indymedia- αντιπληροφορηση και λογοκρισια

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

Πριν λίγες μέρες η αντιπληροφόρηση έπεσε πάλι θύμα μίας ιδιόμορφης λογοκρισίας απο την σ.ο του indymedia.

Ανάρτηση που στείλαμε με τίτλο " ΔΙΚΗ ΣΠΦ για σχέδιο απόδρασης- εισαγγελέας" δεν  μπορεί να υπάρξει κόσμος χωρίς φυλακές" και με υπογραφή συντάκτη " αντιπληροφόρηση" αρχικά μπήκε στα τοπικά νέα , για να κατέβει στην συνέχεια και να προστεθεί ως απλό σχόλιο κάτω από άλλη ανάρτηση συντρόφων( συγκεκριμένα  κατω από την ανάρτηση του Αναρχικού Μαύρου Σταυρού )

Δεν είναι η πρώτη φορά που ενημέρωση από πολιτική δίκη " συγχωνεύεται" αυθαίρετα από την σ.ο του indymedia( ή κάποιων μελών του) Είχε ξαναγίνει πάλι σε ενημέρωση από την ίδια δίκη , που τότε το άρθρο που είχαμε στείλει " συγχωνεύτηκε"  κάτω από άρθρο της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ..

Σε μία εποχή που οι πολιτικές δίκες έχουν μετατραπεί σε αρένα που τον μονόλογο τον έχει το κράτος ( ισόβια στον Ν.Μαζιώτη,φασιστικό παραλήρημα της προέδρου Α.Υφαντη στην δίκη της ΣΠΦ για το σχέδιο απόδρασης) είναι εξαιρετικά λυπηρό και συνάμα βαθύτατα εξοργιστικό να διαπιστώνουμε οτι το indymedia αντί να σπάει την σιωπή  που έχει απομονώσει τις πολιτικές δίκες , ενεργοποιεί μια  ιδιότυπη κοπτοραπτική καταχωνιάζοντας ενημερώσεις απο τις δίκες κάτω απο άλλα  άρθρα..

Η φαιδρότητα της δικαιολογίας ότι τα άρθρα αυτά αναφέρονται στο ίδιο θέμα δεν αντέχει ούτε τον ίδιο της τον εαυτό..Εμείς που επιλέξαμε να  πηγαίνουμε στον Κορυδαλλό και να ενημερώνουμε για την δίκη των συντρόφων εκεί , δεν είμαστε ούτε δημοσιογράφοι , ούτε ισχυριστήκαμε ποτέ ότι καλύπτουμε σφαιρικά την δίκη..

Στις ενημερώσεις που κάνουμε( μέχρι στιγμής όλες τις συνεδρίες του δικαστηρίου για το σχέδιο απόδρασης) ΠΑΝΤΑ  εμπεριέχεται η δικιά μας πολιτική οπτική .Μία πολιτική οπτική που δεν θέλουμε να στριμώχνεται κάτω ούτε απο τα ρεπορταζ της ΚΟΝΤΡΑΣ ( που ως μαρξιστική οργάνωση έχει μία διαφορετική οπτική από εμάς) ούτε να χάνει την αυτονομία της και να μετατρέπεται σε συμπληρωματικό σχόλιο άλλου άρθρου..

Δεν καταλαβαίνουμε το άγχος του indymedia να καταχωνιάζει  τις αναρτήσεις μας για αυτήν την πολιτική δίκη..Μήπως οι ενημερώσεις μας  καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο απο την στήλη των τοπικών νέων ή μήπως δεν ταιριαζουν με την αισθητική κάποιων απο το indymedia..

Το αξιοπερίεργο βέβαια είναι πως στην στηλη " τοπικα νεα" μπορεί κάποιος να βρει τρεις και τεσσερις αναρτήσεις  που να αναφέρονται στην ίδια θεματολογία.Και καλώς συμβαίνει καθώς αυτό σημαίνει αντιπληροφόρηση..Εκτός κι αν υπάρχει κάποιος στο indymedia που θεωρεί τον εαυτό του αρχισυντάκτη και είναι αυτός που επιλέγει τι μπαίνει στο " πρωτοσελιδο"...

