Γλαύκη Ξάνθης: οι προσπάθειες διχοτόμησης συνεχίζονται

Η Γλαύκη Ξάνθης, πομακοχώρι τον τελευταίο καιρό έχει μετατραπεί σε εργαστήρι παραγωγής πολιτικής διχοτόμησης α)από την πλευρά των εγχώριων φασιστών β)από την πλευρά του τουρκικού προξενείου και του ευρύτερου δικτύου του.

Υπενθυμίζοντας τις αναρτήσεις μας για τις επεμβάσεις της Χρυσής Αβγής και του τουρκικού προξενείου στο χωριό Γλαύκη Ξάνθης συνεχίζουμε αναδημοσιεύοντας για ένα σοβαρότατο γεγονός που δίνει τη συνέχεια σε αυτήν την "πιλοτική" διχοτόμηση που ήδη έχει ξεκινήσει. Δυστυχώς οι κινηματικές ενέργειες βρίσκονται στο μηδέν αποφεύγοντας να βάλουν τα χέρια τους στις πληγές μας. Οι άσπιλες κι αμόλυντες ιδεολογικές καθαρότητες που αγνούν ή αδιαφορούν για τη σημασία των εθνικών και θρησκευτικών διαχωρισμών οι οποίες αποκτούν πλέον οργανική ενότητα, ζουν ήδη στη χώρα της θεωρίας. Εκεί που όλα είναι ιδανικά. Στην πραγματική όμως χώρα, το εργαστήρι πολιτικής που στήνεται στην Ξάνθη θα οχυρώσει τα τείχη μεταξύ των εθνοτήτων και των θρησκευτικών κοινοτήτων, θα βάλει σύνορα μέσα στα σύνορα με κατάληξη τον πόλεμο. Αυτή τη φορά πάλι το δίκτυο εκτουρκισμού της μειονότητας που αποτελείται από τούρκους, πομάκους, ρομά, μπεχτασί, αλεβί κλπ. (ο μουφτής Μέτε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος της περιοχής, ο εκπρόσωπος της Τουρικής Ένωσης Ξάνθης και ο εκπρόσωπος του κόμματος DEB), έστησαν προβοκάτσια επιδιώκοντας να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από το φέρετρο του πομάκου φαντάρου που πνίγηκε σε ώρα υπηρεσίας. Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική σημαία που δέχτηκε η οικογένεια να συνοδέψει το νεκρό της παιδί δεν αποτελεί τίτλο τιμής για μας που αγωνιζόμαστε για τη συνεννόηση των λαών. Αλλά η πράξη αυτών που συμβολικά επιδιώκουν να εκτουρκίσουν μη τουρκικής καταγωγής ανθρώπους της μειονότητας, παροξύνει τις διαφορές παραπέμποντας στη διχοτόμηση της μουσουλμανικής κοινότητας που μέρος της θα δεχτεί ως αντίβαρο τον ελληνικό εθνικισμό και -γιατί όχι- τους φασίστες. Σήμερα που έχουμε ένα φαεινό παράδειγμα στη Ροζάβα του συριακού Κουρδιστάν, όπου άνθρωποι από διαφορετικές εθνότητες και θρησκεύματα επιχειρούν ένα διάλογο άμβλυνσης των διαφορών και εκσυγχρονισμού των παραδοσιακών αντιλήψεων, θα αφήσουμε του τουρκικό προξενείο να αλωνίζει μοιράζοντας μαντίλες και υποσχέσεις στα πλαίσια των δικαιωμάτων και τους φασίστες να πουλάνε προστασία στους πομάκους, στην Ξάνθη; Θα παρακολουθούμε ακόμα από απόσταση θεωρητικής ασφάλειας τα αδέρφια μας να διχοτομούνται; Όπως είχαμε τονίσει εμμέτρως στο πρόσφατο παρελθόν:

“ΕΥΠ και ΜΙΤ φασίστες δολοφόνοι”
“τούρκοι πράκτορες-έλληνες ναζί-όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”
“έλληνες-πομάκοι-τούρκοι και ρομά ενάντια στους φασίστες και στα αφεντικά”
“κράτος-προξενείο-χρυσή Αβγή-όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί”

Το δημοσίευμα της εφημερίδας:

Παρέμβαση της κυβέρνησης για την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας στην κηδεία Ελληνα μουσουλμάνου

