Έκκληση για να παρενοχληθεί η διεξαγωγή του Euro2016

Γαλλία: Έκκληση για να παρενοχληθεί η διεξαγωγή του Euro2016 στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στο Loi Travail.

post image

Έκκληση για να παρενοχληθεί η διεξαγωγή του Euro2016

 

Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί στη Γαλλία το Euro2016. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, εμείς που αγωνιζόμαστε ενάντια στο Loi Travail και τις επιπτώσεις του, απευθύνουμε έκκληση να παρενοχληθεί η διεξαγωγή του.

 

Πρέπει να πούμε ότι κι εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Όμως θεωρούμε το ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι, όχι μία μπίζνα ούτε ένα εμπόρευμα. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα χρήματα που παίζονται γύρω από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και την πολιτική εκμετάλλευση τους από την εξουσία, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα εάν παρενοχλούταν η διοργάνωση του Euro2016.

 

Μέσω της όλο και μεγαλύτερης έντασης της εκμετάλλευσης, ο Loi Travail και οι επιπτώσεις του παίζουν με τις ζωές μας. Επομένως, αυτό το ζήτημαμάς φαίνεται πιο σημαντικό από καμιά πενηνταριά ποδοσφαιρικούς αγώνες.

 

Ωστόσο δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ποδοσφαιριστών ή των οπαδών.

 

Οι εχθροί μας είναι ο κόσμος του Euro2016, οι δομές του και σπόνσορ του:

 

Η UEFA, η FFF, η Abritel, η Coca Cola, η Adidas, η Continental, η FDJ, η Hisense, η Hyundai-Kia, τα McDonalds, η Orange, La Poste (τα γαλλικά ταχυδρομεία), η Proman, η Socar, SNCF (οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι), η Tourtel, οι Turkish Airlines κ.λπ.

 

Και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι 42.000 αστυνομικοί, οι 30.000 χωροφύλακες, οι 13.000 ιδιωτικοί αστυνομικοί, οι 200 ξένοι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί και οι ειδικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης στα γήπεδα και στους χώρους για τους οπαδούς; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε! Και οι δρόνοι, οι κάμερες ασφαλείας και οι άλλοι μηχανισμοίελέγχου; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε! Και το Ισλαμικό Κράτος, το προαναγγελθέν φάντασμα, δικαιολογεί όλα αυτά; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε!

 

Εάν οι τακτικές άσκησης πίεσης (διαδηλώσεις, απεργίες, μπλοκαρίσματα, σαμποτάζ, κλπ) ενάντια στον εργασιακό νόμο και τις επιπτώσεις του δεν είναι αρκετές, θα επεκταθούν και στο Euro2016.

 

Με χαρά και καλή διάθεση,

με οργή και αποφασιστικότητα,

για την απόσυρση του εργασιακού νόμου,

για το τέλος του καπιταλισμού και του Κράτους,

με τις πρακτικές αυτο-βοήθειας και τις επαναστατικές προοπτικές,

στο Μπορντό, τη Λενς, τη Λιλ, τη Μασσαλία, τη Νίκαια, το Παρίσι, το Σαν-Ντενί, το Σαιντ Ετιέν, την Τουλούζη και αλλού,

κάνουμε έκκληση να παρενοχλήσετε το Euro2016 με οποιοδήποτε τρόπο σας αρέσει.

 

Ποδοσφαιριστές, ποδοσφαιρίστριες... και μη και οι φίλοι τους από τις επιτροπές δράσης του Παρισιού.

 

champions@riseup.net

  

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License