Αθήνα

Διαμαρτυρία άνεργων σπουδαστών ΙΕΚ στον ΟΑΕΔ Δάφνης

post image

     Παρέμβαση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Δάφνης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου, 50 περίπου άνεργοι σπουδαστές δημοσίων ΙΕΚ, ενάντια στην άδικη και αυθαίρετη διαγραφή τους απ' τα μητρώα του ΟΑΕΔ και την αδιανόητη κίνησή του να ζητήσει πίσω με χρεωστικά το ποσό του ταμείου ανεργίας που είχαν λάβει! Όλα αυτά βάσει μιας κατάπτυστης ''νομικής ερμηνείας'' για τον άνεργο καταρτιζόμενο σε ΙΕΚ, που προέρχεται απ’ τη διοίκηση του οργανισμού και φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου Εργασίας.

   ''Είμαστε στη δυσάρεστη και άβολη θέση να διεκδικούμε όχι δυστυχώς καλύτερες συνθήκες εργασίας, ούτε καλύτερο μισθό, αλλά το αυτονόητο δικαίωμά μας στην ανεργία! Γιατί δυστυχώς αυτό είμαστε, άνεργοι.'' (Απόσπασμα απ’ το κείμενο που μοιράστηκε)

   Αφού αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκε σχετικό κείμενο στους εργαζόμενους και στον κόσμο που περίμενε στις ουρές, όσοι χωρούσαμε επισκεφθήκαμε το γραφείο του προϊστάμενου όπου και ακολούθησαν μικρο-διαπληκτισμοί, καθώς ήρθαμε αντιμέτωποι με μια τραγελαφική επίδειξη εξουσίας και αλαζονείας από μέρους του -εναρμονισμένος με την νοοτροπία της διοίκησης προφανώς- η οποία θα ήταν απλά …για γέλια, αν δεν εμπλέκονταν σε σοβαρά ζητήματα επιβίωσής μας. Η επιλογή του συγκεκριμένου ΟΑΕΔ δεν ήταν άλλωστε τυχαία, καθώς πρωτοστάτησε σε αυτό το ''κυνήγι κεφαλών ανέργων'' και κατόπιν ανώνυμων (;;;) καταγγελιών, ζήτησε λίστες με τα ονόματα των σπουδαστών ΙΕΚ (αρχικά των αρχαιοφυλάκων) προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως αυτοί οι καταρτιζόμενοι ''εγκληματούσαν'' κατέχοντας παράλληλα δελτίο ανεργίας.

    Ακολούθησαν και συνεχίζονται μαζικές διαγραφές απ’ τα μητρώα. Μάλλον αυτό εννοούν όταν επικαλούνται την περιβόητη ''καταπολέμηση της ανεργίας'', καταπολεμούν τους ίδιους τους άνεργους!

    Απ’ την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε πως δεν θ’ ανεχτούμε αυτή την αδικία, ούτε θα κάνουμε πίσω με προφορικές υποσχέσεις για μισές παραχωρήσεις απ’ την κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε αποφασιστικά, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα μέχρι να μας δοθούν πίσω αυτά τα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα που είχαν το θράσος να μας στερήσουν.

                                                               

                                                                                      Πρωτοβουλία άνεργων σπουδαστών ΔΙΕΚ

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License