Ισως αν αυτή η λογοκρισία - συγχώνευση είχε γίνει μόνο σε εμάς να μην την είχαμε δημοσιοποιήσει, θεωρώντας την ως μία " ατυχη" έμπνευση της σ.ο.Όμως φαίνεται πως η λογοκρισία παίρνει διαστάσεις επιδημίας..Πριν λίγο καιρό ανέβηκε στo κεντρικό του indymedia το κάλεσμα συντρόφων  με τίτλο " Fuck  Nation-Squat World" για τις καταλήψεις.Αρχικα ανεβηκε συμπεριελαμβάνοντας και κειμενα πολιτικων  κρατουμενων(ΣΠΦ/ Πυρηνας Μητροπολιτικης Βιας, ΣΠΦ / Πυρηνας Ανταρτικου Πολης, Ν.Ρωμανου).

Στην συνέχεια αφαιρέθηκε το ένα κείμενο της ΣΠΦ, ενώ μετά από λίγες ώρες αφαιρέθηκε ΟΛΟΚΛΗΡΟ  το κάλεσμα,  για να επανεμφανιστεί μετά από  πολλές μέρες "απαλλαγμένο" από όλα τα κείμενα των πολιτικών κρατουμένων..

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα..Το indymedia πλέον έχει ορίσει με έναν δικό του αυθαίρετο  τρόπο  το τι είναι αντιπληροφόρηση..Αντιπληροφόρηση είναι μάλλον ότι αρέσει σε κάποιους από την σ.ο.

Όμως το indymedia δεν ανήκει σε καμία σ.ο , το indymedia ανήκει στον κόσμο του κίνηματος .Από εκεί παίρνει δύναμη και εκεί την επιστρέφει..Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται μπορεί να αποχωρήσει και να δημιουργήσει ένα δικό του στρατευμένο μπλογκ..

Και προφανώς η κατακύλα του μέσου απογειώνεται όταν φτάνουμε στην στήλη " ερωτήσεις- συζητήσεις- απόψεις" που κατακλύζεται ( υπό την ανοχή της σ.ο του indymedia) από έναν οχετό  λάσπης  και ψεύδους εις βάρος συντρόφων .Από εκεί αλλωστε αλλιεύουν πληροφορίες  και οι μπάτσοι..Για να μην πούμε για τα " κρυμμένα"  για τα οποία το athens indymedia μπορει να διεκδικήσει την παγκόσμια πρωτοτυπία ότι διαθέτει μία στήλη που ονομάζεται " κρυμμένα" και μπορεί ο καθένας να τα δει!!!

Κάπου εδώ σταματάμε αυτήν την πρώτη τοποθέτηση..Θα επανέλθουμε με συγκεκριμμένες προτάσεις..μέχρι τοτε..

Είναι καιρός ο καθένας μας και όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας..


Είναι ίσως αναγκαίο να κάνουμε ένα πραγμα κατανοητό. Το indymedia είναι μεσο αντιπληροφώρησης και διακίνησης ιδεών και δεν είναι μέσο ατομικής προβολής. Η κατηγορία περι λογοκρισίας είναι άνεφ ουσίας γιατι η δημοσίευση μεταφέρθηκε αυτούσια στην ίδια θεματική ενώτητα της πληροφώρησης για την εξέληξη της δίκης των μελών της Σ.Π.Φ που είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα απο άλλη συλλογικοτητα χωρίς να δεχθεί καμία αλίωση ούτε ως προς το μέρος της ενημέρωσης ούτε ως προς την προβολή της πολιτικής οπτικής της.  Η συγκέντρωση και οχι η συγχώνευση (καθως αποτελούν δύο διαφορετικές αναρτήσεις και οχι μια) εξυπηρετεί την ευκολότερη ανάγνωση άρα και την ταχύτερη ενημέρωση καθώς δεν χριάζετε η περιδιάβαση σε άλλα και άλλα λίνκς ούτε βέβαια βάζει σε κίνδυνο την "ιδεολογική καθαρότητα" του κάθε δημοσιευτή καθώς αν και συγκεντρωμένες οι ενημερώσεις, η κάθε μία παραμένει αυτόνομη και υπο την εμφανή υπογραφη του δημοσιευτή.


