Διάβασε κανένας το καινούργιο βιβλίο του Κουφοντίνα;

Διάβασε κανένας το καινούργιο βιβλίο του Κουφοντίνα;

Ο Κουφοντίνας φαίνεται ότι έχει ταλέντο στο γράψιμο, για άλλη μια φορά προσφέρει ένα πολύ καλό βιβλίο.

Γνώμες, απόψεις, σκέψεις;

από @ 11/06/2016 10:40 μμ.


Το προηγούμενο πήγε πάρα πολύ καλά σαν έκδοση και αυτό εκνεύρισε πολλούς. Οπότε εύχομαι να πάει ακόμα καλύτερα αυτό!

από --- 12/06/2016 12:13 πμ.


Από που μπορούμε να το αγοράσουμε, βοξ από ότι ρώτησα δεν έχει πάει ακόμα.

από @ 12/06/2016 9:14 μμ.


Όπως και το προηγούμενο άλλωστε.

α

από @ 12/06/2016 9:48 μμ.


και η αντιεε εβγαλε νομιζω οτι το εχει

από ---- 12/06/2016 10:18 μμ.


Όταν λες βιβλιοπωλεία δηλαδή σε βιβλιοπωλεία γειτονιάς θα το βρούμε? όσοι είναι επαρχία στα βιβλιοπωλεία της πόλης τους? ή μόνο σε κεντρικά βιβλιοπωλεία Αθηνών, γίνε λίγο πιο σαφής γιατί και το προηγούμενο βιβλίο υπήρχε σε λίγα βιβλιοπωλεία κυρίως κέντρου, αλλά πήγε και σε στέκια για όποιον ήθελε να το αγοράσει από στέκι.


Το βιβλιοπωλείο Πολιτεία ας πούμε σίγουρα θα το έχει.

από Αντιπατριωτης 22/06/2016 1:57 πμ.


Το βιβλίο του κουφοντινα είναι πολύ επικίνδυνο και αντιδραστικό.Είναι πατριωτικό,και σχεδόν σταλινικό,σαν αυτούς τους αστείους της κόκκινης γραμμής με τις άγιες βαρβαρες και τις αντί-γερμανικές υστερίες.Μονο που ο κουφοντινας είναι πιο επικίνδυνος γιατί λειτουργεί σαν μεγαφωνο και δίνει έγκυροτητα σε εθνικοαπελευθερωτικες μαλακιες.Προσοχη σύντροφοι ΤΑΞΗ ΕΝΑΝΤΊΟΝ ΤΑΞΗΣ.Αγώνας ενάντια σε όλες τις πατρίδες και τα κράτη

v

από @ 22/06/2016 12:17 μμ.


δηλαδη το βιβλιο του κουφοντινα δεν αναφερεται σε ταξικο πολεμο?
επικινδυνος ο κουφοντινας?
ουτε το μπακογιανεικο τετοια αναφορα

από book as TNT 22/06/2016 1:47 μμ.


Μάλιστα, το διαβάσαμε κι αυτό. Επικίνδυνο ένα βιβλίο. Μήπως να ενημερωθούν οι βιβλιοπώλες, να το πουλάνε μόνο σε ανθρώους που έχουν ειδική εκπαίδευση στο χειρισμό βιβλίων.

από @ Ρογκάκος. 22/06/2016 2:11 μμ.


   Έχει δίκιο ο αναρχικός σύντροφος. Είναι όντως επικίνδυνος ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Γενικότερα η γραμμή της 17 Νοέμβρη- κινηματικά- ήταν μια επικίνδυνη γραμμή. Γιατί συνένωνε μέσα από την διαλεκτική την σύγχρονη ιστορία του ελληνικού αστικού κράτους και της δωσιλογικής-παρασιτικής αστικής του τάξης. Είναι για μεγάλα μπλεξίματα η γραμμή του Δημήτρη Κουφοντίνα. Γιατί αν οικοδομηθεί κανά μέτωπο με ανεξαρτησιακά-κοινωνικά χαρακτηριστικά στο σήμερα μπορεί κάποιοι να μην έχετε λόγο ύπαρξης. Που να μπλέκουμε με τον αμερικάνικο και τον ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό στο σήμερα...Δυστυχώς πάντως και το ΚΚΕ συμφωνεί μαζί σου στο σήμερα. Μπορείς να το χρησιμοποιείς σαν τεκμήριο.

από @ 22/06/2016 4:49 μμ.


Να χτίσουμε μια φυλακή-αποθήκη και για βιβλία που είναι επικίνδυνα. Και όποιος θέλει να τα διαβάσει, να περιμένει το επισκεπτήριο.

από Γαρδέλης 9 22/06/2016 8:18 μμ.


