"Ποτέ δεν φανταζόμασταν πως, παρ'όλα τα όνειρα και τα έργα μας, θα παραδίδαμε στους σημερινούς νέους ανθρώπους έναν κόσμο αγριας αδικίας και ανισότητας, πολύ χειρότερο από αυτόν που εμείς κληρονομήσαμε και ύστερα τον γραπώσαμε με τα δόντια.Όμως μια νέα  γενία αγωνιστών διαμορφώνεται,αναδύεται, σπάει τη σιωπή συνενοχής.Σκοπεύουμε να είμαστε κομμάτι αυτού του επόμενου κύματος"
-Bernardine Dohrn

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία των φασιστόβλακων της "Ελλήνων Συνέλευσις" του Αρτέμη Σώρρα στο Γαλάτσι και σε ένα υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ στην περιοχή Ζωγράφου.Επεμβαίνοντας στην κανονικότητα της γυαλισμένης μητρόπολης συνεισφέραμε στο κάλεσμα "FUCK THE NATIONS - SQUAT THE WORLD" το οποίο έθετε ως στόχο τον άτυπο συντονισμό μας γύρω από την θεματική των αναρχικών καταλήψεων οι οποίες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κράτους και παρακράτους το τελευταίο χρονικό διάστημα.
  Η αναρχική πολυμορφία, όπως αυτή καθορίζεται με σαφήνεια απ'τα αναρχικά εγχειρήματα και τις ομάδες άμεσης δράσης που στηρίζουν την άτυπη οργάνωση της ανατρεπτικής δράσης,έιναι δικός μας τρόπος να οξύνουμε τον αγώνα ενάντια στην κυριαρχία.Είναι η έκφραση των επιθυμιών μας στην προσπάθεια μας να ανιχνέυσουμε κοινά πεδία συντονισμού απ'ολο το φάσμα του αγώνα και να γίνουμε πιο επικίνδυνοι για το κράτος και την κοινωνία του.Σε αυτή την κατεύθυνση στηρίζουμε τον Εξεγερτικό Σύνδεσμο Θεωρίας και Πράξης ως ένα εργαλείο αγώνα στο οποίο βρισκόμαστε όσοι πιστεύουμε ότι η διαρκή αναρχική εξέγερση δεν χωράει ούτε στους κύκλους της "κομματικής" γραφειοκρατίας, ούτε σε μια αντίληψη που ιεραρχεί τα μέσα του αγώνα με βάση έναν στείρο ανταρτισμό.
  Οι εμπρηστικές επιθέσεις, οι καταλήψεις, οι πολιτικές εκτελέσεις, η δημόσια αναρχική προπαγάνδα ,οι βανδαλισμοί ,οι συγκρούσεις στα στενά των Εξαρχείων και οι μαχητικές διαδηλώσεις είναι κομμάτια ενός συνωμοτικού παζλ το οποίο δεν μπορεί να συμπληρωθεί χωρίς την ύπαρξη όλων εκείνων των μέσων και των μεθόδων που καθιστούν ζωντανή την επαναστατική προοπτική.Δεν είναι ζήτημα κάποιας ερμηνείας γύρω από έννοιες και νοήματα αλλά η ουσία της στατηγικής που καθορίζει την πρακτική μας.
  Τέτοιες γραφικές φιγούρες πάντως, σαν τον Αρτέμη Σώρρα όπως και κάθε φιγούρα που συνθέτει το φασιστικό φάσμα μας είναι αρκετά γνώριμη.Είναι φιγούρες που στους καιρούς μας επιλέγουν να ενισχύσουν τον διάχυτο κοινωνικό ρατσισμό σκορπώντας παντού το ρατσιστικό τους δηλητήριο. αφού αυτό άλλωστε πουλάει άλλες φορές λιγότερο και άλλες περισσότερο,ανάλογα με τις εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες. Η ρητορική τέτοιων τύπων συγκλίνει απόλυτα στην γνωστή και χρόνια κρατική στρατηγική που είναι αρχικά η δημιουργία ενός "εσωτερικού εχθρού" (στην προκειμένη συγκυρία τους μετανάστες) και παράλληλα η δημιουργία ενός εθνικού "εμείς" που εξομαλύνει όλες τις αντιθέσεις στο εσωτερικό του και είτε πράττει είτε στηρίζει με τον λόγο του ή την σιωπή του ρατσιστικές επιθέσεις.Τέτοιου είδους καθάρματα επιλέγουν να κανιβαλίσουν, να πατήσουν όπου μπορούν ώστε να ανελιχθούν κοινωνικά και επαγγελματικά.
  Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι διάφορες μειοψηφίες που κινούνται αθόρυβα στις σκιές την μητρόπολης πάντα τους τσάκιζαν και θα συνεχίσουν να τους τσακίζουν μέχρι να αφανιστούν.Οποιοσδήποτε επικροτεί τον σύγχρονο φασισμό και φυσικά όποιος συνενοχεί σιωπώντας είναι συνειδητά απέναντι μας και καλά θα κάνουν να φοβούνται.
  Ας γίνουν οι εμπρησμοί μας, η αιχμηρή λάμα που θα διατρήσει και θα καταστρέψει τα ζωτικά όργανα που καθιστούν εύρυθμη την λειτουργία της μητρόπολης και θα την κάνουν να ουρλιάξει τόσο δυνατά που οι κραυγές της θα στείλουν ένα ηχηρό σινιάλο σε όλους αιχμαλώτους συντρόφους πίσω από τα κάγκελα.
  Δύναμη και αλληλεγγύη σε όλους τους αναρχικούς συντρόφους που βιώνουν την συνθήκη του εγκλεισμού και περνάνε από τις αίθουσες των δικαστηρίων με το κεφάλι ψηλά, αμετανόητοι για την δράση τους, πεισματάρηδες στην απάθεια των καιρών μας.

Για τον Εξεγερτικό Σύνδεσμο Θεωρίας Πράξης
Για την διαρκή αναρχική εξέγερση ενάντια σε κάθε εξουσία

Πυρήνας Χαοτικών Μεταβλητών / FAI-IRF

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License