"Σε μία εποχή που οι πολιτικές δίκες έχουν μετατραπεί σε αρένα που τον μονόλογο τον έχει το κράτος ( ισόβια στον Ν.Μαζιώτη,φασιστικό παραλήρημα της προέδρου Α.Υφαντη στην δίκη της ΣΠΦ για το σχέδιο απόδρασης)"..... το indymedia αρνήτε να υποταχθεί στην σιωπή  που έχει απομονώσει τις πολιτικές δίκες, και συνεχίζει χάρη στην συμβολή των χρηστών του καθημερινά σχεδόν και στο μέτρο της εμβέλιας και των δυνατοτήτων του να σπάει το πέπλο σιωπής που έχει επιβληθεί πάνω στην εξελισώμενη κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στους φυλακισμένους αγωνιστές κάνοντας απλά το αυτονόητο. Να συνεχίσει να στηρίζει τους πολιτικούς κρατούμενους κατ΄αρχήν  δημοσιεύοντας τον λόγο και τις απόψεις των ίδιων και να ενημερώνει για τις εξελήξεις γύρω απο αυτούς αδιαφορώντας αν η ενημέρωση προέρχετε απο τον τάδε ή δείνα πολιτικό χώρο και να αρνήτε να εμπλακεί σε φαιδρά μικροπολιτικά παιχνίδια προβολής της μίας ή της άλλης πολιτικής τάσης στην πλάτη των πολιτικών κρατουμένων.


Η Δ.Ο. του  indymedia καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει Σ.Ο πέραν της ανάρτησης του πολιτικού λόγου και των ενημερώσεων που κάνουν οι χρήστες του, έχει αναλάβει την δημιουργία των κεντρικών θεμάτων σε συνεργασία και πολλές φορές καθ υπόδειξη των χρηστών του, αλλα διατηρεί το δικαίωμα και κατ επέκταση την ευθύνη  της τελικής επιλογής των αναρτήσεων αυτών. Αυτοί που μιλούν για αρχισυντάκτες και λοιπές ανοησίες αγνοώντας τις εσωτερικές διαδικασίες επιλογής το μόνο που κάνουν είναι, συνειδητά να προσπαθούν να διαβάλουν την συνεισφορά του μέσου στο κίνημα αντίστασης έχοντας σαν μοναδικό σημείο εκκίνησης την ανισοροπία ανάμεσα στο στιγμιαίο εγώ και το μακροχρόνια συλλογικό. Στην προβολή δηλαδή του εγώ τους σε αντίθεση με την συλλογική και συνθετική δουλεια που πραγματοποιήτε εδω και 15 περίπου χρόνια στο indymedia.


Τα γενικό και πολλές φορές αόριστο πλαίσιο της συνθετικής λειτουργίας στην επιλογή των κεντρικών "διαταράχθηκε" σε αυτό που αφορούσε το κάλεσμα  " Fuck  Nation-Squat World".  Η πρωτοβουλιακή ανάρτηση του κεντρικού απο μέλος της διαχειριστικής ομάδας συνάντησε την πολιτική διαφωνία άλλων μελών της διαχειριστικής ομάδας όσων αφορά την ανοχή στο πολιτικό περιεχόμενο του κειμένου του  Πυρηνα Ανταρτικου Πολης της ΣΠΦ και σε αυτή την βάση αποσύρθηκε η αναφορά του στο κεντρικό. Στην συνέχια το όλο κεντρικό αποσύρθηκε καθώς εμφανίζοταν ασύντακτο μετα απο συμφωνία μελων της συντακτικής, χωρις στην συνέχεια (δυστυχώς) να επανέλθει λόγω λειτουργικών αδυναμιών. Παρόλα αυτά ΔΕΝ υπήρξε καμία προσπάθεια λογοκρισίας κανενός απο τα κείμενα που περιλαμβάνονταν στην πρώτη δημοσίευση του κεντρικού θέματος καθώς τα αρχικά κείμενα παρέμεναν αναρτημένα στην κατηγορία των τοπικών νέων όπου και είχαν σταλεί απο τους δημοσιευτές.