Το αγόρασα από μεγάλο βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας και το διάβασα το βιβλίο και θα πω κάποια πράγματα γι αυτό.

Είναι μία συζήτηση που αφορά 13 ερωτήσεις-και μικρές πολιτικές τοποθετήσεις του Τάσου Παππά και 13 απαντήσεις-μακροσκελής αλλά και περιεκτικές πολιτικές τοποθετήσεις του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Είναι μία έντιμη συζήτηση διότι και οι δύο συνομιλητές δεν κρύβουν αυτά που θέλουν να πουν, δεν ωραιοποιούν ούτε στρογγυλεύουν καταστάσεις , ο καθένας βέβαια από το μετερίζι του, διότι είναι συζήτηση πολιτικών αντιπάλων (όχι σφοδρών) αλλά πάντως αντιπάλων. Αυτό δείχνει ότι ο Κουφοντίνας είναι ένας ακομπλεξάριστος άνθρωπος που θέλει και οι πολιτικοί του αντίπαλοι να τον ρωτούν και αυτός να απαντάει αρκεί αυτό να γίνεται με εντιμότητα και όχι με δόλο.

Ποιο είναι το μετερίζι που διακρίνω στον καθέναν.

-Ο Τάσσος Παππάς μιλάει ως ένας σοσιαλδημοκράτης της σημερινής φάσης, καμία σχέση με τη ριζοσπαστική σοσιαλδημοκρατία της Λούξερμπουργκ, αλλά ακόμα και της παλιάς σοσιαλδημοκρατίας της Ελλάδας, ουσιαστικά υπερασπίζεται ένα καπιταλιστικό σύστημα με κοινωνικό κράτος στη βάση, και αστική δημοκρατία με αρχές(σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα) στο εποικοδόμημα.

Οι ερωτήσεις του θα έλεγα ότι είναι γνήσιες ,αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα του όσο φαίνεται από τις πολιτικές του τοποθετήσεις, διακρίνω και μία ίσως ελαφρά τροτσκιστική επιρροή, ίσως στα νιάτα του. Ουσιαστικά ο Τάσσος Παππάς  δηλώνει αντισταλινικός, και υπερασπιστής της αστικής δημοκρατίας.

-Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εκφράζει πολιτικές θέσεις επηρεασμένες από το συμβουλιακό κομμουνισμό, σε μία ιδιότυπη σχέση με τον έντονο πατριωτισμό του. Δεν κάνει αναφορά καθόλου στο εάν σήμερα λείπει στην Ελλάδα ένα επαναστατικό μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα και πως τοποθετείτε αυτός ως πολιτική οντότητα σε αυτό, εάν είναι κάτι που το θέλει, πρέπει να γίνει, ή εάν θα έβλεπε ως πιο προκριματικό στάδιο κάτι σαν την πρώτη διεθνή, ή κάτι άλλο.

Μιλάει με το γνωστό γλαφυρό, ποιητικό στυλ του που σε κάνει να τον διαβάζεις πάντα είτε συμφωνείς , είτε διαφωνείς με ενδιαφέρον, μου αρέσει που είναι φανατικός φυσιολάτρης, έχει τη δική του σκέψη ,γραφή, χωρίς να μιμείται ή να αντιγράφει κανέναν ούτε τους κλασσικούς, είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση αυτό φαίνεται από την πολύ καλή μνήμη του, τη διαύγεια  του μυαλού, την δυνατότητά του για να γράψει με μεστό, περιεκτικό, παραστατικό τρόπο, να σου δίνει τη δυνατότητα ακόμα μέσα από μία πολιτική αντιπαράθεση να κάνεις και σύντομα ταξίδια, είτε στο χρόνο, είτε σε κάποια ραχούλα και να ξεδιψάσεις κάτω από κάποια πηγή.

 

 

από @ 25/06/2016 1:51 μμ.


Ο Κουφοντίνας είναι εξαιρετικός συγγραφέας.

από @ 28/07/2016 10:57 μμ.


Γνώμες;

από @NN 29/07/2016 2:10 πμ.


πείτε και κάποια βιβλιοπωλεία με καλές τιμές και ενδιαφέροντα βιβλία γιατί κάποια που ξέρω είναι πανάκριβα και πουλάνε βασικά βιβλία του ΚΚΕ

από @ 09/11/2016 3:59 πμ.


Τα βιβλία του τα έχω διαβάσει και νομίζω ότι μάλλον ενόχλησαν κάποιους. Πρόσφατα είδα και μια δήλωση Γιωτόπουλου για 17Ν.

από βιβλιοφάγος 12/10/2020 12:30 μμ.


επανακυκλοφορεί από εκδόσεις μονοπάτι και λίγο βελτιωμένο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License