Ανάληψη ευθύνης: Θ.Κανάρης/Propatria

Κάποιες πληροφορίες για την ομάδα Propatria με αφορμή τον εμπρησμό του οχήματος ενός εκ των μελών της.

post image

Την Τετάρτη 01/06 πυρπολήσαμε το αυτοκίνητο του Θέμη Κανάρη που ήταν παρκαρισμένο κάτω από την κατοικία του, που βρίσκεται Στενημάχου 17 & Δαρδανελίων στη Ν. Σμύρνη.

Ο Θέμης Κανάρης είναι ένας νέος γύρω στα 30 που ζει σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Ν. Σμύρνης. Στον ελεύθερό του χρόνο βγάζει βόλτες το συμπαθέστατο σκύλο του, κάνει προπονήσεις muay thai και πυγμαχίας, παρευρίσκεται σε μοιράσματα της Χρυσής Αυγής, συμμετέχει στη διοργάνωση συγκεντρώσεών της, όπως στις 21/05/16 έξω από τα γραφεία στη Δηληγιάννη όπου ανέμιζε τη σημαία του δίπλα σε άλλα παλικάρια του Μετώπου Νεολαίας, ενώ πίσω του στο βάθρο ο Ν. Μιχαλολιάκος τιμούσε τον Dominique Venner. Εκτός από τα παραπάνω χόμπι, εμπλουτίζει το εθνικιστικό του βιογραφικό όντας στο βασικό πυρήνα της ομάδας Propatria, την οποία στηρίζει είτε παίζοντας στους σχετικούς αγώνες που διεξάγονται στα festival της στην Αθήνα, είτε ταξιδεύοντας για να την εκπροσωπήσει σε αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού, είτε κάνοντας τουρνέ στη Ρώμη για να συσφίξει τις σχέσεις της νεοναζιστικής του γκρούπας με τα αποβράσματα της CasaPound.

Όλα τα παραπάνω πέρα από μια δεσμίδα επιχειρημάτων σχετικά με το γιατί ο Θέμης Κανάρης αξίζει να αγναντεύει το περβάζι του με σπασμένα πόδια ή να κάνει τα τουρνέ του χωρίς το Alfa Romeo του, εμπερικλείουν μέσα τους και κάποια “παράδοξα” που θα μοιραστούμε παρακάτω.

Επειδή για τη Χ.Α. έχουν γραφτεί πολλά θα εστιάσουμε στη δεύτερη πολιτική του στέγη, την ομάδα Propatria. Οι συγκεκριμένοι αποτελούν ένα κύκλο εθνικιστών που εκτός από το τρίπτυχο «υγεία, αθλητισμός, εθνικισμός» που προωθούν μέσω των festival τους, στηρίζουν αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού (π.χ. First to Fight – FTF / Πολωνία, Triumph of the Will / Ουγγαρία, Tana Delle Tigri / Ιταλία, Day of Glory Pride / Γαλλία). Εκτός από τις “αθλοπαιδιές”, φωτογραφίζονται με τη σημαία τους στην Ουκρανία στην πλατεία Maidan (με προφανείς συνειρμούς), τιμούν με ανθοδέσμες τον τάφο του Ζέλικο Ραζνάτοβιτς (Αρκάν) στη Σερβία, τον Μίκη Μάντακα στη Ρώμη, το Νικόλαο Ντερτιλή στην Αθήνα κ.α.

Πιστοί στα οφέλη της κοινωνίας του θεάματος δημοσιεύουν υλικό από τις διοργανώσεις τους με επιλεκτική αποκάλυψη ή κάλυψη συγκεκριμένων προσώπων, αφήνοντας ανεπεξέργαστα τα καμάρια τους: τατουάζ με αγκυλωτούς σταυρούς, SS, μαιάνδρους, πανό με στόχους, μπλούζες και σορτσάκια από συγκεκριμένες σχολές.