Και για να τελειώνουμε. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.... "το indymedia ανήκει στον κόσμο του κίνηματος .Από εκεί παίρνει δύναμη και εκεί την επιστρέφει.". Το  indymedia δεν θα υπήρχε αν δεν το στήριζαν αυτοί που αγωνίζονται και αγωνιούν για ένα καλυτερο αύριο, όπως επισης δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν εκείνοι που αφιέρωσαν και συνεχίζουν να αφιερώνουν ατελείωτες ώρες προσφοράς αδιαφορώντας για το προσωπικό πολιτικό και κοινωνικό κόστος που συνεπάγετε η συνεπής ενασχόληση με αυτό. Τα μέλη της Διαχειριστικής ομάδας δεν διεκδίκησαν, ουτε ποτε πρόκεται να διεκδικήσουν, το αλάνθαστο  των επιλογών τους και του έργου τους συνολικά.  Σεβόμαστε, προβληματιζόμαστε, δημοσιοποιούμε την κριτική που μας γίνεται και προσπαθούμε να διορθώσουμε τα όποια λάθη και ελήψεις, αλλα αυτο μακράν απέχει απο το να αποδεχόμαστε απειλές,  ειρωνίες και υποδείξεις απο τον οποιοδήποτε νομίζει οτι κατέχει την απόλυτη αλήθεια στο παροδικό ή ακόμα και διαρκές πέρασμά του στα μονοπάτια της αντίστασης.

Τα μαθήματα ήθους και πολιτικής ορθώτητας περισσεύουν οταν γίνονται με κακεντρέχια ενάντια σε ανθρώπους που αν μη τι άλλο προσπαθούν οι ίδιοι να αποδομήσουν την οποιαδήπτε δυνατότητα ελέγχου και εξουσίας πάνω στην σκέψη και την δράση των άλλων που έτσι και αλλιώς τους προσφέρει η εμπλοκή σε ένα τέτοιου τύπο εγχείρημα. (τακτικές δημόσιες απολογιστικές εκδηλώσεις, η ακύρωση της διαμεσολάβησης μέσω της διάθεσης κωδικών άμεσης δημοσίευσης σε πρώτη φαση στις ενεργές συλογικότητες και σχήματα αντίστασης, η ύπαρξη των κρυμμένων - εμφανών), Προσπάθεια που δυστυχώς είναι δυσνόητη απο και σε εκείνους που η αντιεξουσία αποτελεί για αυτούς απλά ένα τίτλο "στρατευμένης" αυτοπροβολής και αυτοϊκανοποίησης..  


Κάπου εδώ σταματάω αυτήν την πρώτη τοποθέτηση..Θα επανέλθω με συγκεκριμμένες προτάσεις   στην δημόσια τακτική απολογιστική εκδήλωση που θα γίνει στο σύντομο μέλλον..μέχρι τοτε..

Είναι καιρός ο καθένας μας και όλοι μας να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας..


Rebelian μέλος της διαχειριστικής ομάδας του Indymedia


Σαν χρήστης του ιντυμίντια επειδή κοίταξα αυτό που λένε οι εξεγερσιακοί αναρχικοί για <<συγχώνευση>> και κατηγορούνε τη ΣΟ δεν ισχύει. Τα άρθρα έχουν μπει από κάτω ως διακριτά με το δικό τους τίτλο, υπογραφή και φυσικά κείμενο. Συγχώνευση είναι να έχουν μπει άρθρα μέσα σε ένα με έναν τίτλο και υπογραφή.

Εάν κατηγορηθεί έτσι εύκολα η ΣΟ/ΔΟ του ιντυμίντια γι αυτό, τότε όλα τα κεντρικά θα έπρεπε να μην υπάρχουν γιατί θεωρούνται συγχώνευση. Π.χ. σε ένα κεντρικό υπάρχουν κείμενα διαφορετικών συλλογικοτήτων/οργανώσεων από κάτω , διαφορετικών αγωνιστών, μάλιστα σε πολλά κεντρικά τα κείμενα που είναι από κάτω έχουν και διαφορετικές οπτικές και είναι φυσιολογικό ως κείμενα διαφορετικών συλλογικοτήτων. Άρα επειδή τα κεντρικά έχουν και τίτλο και από κάτω μπαίνουν τα κείμενα/ανακοινώσεις/αναλύσεις θα έπρεπε με αυτή τη λογική να καταργηθούν τα κεντρικά γιατί συγχωνεύουν.

