Δόξα Ορεστιάδας – Η μπάλα διαφορετικά!

Δόξα Ορεστιάδας – Η μπάλα διαφορετικά!

Ας στηρίξουμε ένα εγχείρημα που δείχνει πραγματικά ενδιαφέρον και πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης. Οι κάρτες διαρκείας της επόμενης σεζόν κυκλοφόρησαν και με ένα μικρό ποσό μπορούμε να συμβάλουμε σε μια μεγάλη προσπάθεια. Ας παίξουμε τη μπάλα διαφορετικά!


Το ποδόσφαιρο εκτός από άθληση και ψυχαγωγία είναι ένα προνομιακό μέσο επικοινωνίας που αυτή τη στιγμή έχουν στα χέρια τους οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις. Όπως και σε άλλους τομείς (εργασία, γειτονιές, τέχνη, ενημέρωση κλτ) , αξίζει να το πάρουμε πίσω, να βάλουμε τους δικούς μας όρους, το δικό μας πλαίσιο, τα δικά μας προτάγματα.

Στον βωμό του κέρδους έχουν θυσιαστεί σχεδόν όλα. Πράγματα που μας γέμιζαν στα παιδικά μας χρόνια, τώρα τείνουν να μας προκαλούν αηδία. Εταιρίες, μίζες, ντόπες, στημένα, κλίκες, “ισχυροί” άνδρες, μπράβοι, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες, πελατειακές σχέσεις, πανάκριβα εισιτήρια, οπαδοί δίχως ίχνος συνείδησης, μαχαιρώματα, νεκροί. Ουδεμία σχέση έχουν τα παραπάνω με το ποδόσφαιρο που παίζαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε.

Ενάντια σε όλα τα παραπάνω μια παρέα ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια να παίζει μπάλα μαζί στην χαμηλότερη κατηγορία της περιοχής. Περνώντας όλα αυτα τα χρόνια και αφού έγινε κατανοητό στην τοπική κοινωνία οτι για να παίξεις στη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα πρέπει να είσαι ‘παιχταράς’ αλλα θα πρέπει πρώτα απ ολα να υπάρχει συλλογικότητα και γενικότερα ενα πνεύμα αξιών και ιδανικών που δεν συνάδουν με τη φανταχτερή σαπίλα του μοντέρνου ποδοσφαίρου φτάσαμε στο 2015. Αυτή η χρονια έμελλε να ειναι καθοριστική καθώς κόντρα στις οικονομικές δυσκολίες για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, το ετσι κι αλλιώς απαξιωμένο πρωτάθλημα, παίχτες και κόσμος της ομάδας συσπειρώθηκε και οραματίστηκε μια ομάδα διαφορετική απ τις υπόλοιπες, που θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά με αποφάσεις που θα λαμβάνονται συλλογικά. Εμπνεόμενοι απο άλλες ομάδες που δημιουργήθηκαν εξ αρχής με αυτή τη δομή ξεκίνησε μια προσπάθεια στήριξης της ομάδας εντός, εκτός, με ποδόσφαιρο ή και χωρίς.

Καταλήγοντας

1) Η ομάδα θα λειτουργεί και θα παίρνει τις αποφάσεις της, με τη συμμετοχή των παικτών και όσων θέλουν να βοηθήσουν το εγχείρημα.

2)Διοικητικό συμβούλιο υπάρχει μόνο για το τυπικό του θέματος.Αποφασίζουμε ισότιμα και χωρίς ιεραρχίες.

3) Η χρηματοδότηση για να καλυφθούν τα έξοδα γίνεται κατά κύριο λόγο από εμάς που παίζουμε και ασχολούμαστε.

4) Συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα αλλά η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. Στόχος μας είναι να περάσουμε καλά τόσο ως ποδοσφαιριστές, όσο και ως καλαμπουράτοι φίλαθλοι.

5) Δυνατότητα στη συμμετοχή έχουν όλοι.

6)Τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν μας αφήνουν αδιάφορους επειδήκυλάει μια μπάλα.

7) Φασιστικές, ρατσιστικές, εξουσιαστικές και σεξιστικές συμπεριφορέςεντός και εκτός γηπέδου θα απομονώνονται 

*Σημεία διάθεσης καρτών διαρκείας 2016/17: Πολιτιστικό καφενείο Μπεντρεντίν, Ντισκοκαφενείο Μαριονέτα 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License