Ελλάδα 16|07|2016 19:45   -A +A

Παρέμβαση της Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για όσα συνέβησαν κατά την κηδεία 19χρονου Έλληνα μουσουλμάνου στη Γλαύκη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), σχετικά με τα ακραία περιστατικά στη Γλαύκη της Ξάνθης, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του ενώ υπηρετούσε στον Ελληνικό Στρατό, δήλωσε:

«Η προσπάθεια αφαίρεσης της ελληνικής σημαίας από το φέρετρο του νεαρού που έχασε τη ζωή του υπηρετώντας την Πατρίδα, δεν είναι μόνο ένδειξη ακραίων πεποιθήσεων και μισαλλοδοξίας. Δεν είναι μόνο πράξη ατιμωτική και προκλητική προς όλους τους Έλληνες, Χριστιανούς και Μουσουλμάνους. Δείχνει δυστυχώς και την απόλυτη αναισθησία των δραστών προς την ουσία του τραγικού γεγονότος. Ένα παλικάρι έχασε τη ζωή του και αυτοί χρησιμοποίησαν το θάνατό του για να περάσουν μηνύματα μίσους και να παίξουν τα πολιτικά παιχνίδια τους σε βάρος της ίδιας τους της χώρας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει την ύστατη τιμή, το ύστατο χάδι της Πατρίδας, από τον νεκρό και την οικογένειά του. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια του στρατιώτη και ντρέπομαι για εκείνους που δεν τους σεβάστηκαν».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ, «στο σπίτι του νεκρού την ώρα που ο Μουφτής κ. Σινίκογλου έψαλε και συμπαραστέκονταν στην οικογένεια, και χωρίς κανένα σεβασμό στη Μνήμη του Νεκρού στρατιώτη και του Στρατού που έδωσε το "παρών" με επικεφαλής τον Στρατητό, εισέβαλαν ο "Ψευτομουφτής" Ξάνθης κ. Μετέ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ, τον Πρόεδρο της ΤΕΞ Κουρτ Αχμέτ και τον Αντιπρόεδρο του Τουρκικού κόμματος DEB Οζάν Αχμέτογλου κ.ά., απαιτώντας να αφαιρεθεί η ελληνική σημαία από το φέρετρο, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί τον νεκρό στα νεκροταφεία.

Μάλιστα ο Μετέ έσπτρωξε τον Μουφτή Ξάνθης κ. Σινίκογλου που ήταν παρών δίπλα στην οικογένεια και του είπε να σηκωθεί και να φύγει αμέσως από το χωριό, γιατί δεν είχε καμιά δουλειά εκεί, ενώ στη συνέχεια πήραν αυτοί το φέρετρο, αφαίρεσαν την ελληνική σημαία που υπήρχε επάνω και το μετέφεραν στο νεκροταφείο. 

Στην κηδεία παραβρίσκονταν και η περιφερειακή εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Χρύσα Ούτση, που αντέδρασε έντονα στο "πραξικόπημα" του Χουσεϊν Ζεϊμπέκ λέγοντάς του με πίκρα και απογοήτευση "είναι δυνατόν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συμμετέχει σε ένα τέτοιο πραξικόπημα και να μη σέβεται το Στρατό και την οικογένεια του νεκρού;", εκφράζοντας την έντονη λύπη της για το περιστατικό.

Είναι επίσης προς τιμή του Στρατηγού, Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Ιωσήφ Μαυράκη που διατήρησε την ψυχραιμία του και απέτρεψε την πρωτοφανή προβοκάτσια του Μετέ και της "παρέας" του σε βάρος του Στρατού, απατρέποντας τα επεισόδια που ήθελαν να δημιουργήσουν οι εγκάθετοι της Άγκυρας. 

Τελικά, Μετέ, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και οι λοιποί ακόλουθοι πήραν το φέρετρο του νεκρού στρατιώτη και συνοδεία τουρκικών καναλιών και ΜΜΕ το μετέφεραν στο Νεκροταφείο της Γλαύκης όπου τελικά παρενέβη και πάλι ο Στρατός προκειμένου να αποδοθούν από το στρατιωτικό άγημα οι απαιτούμενες στρατιωτικές τιμές στον νεκρό που, όπως είναι γνωστό, πνίγηκε εν ώρα υπηρεσία στο ΚΑΑΥ Κεραμωτής».


Πηγή: Παρέμβαση της κυβέρνησης για την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας στην κηδεία Ελληνα μουσουλμάνου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/278603/paremvasi-tis-kyvernisis-gia-tin-afairesi-tis-ellinikis-simaias-stin-kideia-ellina#ixzz4EgkExNZU

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License