Η ανακοίνωση του rebelian είναι κατατοπιστική για κάθε καλοπροαίρετο χρήστη. Άλλο τα ακούσια λάθη που ο καθένας μας κάνει (εδώ ισχύει το< ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω>) και άλλο το να κατηγορείτε άδικα η ΔΟ.

Με τη λογική αυτή και ο rebelian θα έπρεπε να απαντήσει σε ξεχωριστό άρθρο γιατί η απάντησή του κάτω από το κείμενο των εξεγερσιακών αναρχικών είναι συγχώνευση.

Σε λίγο θα καταλήξουμε και ότι στου Γκίνη δεν θα πρέπει να γίνονται συνελεύσεις διαφορετικών οργανώσεων/συλλογικοτήτων διότι το ότι γίνονται στου Γκίνη είναι συγχώνευση. Να είμαστε τουλάχιστον μεταξύ μας καλοπροαίρετοι.

από @ της συγχώνευσης 12/06/2016 1:55 μμ.


για τον απλό λόγο ότι δεν φαίνεται πότε οι αναρτήσεις ανανεώνονται. Μπαίνεις μια φορά, διαβάζεις το αρχικό κειμενο, και μετά δεν ξαναμπαίνεις, οπότε δεν βλέπεις τι άλλο έχει προστεθεί ως σχόλιο.

Προσωπικά, το κείμενο στο οποίο αναφέρεται το αρχικό ποστ τώρα το διάβασα, μετά την καταγγελία τους.

Κι όταν αυτό συμβαίνει για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όσο τα αίσχη που γίνονται από το κράτος στις δίκες των πολιτικών κρατούμενων (παλιότερα είχε χαθεί με τον ίδιο τρόπο, αυτόν της συγχώνευσης, ενημέρωση της κόντρας), αυτό κάτι δείχνει. Κατά τη γνώμη μου, το όλο θέμα των δικών θα έπρεπε να είχε προβληθεί σε κεντρικό, σταθερό κεντρικό. Κρατάει πολύ καιρό, και δεν το προβάλει κανένας άλλος.

Και να βρεθεί ένας τρόπος να βλέπουμε πότε ανανεώνονται με σχόλια οι αναρτήσεις, κάτι όπως στις συζητήσεις. Γιατί έτσι τα όποια σχόλια χάνονται (και όχι οι ενημερώσεις, που θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητες αναρτήσεις).

------

Επιπλέον rebelian αυτό με την εσωτερική διαφωνία για τις θέσεις της σπφ στο κείμενο squat the world είναι πολύ συζητήσιμο, ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

Το ίδιο έγινε και παλιότερα, με τα ονόματα των ελεγκτών. Εγώ διάβασα ένα σχόλιο του indymedia ότι θα γίνει ενημέρωση για το λόγο που κόπηκαν τα ονόματα, η οποία ποτέ δεν έγινε.

Σ' ένα μέσο σαν το indymedia, δεν θα έπρεπε να έχει κανείς την έγνοια μήπως πέσει σε μέλος της δ.ο. που δεν συμφωνεί...

από @καλοπροαιρετος 12/06/2016 2:36 μμ.


Πραγματικά θέλω να θέσω μία ερώτηση που πιστεύω πως η απάντηση της θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την θέση που θα πάρουν ατομικότητες και συλλογικότητες στον διάλογο που έχει ανοίξει για την λειτουργία του indymedia.

Στην απάντηση το μέλος της Δ.Ο  του indymedia, rebelian γραφει"Η πρωτοβουλιακή ανάρτηση του κεντρικού απο μέλος της διαχειριστικής ομάδας συνάντησε την πολιτική διαφωνία άλλων μελών της διαχειριστικής ομάδας όσων αφορά την ανοχή στο πολιτικό περιεχόμενο του κειμένου του  Πυρηνα Ανταρτικου Πολης της ΣΠΦ και σε αυτή την βάση αποσύρθηκε η αναφορά του στο κεντρικό. "

Τι σημαίνει ανοχη στο πολιτικο περιεχόμενο; έχοντας διαβάσει το συγκεκριμένο κείμενο , δεν μπορώ να βρώ που διαταράσσεται η ανοχή  στο πολιτικό περιεχόμενο;Αλλο διαφωνία κι άλλο να γράφει κάποιος για " ανοχή"..

