Οι κρατούμενες μετανάστριες του Ελληνικού στο Ελληνικό συνεχίζουν για τέταρτη μέρα

Τέταρτη μέρα κινητοποιήσεων των έγκλειστων μεταναστριών στο κέντρο κράτησης Ελληνικού

Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα συνεχίστηκε ο αγώνας στο Ελληνικό με τη μορφή που έχουν επιλέξει οι ίδιες οι κρατούμενες. Μετά από τρεις μέρες κινητοποιήσεων το Σάββατο την Δευτέρα και την Τετάρτη ξαναβγήκαν με τα στρώματα στο προαύλιο και φώναξαν συνθήματα για τη λευτεριά. Έξω από τα κάγκελα, αλληλέγγυος κόσμος για άλλη μια φορά ένωσε τις φωνές του με τις κρατούμενες δίνοντας τους κουράγιο να συνεχίσουν.

Σήμερα στο κέντρο κράτησης κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας των μεταναστριών βρισκόταν ο ταξίαρχος της Πέτρου Ράλλη.  Αφού αποχώρησε ο αλληλέγγυος κόσμος , ο διοικητής του κέντρου κράτησης Ελληνικού προσπάθησε να τις πείσει να μπουν μέσα στα κελιά. Οι κοπέλλες αρνήθηκαν και ζήτησαν να μιλήσουν με τον ταξίαρχο. Ο διοικητής τους απάντησε ότι ο ταξίαρχος δεν θέλει να τους μιλήσει, αλλά η αντίδραση των κοριτσιών ήταν τόσο έντονη που τελικά μίλησαν με το ταξίαρχο, ο οποίος τους είπε ότι ο νόμος ορίζει ότι η κράτηση είναι εξάμηνη!?

Καθώς 2 από τις κοπέλες έχουν ξεπεράσει το εξάμηνο το γνωστοποίησαν στον ταξίαρχο, ενώ ο ίδιος είχε ήδη τα ονόματα τους από το Σάββατο και υποτίθεται ότι θα κοίταζε τους φακέλους. Εκείνος τους είπε ότι θα κοιτάξει τους φακέλους τους την επόμενη μέρα. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ταξίαρχου οι κοπέλλες αρνήθηκαν να μπούν μέσα!

 

Τελικά η βάρδια το βράδυ τις ξεγέλασε να μπουν μέσα δήθεν για να την καταμέτρηση αφού όσο μπαινόβγαιναν έξω δεν μπορούσε να την ολοκληρώσει και κλείδωσε την πόρτα του προαυλίου, κλειδώνοντας τες έτσι μέσα.

 

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ !!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

 

https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

από @ 10/06/2016 2:42 μμ.


https://vimeo.com/170153662

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License