Φασίστες, πίσω στις τρύπες σας!

Για άλλη μια φορά οι φασίστες πήραν τη σφαλιάρα τους.  Η πολυδιαφημισμένη «πανελλαδική συνδιάσκεψη εργατικών σωματείων» που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή για να επιδείξει τη – δήθεν – λαϊκή αποδοχή της, εξελίχτηκε σε μεγαλειώδες φιάσκο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γίνει μια εσωστρεφή σύναξη των χαφιέδων της χωρίς να μπορέσει να προπαγανδιστεί ούτε μία μέρα..

Εδώ και ένα μήνα οι ναζί περιφέρουν το θλιβερό θίασο τους σε μη – ανακοινωμένες εκδηλώσεις προσπαθώντας να πείσουν τον εαυτό τους πως παραμένουν μάχιμοι και ισχυροί. Η πραγματικότητα είναι, όμως, πως το αντιφασιστικό κίνημα δεν τους αφήνει ούτε μια ανάσα ζωτικού χώρου.

 Χωρίς τα στηρίγματα του κρατικού μηχανισμού, οι δολοφόνοι θα είχαν διαλυθεί εδώ και καιρό. Το τελευταίο διάστημα το σιγοντάρισμα είναι εξόφθαλμο. Η αστυνομία, πλέον, έχει ενταχθεί στον πολιτικοστρατιωτικό σχεδιασμό των φασιστικών συμμοριών. Πότε επιτίθεται συντεταγμένα στους αντιφασίστες (όπως στον Πειραιά στις 8 Απρίλη) και πότε λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας τους όπως στα Ίμια και στις συγκεντρώσεις της Λεπέν σε Αθήνα και Πειραιά. Ο μεν Καμίνης παραχωρεί δημόσιο χώρο αλλά το δικαστικό κύκλωμα λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός. Δεν είναι μόνο το μπλοκάρισμα της δίκης της Χρυσής Αυγής. Είχαμε την δικαστική καταδίκη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ γιατί αποκάλεσε «καθάρματα» τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής, ενώ άλλο δικαστήριο νομιμοποίησε το τραμπούκικο σωματείο security που είχε αποκλείσει το ΕΚΑ.

Μόνο το αβαντάρισμα από το κράτος, δίνει ελπίδες στους ναζί να ανακάμψουν. Παρ` όλη την αδυναμία τους, δε χωρεί κανένας εφησυχασμός. Οι μνημονιακές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, τα κολαστήρια ψυχών που φυλακίζουν τους πρόσφυγες δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον που μπορεί να ξαναφέρει τους δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν σε  ικανή συνθήκη ανάκαμψης.

Το ταξικό κίνημα πρέπει να δράσει αποφασιστικά. Κανένας δισταγμός! Πολιτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις που συνεργάζονται ή «ανέχονται» την ανασυγκρότηση των φασιστικών συμμοριών πρέπει να καταδικαστούν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο. Να μη δημιουργηθεί κανένας «μαλακός ιστός» που να απαλλάσσει τους ναζί από τις εγκληματικές ευθύνες τους. Η επαναφορά των ανθρωπιστικών οραμάτων και η ισχυροποίηση μαχητικών οργανώσεων που ζωντανεύουν τις πολιτικές της αλληλεγγύης μπορεί να προσφέρει διέξοδο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία!

 

Καμιά σπιθαμή χώρου στις φασιστικές συμμορίες

Διάλυση πολιτικών και κοινωνικών φασιστικών οργανώσεων

Απενεργοποίηση γιαφκών - «γραφείων» ναζιστικών σχημάτων

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.net | τηλ: 6939684508

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License