Μία απάντηση θα ήταν πολύ κατατοπιστική για να αποσυρθούν οι φημολογίες και να ανοίξει όντως μία κουβέντα με πολιτικά κριτήρια..

από @ 12/06/2016 3:07 μμ.


Τα "κρυμμένα" δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία του ελληνικού indymedia. Έτσι είναι για να υπάρχει διαφάνεια στη διαχείριση της ανοιχτής δημοσίευσης. Άλλο πώς χρησιμοποιείται από τον κάθε καφενόβιο...

από rebelian απο imc 12/06/2016 4:28 μμ.


Η διαχειριστική ομάδα έχει πλήρη κατανόηση του μεγέθους της επίθεσης που εξελήσετε εις βάρος του κοινωνικού κινήματος και των πολιτικών κρατουμένων ιδιαίτερα, και βρίσκεται σε μια εσωτερική διαδικασία εξευρεσης λύσης που θα κάνει δυνατή την διαρκή ενημέρωση γύρω απο αυτούς.

Έχουν γίνει προτάσεις και επεξεργαζόμαστε την τεχνική δυνατότητα της δημιουργίας μιας νέας κατηγορίας υπο τον γενικό τιτλο "Πολιτικοι κρατουμενοι"που εν είδη συνεχούς ενημέρωσης θα επανααναρτούνται αυτόματα σε αυτή όλα τα άρθρα που έχουν αναφορά σε αυτούς, παράλληλα και προσθετικά στις ανα κατηγορίες δημοσιεύσεις που θα παραμένουν ως έχουν, προσλαμβάνοντας και ένα συγκεντρωτικό χαρακτήρα που θα επιτρέπει και την συνδεση της ενημέρωσης.

Είναι βέβαια ελπίζω απο όλους αντιλυπτό οτι είναι αδύνατον να μονοπολεί το ζήτημα των πολιτικών κρατουμένων την κεντρική δημοσίευση του Indymedia καθώς αυτό θα άλλαζε πλήρως την μορφή και την ουσία του μέσου και θα έπλητε ανεπανόρθωτα την παρουσίαση του πολυμορφικού αγώνα αντίστασης που λαμβάνει χώρα στην εγχώρια και διεθνή επικράτεια.  Σε αυτή την βάση η διαχειριστική ομάδα είναι ανοιχτή σε οποιεσδήποτε συμβουλές , ιδέες και υποδείξεις.

Τώρα για το ζήτημα της πολιτικής διαφωνίας και της ανοχής θα πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό οτι η ανοχή δεν έχει να κάνει με την δημοσίευση του λόγου των μελών της σπφ (η οποια επαναλαμβάνω δημοσιεύτικε στην στηλη των τοπικών νέων) αλλα αναφέρετε περισσότερο στην επιλογή της ανάρτησης κεντρικών που δεν απολαμβάνουν κατα ανάγκη την καθολική συμφωνία των μελών της διαχειριστικής.

Η αναλυτικότερη αναφορά στο ζήτημα, όπως και σε αυτό της δημοσίευσης των ονομάτων των ελεγκτών θα γίνει στην απολογιστική εκδήλωση της διαχειριστικής καθώς αποτελεί ζήτημα που άπτετε στις εσωτερικές κινηματικές διαδικασίες, και θα υπάρξει στην συνέχεια ενημέρωση και για αυτούς που δεν θα μπορέσουν να παρεβρεθούν σε αυτήν.

Ζητάμε την κατανόηση και λίγη  υπομονή έως τότε.

rebelian απο imc

από @ τι μας λεει το ιντυ 13/06/2016 6:23 μμ.


Πραγματικά εγώ θα ήθελα να ρωτήσω για κείμενα - τοποθετήσεις - ερωτήσεις, που διαγράφει η δο χωρίς να είναι ενάντια στην πολιτική δημοσίευσεις. Να δεχτώ οτι συζητάει η σο για τους πολιτικούς κρατούμενους, απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν το ενδιαφέρον αυτό είναι για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

από παλιά ξινά σταφύλια 13/06/2016 7:56 μμ.


