση για τη διακστική απόφαση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License