Θεσσαλονίκη, Αλληλεγγύη με τις φυλακισμένες αναρχικές συντρόφισσες κατηγορούμενες για ληστεία τράπεζας στη Γερμανία

[Θεσσαλονίκη/Thessalonique] Αλληλεγγύη με τις φυλακισμένες αναρχικές συντρόφισσες κατηγορούμενες για ληστεία τράπεζας στη Γερμανία/Solidarity with the anarchist comrades accused of bank robbery in Germany

post image

[Θεσσαλονίκη]

Αλληλεγγύη με τις φυλακισμένες αναρχικές συντρόφισσες κατηγορούμενες για ληστεία τράπεζας στη Γερμανία

Αφίσες και φυλλάδια μοιράστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης διαδίδοντας κάλεσμα αλληλεγγύης με τις φυλακισμένες αναρχικές συντρόφισσες κατηγορούμενες για ληστεία τράπεζας στη Γερμανία. Τοποθετήθηκε banner στην Καμάρα και stencils σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με το μήνυμα «Αλληλεγγύη με τις φυλακισμένες αναρχικές συντρόφισσες κατηγορούμενες για ληστεία τράπεζας στη Γερμανία»

 

SOLIDARITEIT.NOBLOGS.ORG

 

 

-Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε στην πόλη/ Call out text below-

 

 

Αλληλεγγύη με τις φυλακισμένες

αναρχικές συντρόφισσες κατηγορούμενες για ληστεία στη Γερμανία

 

Κάλεσμα για δράσεις αλληλλεγγύης

 

Στις 6 Ιουλίου 2016, μία αναρχική συντρόφισσα συνελήφθη στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Κατηγορείται για ληστεία τράπεζας στο Άαχεν, Γερμανία και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή περιμένοντας έκδοση της στις γερμανικές αρχές. Μια βδομάδα πριν άλλη μια συντρόφισσα από την Ισπανία εκδόθηκε στη Γερμανία για τον ίδιο λόγο. Καλούμε όλους σε δράσεις αλληλεγγύης για τις φυλακισμένες συντρόφισσες! Είμαστε εξοργισμένοι και τις θέλουμε ελεύθερες!  

Το καλοκαίρι του 2015, η κοπέλα από την Ολλανδία είχε περάσει ήδη πέντε μήνες σε κράτηση και αποφυλακίστηκε, αθώα από όλες τις κατηγορίες και χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο πολύ απογοητευμένος εισσαγγελέας έκανε έφεση στο ανώτατο δικαστήριο, που έδωσε δίκη χωρίς να έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία. Τον Απρίλιο του 2016 μία συντρόφισσα απο τη Βαρκελώνη συνελήφθη με παρόμοιες κατηγορίες για ληστεία που συνέβη το 2014, απο την ίδια εισαγγελική υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή έχει εκδοθεί στη Γερμανία. 

Δεν μας ενδιαφέρει να μάθουμε αν οι συντρόφισσες είναι ένοχες για τις ληστείες ή όχι. Η απαλλοτροίωση είναι μια ηθικά σωστή και πολιτικά θεμιτή πράξη, μια μέθοδος αγώνα που είναι μέρος της ιστορίας όλων των επαναστατικών κινημάτων. 

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της εξουσίας να μειώσει αυτή τη μέθοδο μέσα από την οπτική του κοινού εγκλήματος, παρακινούμενο από προσωπική απληστεία, η αλήθεια είναι ότι η απαλλοτροίωση από μέρη όπου συσσωρεύεται το κεφάλαιο είναι συχνή και σταθερή στην ιστορία μας. Από τις αναρχοσυνδικαλιστικές ομάδες στην αρχή του 20ου αιώνα, όπου λήστευαν τράπεζες για να στηρίξουν οικονομικά τις απεργίες ή να βοηθήσουν τις οικογένειες φυλακισμένων συντρόφων, μέχρι τα διάφορα αυτόνομα σχήματα τις δεκαετίες ‘70 και ’80.

  

Καλούμε για δραστική και θυμωμένη αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες μας στη φυλακή!  

Δεν υπάρχουν νομικές παράμετροι και στρατηγικές για τους αναρχικούς να βασίσουν την έκφραση αλληλεγγύης προς συντρόφους που αντιμετωπίζουν καταστολή. Η αλληλεγγύη είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα μας, που ανταποκρίνεται στην ανάγκη να στεκόμαστε πλάι στους φίλους και συγγενείς που αντιμετωπίζουν τα χτυπήματα του κράτους, επειδή ταυτιζόμαστε με τις ιδέες και τις πρακτικές τους.

 

http://solidariteit.noblogs.org

Εικόνες:

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License