Για λόγους ασφαλείας δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα δημόσια τους χώρους που έχει πραγματοποιηθεί το κάθε φεστιβάλ τους. Διαπιστώνοντας αυτή την “παράλειψή” οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα παρακάτω:

- Το πρώτο Propatria Fest έγινε την Κυριακή 12/10/2014 στη σχολή Wing Chun Strikers, “ΑΙΓΙΣ” (Αθ. Διάκου 24, δίπλα στις στήλες Ολυμπίου Διός) που τους παραχώρησε ο ιδιοκτήτης Theo Sifu Katsigiannis.

- Το trailer που διαφήμιζε το δεύτερο festival τους γυρίστηκε στη σχολή Minotavros Team (Ευστρατίου Πίσσα 73, Ν. Κόσμος) που ή τους παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της ή γυρίστηκε στη ζούλα επειδή ένας εκ των πρωταγωνιστών του video παρακολουθούσε εκεί μαθήματα Brazilian Jiu Jitsu.

-Το δεύτερο festival έγινε την Κυριακή 03/05/2015 και αυτό στη σχολή του Theo Sifu Katsigiannis.

- Το τρίτο festival έγινε την Κυριακή 13/12/2015 σε χώρο που βρίσκεται στο Χολαργό.

Το διήμερο 26-27/09/2015 διοργάνωσαν σεμινάριο MMA με το Φιλανδό νεοναζί Puhakka Niko, στη σχολή Leontes Ασπροπύργου/Draculino Team (Βαρυμάτση, Απρόπυργος) που τους παραχώρησε ο ιδιοκτήτης εκπαιδευτής Γιάγκος Πολατίδης (Gracie Barra).

Εκτός από τους παραπάνω εκπαιδευτές που στήριξαν το Propatria Fest με την παραχώρηση των χώρων τους, σημαντική ήταν και η συνεισφορά διαφόρων φυντανιών από το χώρο των πολεμικών τεχνών που κατέβαζαν αθλητές στην εν λόγο διοργάνωση. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Παναγιώτης Αλτούνης, ιδιοκτήτης εκπαιδευτής του Altounis Boxing Club (Σέκερη 98, Τολό Αργολίδας), που στο δεύτερο festival κατέβασε 8 αθλητές για συμμετοχή στους αγώνες. Το αν αυτή η πιτσιρικαρία είναι άμοιρη των ευθυνών της το απαντάνε οι ίδιοι οι διοργανωτές στις διαδικτυακές εκπομπές τους που διευκρινίζουν ότι για να συμμετάσχει κάποιος ΠΡΕΠΕΙ να είναι εθνικιστής.

Τέλος άξιο αναφοράς για το πώς ξεπλένεται ο ναζισμός από ομοσπονδίες και ιστοσελίδες πολεμικών τεχνών είναι ότι στο τρίτο festival υπήρχε η δυνατότητα να καταχωρούνται και επίσημα οι αγώνες/νίκες στο αθλητικό ιστορικό των συμμετεχόντων αθλητών και ότι το σεμινάριο με τον Puhakka Niko διαφημίστηκε με άρθρο στην ιστοσελίδα ufight.gr.

Όσον αφορά το παρεάκι που κάνει αυτά τα κουμάντα, αποτελείται από πρώην και νυν χρυσαυγίτες, από φιλικά προσκείμενους στο νεοσυσταθέν Λ.Ε.Π.Ε.Ν., από τσογλάνια που συγκαταλέγονται στους Α.Μ.Ε. και στους Combat 18, από χουλιγκάνους που δρούσαν ως Brigade Hellas, από μέλη του περιοδικού Patria, Ideapolis, Μαύρου Κρίνου και από άτομα που είχαν εμπλακεί στις 23/01/2010 στην επίθεση των «Αυτόνομων Εθνικιστών» σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου. Όλοι αυτοί μαζί (και όχι τόσοι πολλοί όσο φαίνεται), προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα πολιτικό χώρο που συστέγασε διάφορα κομμάτια της ακροδεξιάς, τα οποία σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον προσπάθησαν να πείσουν για την “αυτονομία” τους, χωρίς να καταφέρουν εν τέλει να προσελκύσουν σημαντικούς αριθμούς υποστηρικτών.