δεν βρίσκονται μηχανάκια πίσω από τη διαχείριση του ιντυμίντια, αλλά άτομα

τόσα χρόνια, από λάθη και σωστά άλλο τίποτα, μα η άσκηση πίεσης και οι επικρίσεις σε όσα άτομα πασχίζουν να λειτουργεί το μέσο και να ανανεώνεται, το μόνο που μπορούν να επιφέρουν είναι το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα (καρατσεκαρισμένο)

η επίμονη συνεισφορά λόγου και καταγραφής γεγονότων/πράξεων, όπως και οι καλοπροαίρετες προτάσεις βελτίωσης του μέσου -χωρίς ξεσπαθώματα καχυποψίας, χωρίς πολιτικολογία, και χωρίς παραγνώριση του τεράστιου όγκου πληροφορίας που εισέρχεται στο αυτό μέσο- είναι μάλλον οι ενδεδειγμένες οδοί

και λίγο χιούμορ, αν είμαστε πελαγωμένοι, δεν βλάπτει...

αλλιώς εκτιμά ο καθένας τη συντροφική διάθεση, κι αλλιώς ενεργεί όταν θεωρεί ότι βγήκανε "μαχαίρια"

τώρα, όσα άτομα συνδιαχειρίζονται το ιντυμίντια θα πρέπει να καταλάβουν ότι όσα άτομα επιμένουν κάθε φορά να συνεισφέρουν αντιπληροφόρηση με άνοιγμα ξεχωριστού νήματος, πράγματι επιθυμούν η συνεισφορά τους να είναι προσβάσιμη σε διακριτό νήμα

αν, δε, κάνουν το ίδιο πράγμα επανειλημμένα, τότε σίγουρα το κάνουν από επιλογή

η ελευθερία της επιλογής στην παρουσίαση λόγου και καταγραφής γεγονότων/πράξεων είναι κι αυτή μια πτυχή της αντιπληροφόρησης, εφόσον μάλιστα υποστηρίζεται κι από τις λειτουργικές δυνατότητες ενός μέσου

μπορεί, για παράδειγμα, να θέλουνε κάποιοι να παραπέμψουν σε συγκεκριμένο νήμα τους στο ιντυμίντια, δίχως να υπάρχει από κάτω κατεβατό άλλων συντακτών (δε μιλάμε για κάποια διόρθωση ή πασιφανώς αναγκαία διευκρίνιση ή προσθήκη - λέμε να μην υπάρχει ολόκληρο κομμάτι από κάτω το οποίο δεν προέρχεται από τους ίδιους που αναρτήσανε το αρχικό νήμα)

αν μάλιστα αυτά τα άτομα χρησιμοποιούν ως πρωτογενή πηγή αναφοράς το ιντυμίντια, τότε πρέπει να συνυπολογιστεί πως στηρίζουν την αναγκαιότητα ύπαρξής του με πολύ ουσιαστικό τρόπο

κι έτσι, στηρίζουν ευρύτερα την αναγκαιότητα της αντιπληροφόρησης (είτε το συνειδητοποιούν απολύτως είτε το αντιλαμβάνονται μερικώς)

ύστερα, αν χρειαστώ εγώ μαζεμένα λινκ με ενημερώσεις του τάδε για τη χι θεματική, να μπορεί αυτός ο τάδε να μου τα παραθέσει χωρίς να τρέμει ότι τα ποστ αυτά θα έχουν από κάτω άλλα κατεβατά για τα οποία ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη ή που τέλος πάντων δεν συνάδουν με το ύφος της δικής του προσέγγισης στα πράγματα

αν, πάλι, χρειαστώ λινκ με προκηρύξεις της τάδε ομάδας, να μπορώ να τα ανακτήσω χωρίς να παίζουν άκυρα κατεβατά ως "απαντήσεις" στα ίδια ακριβώς ποστ

... και πάει λέγοντας

αντί να πέφτει αλληλοκράξιμο, που είναι τόσο ευκολάκι, ας εστιάσουμε στα κατεξοχήν λειτουργικά του θέματος, και θα βρεθεί άκρη, πού θα μας πάει

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License