Νίκη στον αγώνα του καραβανιού αλληλεγγύης για την αναγνώριση των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων

Ανακοίνωση για το καραβάνι αλληλεγγύης

Νίκη στον αγώνα του καραβανιού αλληλεγγύης για την αναγνώριση των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων

Το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αφεντικά και εκμετάλλευση παίρνει σάρκα και οστά στο σήμερα από τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη Και τους ΡΟΜΠΕΝ του ξύλου στην Πατρίδα Ημαθίας. Η αυτοδιαχείριση της παραγωγής από τους εργαζόμενους, βασισμένη στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας στον τρόπο λήψης των αποφάσεων, αποτελεί πλέον έμπρακτη και βιώσιμη εναλλακτική απέναντι στη βίαιη υποτίμηση της εργασίας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Η νομική εξασφάλιση των συγκεκριμένων εγχειρημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις μεθοδεύσεις των πρώην αφεντικών αποτελεί δίκαιο, αδιαπραγμάτευτο και αναγκαίο αίτημα τόσο των εργαζομένων όσο και των αλληλέγγυων υποστηρικτών, καθώς μπορεί να αποτελέσει τη βάση της διεύρυνσής τους.

Μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με φρούδες υποσχέσεις, αδιαφορία και πιο πρόσφατα την Παρασκευή 1/7 με τη βαρβαρότητα του κράτους, όταν δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν απροκάλυπτα στη συγκέντρωση εργαζόμενων και αλληλέγγυων έξω από το υπουργείο εργασίας.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ, του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα, έχουν σταθεί εδώ και 3 χρόνια με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και σθένος απέναντι σε κάθε λογής αντιξοότητα έχει προκύψει στον αγώνα τους, διατηρώντας όμως ακεραία τα χαρακτηριστικά του, που προκάλεσαν την αμέριστη αλληλεγγύη μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, δίνοντας το παρόν σε ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις και βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τους με σεβασμό προς το περιβάλλον και τον καταναλωτή. Απέδειξαν ότι υπάρχουν αγώνες μέσα στους χώρους εργασίας που αξίζουν να δοθούν, μακριά από το παραδοσιακό, ξεπερασμένο μοτίβο συντεχνιακού-κομματικού συνδικαλισμού. Ενέπνευσαν και εμπνέουν χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με το κουράγιο, την επιμονή, την αγωνιστικότητα, τη μεθοδικότητά τους.

ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License