Άμεση χορήγηση άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά στις 9πμ

Άμεση χορήγηση άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου στα δικαστήρια του Πειραιά εκδικάζεται η ένσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα ενάντια στην τελευταία απόρριψη στην αίτησή του για χορήγησή άδειας.

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται 13 χρόνια στη φυλακή και το ελληνικό κράτος αρνείται εκδικητικά να του χορηγήσει τις άδειες που δικαιούται κάθε κρατούμενος ανεξάρτητα από τα αδικήματα που διέπραξε. Με αυτή τη συμπεριφορά το δικαστικό σύστημα θεμελιώνει καθεστώς εξαίρεσης, διαχωρίζοντας τους κρατούμενους με κριτήριο φρονηματικό.

Η στάση του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους, δε διαφέρει σε τίποτα από τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής (Σκουριές). Διαμορφώνεται μία σφαίρα γκρίζας νομιμότητας, μέσα στην οποία υπό τη σκέπη της κοινωνικής απάθειας (ειδικά για τους πολιτικούς κρατούμενους) και της σιγής των ΜΜΕ ιδιωτικών και κρατικών, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα και φιλελεύθερες νομικές κατακτήσεις αιώνων.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η μη αποφυλάκιση και άρνηση μεταφοράς σε δημόσιο νοσοκομείο του Σάββα Ξηρού, που βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή με ποσοστό σχεδόν απόλυτης αναπηρίας, η άρνηση παροχής εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό, η άρνηση χορήγησης αδειών στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Η μεταχείριση των πολιτικών κρατούμενων από την ελληνική δικαιοσύνη, αποτυπώνει όλη τη βιαιότητα και τη μη ουδετερότητα του κρατικού μηχανισμού, που με κάθε μέσο επιδιώκει να εξοντώσει σωματικά και ψυχικά, όσους δε δηλώνουν απόλυτη υποταγή στους θεσμούς του. Είναι η εικόνα ενός ολοκληρωτικού παρόντους που συνεχώς διευρύνεται για όλο και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες. Σήμερα οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι πρόσφυγες, αύριο ποιος έχει σειρά;

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΚΟΥΖΕ, ΠΕΜΠΤΗ 7/7 στις 9:00π.μ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License