[Ζωγράφου] Ενημέρωση από την κινητοποίηση στο μαγαζί "Blade" στου Ζωγράφου

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, εργαζόμενος στο κατάστημα ρουχισμού με την επωνυμία "Blade" (επί της λεωφόρου Παπάγου) ανακοινώνει στο αφεντικό του ότι θα συμμετάσχει στη 3ήμερη απεργία (6-7-8 Μαΐου) ενάντια στο αντασφαλιστικό νομοσχέδιο της αριστεράς του Κεφαλαίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας - και για αυτό απολύεται

post image

Την Πέμπτη 5 Μαΐου, εργαζόμενος στο κατάστημα ρουχισμού με την επωνυμία "Blade" (επί της λεωφόρου Παπάγου) ανακοινώνει στο αφεντικό του ότι θα συμμετάσχει στη 3ήμερη απεργία (6-7-8 Μαΐου) ενάντια στο αντασφαλιστικό νομοσχέδιο της αριστεράς του Κεφαλαίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Η απόφαση αυτή του εργαζομένου, να κινητοποιηθεί δηλαδή προς μία κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων του, και κατ' επέκταση των συμφερόντων όλων των εργατών (εργαζόμενες, άνεργοι κλπ) είχε ως φυσικό επακόλουθο τη δυσαρέσκεια του εργοδότη, ο οποίος μάλιστα του ανακοίνωσε την ίδια μέρα ότι απολύεται λόγω της συμμετοχής του στην προαναφερθείσα απεργία. Τη σκυτάλη παίρνει ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12/5 με βασικό αίτημα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Δεκάδες εργάτριες κι εργάτες, με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα στη βάση της ταξικής αλληλεγγύης και των κοινών συμφερόντων. Από τη συγκέντρωση αυτή δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε εμείς, η νεοσύστατη Συνέλευση Αλληλεγγύης Προλεταριακών Αγώνων. Η κινητοποίηση είχε ως άμεσο αποτέλεσμα το αφεντικό να οπισθοχωρήσει και να συναινέσει στο αίτημα της επαναπρόσληψης. Άλλη μια δράση παίρνει τη θέση της στην ιστορία των εργατικών αγώνων που έχουν δοθεί στη γειτονιά μας, όπως αυτοί στο ταχυφαγείο "GAMATO" και στο τσιπουράδικο/ρακάδικο "ΜΠΑΛΚΟΝΑΤΟ". Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι εργάτ(ρι)ες οργανώθηκαν στη βάση των κοινών συμφερόντων τους και, με όπλο την ταξική αλληλεγγύη, εναντιώθηκαν στην εργοδοτική τρομοκρατία.

ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Εικόνες:


Παντως γω που συμμετειχα στη συγκεκριμενη παρεμβαση,δε θεωρω ουτε θετω τον εαυτο μου ως εργατρια,και προφανως οχι επειδη δεν εργαζομαι.ΗΜΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License