Ας απαντήσει όμως κάποιος πως γίνεται στο ίδιο μόρφωμα να βρίσκονται τύποι που τα πίνουν αγκαζέ με το Δ. Ζαφειρόπουλο του Λ.Ε.Π.Ε.Ν…. και τύποι/τύπισσες που κουνάνε σημαιάκια κάτω απ’ τον Ν. Μιχαλολιάκο; Πώς γίνεται να βρίσκονται στο ίδιο μόρφωμα τύποι που επιλέγουν να προσκαλούν τον αρχηγό του Λ.Ε.Π.Ε.Ν. Χ. Ρήγα στο δεύτερο Festival του Propatria… και τύποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή συγκεντρώσεων της Χ.Α.; Πώς γίνεται να βρίσκονται στο ίδιο μόρφωμα τύποι που ετοιμάζουν εκδήλωση στις 04/06 στα γραφεία της Ελληνικής Δράσης (Κ. Γεωργούλη 1, Καλαμάτα), που δίνουν συνεντεύξεις στο Μαύρο Κρίνο και στον Ελεύθερο Κόσμο… και τύποι που έχουν μονίμως την πόρτα ανοιχτή προς την Χ.Α.; Τελικά προς τα πού θα γύρει η ζυγαριά;

Αν κρίνουμε από την απομαζικοποίηση των τελευταίων εκδηλώσεών τους (μετά από το 2ο Festival), η ιστορία αυτή δε φαίνεται να έπιασε τους αρχικούς της στόχους και σύντομα ή θα μπουν πάλι σε καμιά πιο βαθιά τρύπα να κρυφτούν ή θα διασπαστούν και θα ακολουθήσει ο καθένας το δρόμο του, κάνοντας καριέρα σε πιο εύπεπτα εθνικιστικά μονοπάτια.

Εμείς από την πλευρά μας, ως αντιφασίστες και αντιφασίστριες οφείλουμε να συμβάλουμε ώστε διοργανώσεις σαν αυτές να λήξουν μια ώρα αρχύτερα, ώστε να μην μείνει γωνιά της πόλης που να μπορούν να κρυφτούν. Μελετώντας τους τρόπους με τους οποίους οι φασίστες προσπαθούν να προσελκύουν κόσμο (είτε αυτό είναι μέσω της σαγήνης της βίας, της hardcore αισθητικής, της αίγλης της συνωμοτικότητας, των επιθέσεων σε καταλήψεις, είτε μέσω του “αντιμνημονιακού” τους προφίλ), να σαμποτάρουμε τις δομές τους, να κάψουμε τις ιδιοκτησίες τους, να τους σπάσουμε τα χέρια. Με επιμονή να εντοπίσουμε με ποιες μεθόδους ξεπλένεται σήμερα η ναζιστική ιδεολογία, ποια είναι τα υλικά της στηρίγματα, ποιες οι συνδέσεις της με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, πώς συνδυαλέγεται με τον κρατικό μηχανισμό και πώς τα φαντάσματα του παρελθόντος προσπαθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Να ατσαλωθούμε μέσα στους αγώνες. Να τους συντρίψουμε.

ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.

Αντιφασίστες/αντιφασίστριες

 

Υ.Γ. Σχετικά με τις φωτογραφίες: Η πρώτη πάνω αριστερά είναι από το δεύτερο  Propatria Fest, η δεύτερη στα δεξιά είναι από τη συμμετοχή του Θ. Κανάρη σε αντίστοιχη διοργάνωση στη Γαλλία, η τρίτη κάτω αριστερά απεικονίζει μέλη της ομάδας Propatria με μέλη του European Solidarity Front for Cyprus έχοντας ως φόντο το χώρο της CasaPound στην Ιταλία και η τέταρτη κάτω δεξιά είναι από την εκδήλωση/συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που έγινε στις 21/05/16 έξω από τα γραφεία στη Δηληγιάννη.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License